Beauty trends. Zit het superster ingrediënt niacinamide in jouw crème?

Iedereen kent het trio vitamine A-C-E maar weet jij dat ook vitamine B3 (niacinamide) heel veel voor je huid kan doen? Check je crème!

Beauty trends. Niacinamide
Beauty trends. Zit het superster ingrediënt niacinamide in jouw crème?

Crèmes moeten op twee vlakken werken: ze moeten je huid beschermen tegen uitdroging maar ook voeden. De beschermende werking komt vaak van stofjes als vaseline of glycerine. Voor een voedende en actieve functie heb je zogenaamde werkzame stofjes nodig die je huid helpen om goed te functioneren. In veel beautycrèmes komen we daartoe het klassieke trio vitamine A, C en E tegen. Maar wist jij dat ook vitamine B3 heel veel voor je huid kan doen. Dit stofje werkt zelfs op beide vlakken!

Pak je crème er maar eens bij en check of het superster ingrediënt niacinamide – ofwel vitamine B3 – op de ingrediëntenlijst voorkomt. Niacinamide kan een heleboel voor je huid doen.

Werking en weetjes niacinamide

  • Allereerst versterkt dit stofje je natuurlijke huidbarrière (het stimuleert de natuurlijke aanmaak van vetzuren en ceramiden) waardoor je huid minder snel uitdroogt. Bovendien is je huid hierdoor beter beschermd tegen invloeden van buitenaf.
  • Verder heeft het een ontstekingremmende en kalmerende werking waardoor dit ingrediënt goed helpt bij roodheid en in geval van rosacea.
  • Niacinamide is ook heel geschikt in geval van acne en een vette huid omdat het de talgproductie reguleert en grove poriën minimaliseert.
  • Maar dat niet alleen. Door de licht exfoliërende werking worden rimpels en droogtelijntjes minder zichtbaar en wordt je huid gladder.
  • Ook in geval van zonschade kan niacinamide gunstige resultaten geven.
  • Niacinamide komt in lage(re) percentages voor in crèmes maar er zijn ook serums/specifieke crèmes met hogere percentages die probleemgericht werken. Stem het product op je huidtype af. Overigens wordt niacinamide over het algemeen goed verdragen en irriteert het de huid niet.
  • Niacinamide in combinatie met retinol (een andere superster ingrediënt) kan optimale resultaten opleveren. Waar retinol nog wel eens wil irriteren, zorgt niacinamide voor een kalmerend effect.
  • Voorheen werd er wel gezegd dat niacinamide zich niet met vitamine C liet combineren, maar daar lijkt men tegenwoordig op terug gekomen te zijn.
  • In geval van irritatie is het altijd beter het gebruik van een product/werkzame stof te stoppen.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE