Help! Uitgescheurde oorlel

De oorlelcorrectie in geval van een uitgerekt of uitgescheurd oorbelgaatje

Oorbellen zijn weer helemaal in de mode. Hoe groter, hoe beter is de trend. Maar houden de ontwerpers van sieraden en juwelen wel rekening met de beperkingen van onze… oorlellen? Het is altijd beter om je oorlellen niet al te zeer te belasten, zeker als je gaatjes hebt. Kies daarom lichtgewicht oorbellen van goede kwaliteit en let ook op het materiaal (ga voor nikkelvrije oorbellen om allergie te voorkomen).

Uitgerekte of uitgescheurde oorlel

De ene vrouw kan zwaardere oorbellen hebben dan de ander. De een voelt instinctief aan wat te zwaar is, voor de ander is een avondje lange oorbellen dragen een kwestie van 'volhouden'. Hoe voorzichtig je ook bent, het kan voorkomen dat een oorbelgaatje uitrekt of, erger nog, uitscheurt. Omdat je oorbel te zwaar was voor jouw oorlel of omdat je (je moet er niet aan denken!) ergens aan blijft hangen. Gelukkig kan een uitgerekt of uitgescheurd oorbelgaatje met een oorlelcorrectie worden hersteld.

Oorlelcorrectie

Tijdens de behandeling van een uitgerekt (lang geworden) oorbelgaatje wordt er een dun laagje huid rond het oorbelgaatje verwijderd en worden de uiteinden aan elkaar gehecht met heel fijne hechtingen. Bij een compleet uitgescheurd gaatje wordt er eveneens wat weefsel verwijderd en wordt de uitscheuring dichtgenaaid met fijne hechtingen. Je houdt er wel een (vaak zichtbaar) littekentje aan over.

Weer gaatjes na een oorlelcorrectie?

Een maand na de oorlelcorrectie kun je weer aan oorbellen dragen gaan denken. Is een nieuw oorbelgaatje noodzakelijk, dan mag dit gaatje niet op dezelfde lijn van het littekentje liggen, maar moet het links of rechts van de oude positie worden gemaakt om te voorkomen dat de oorlel opnieuw uitscheurt. En verder is het beter om (toch maar) over te stappen op lichtere oorbellen. Laat die zwaar gouden oorbellen voorlopig maar even in je juwelendoosje liggen :-)

 

GESPONSORDE LINKS