Beauty trends 2021. Skinimalism, Scandi beauty, skip-care. Nieuwe beauty trends die je moet kennen

Skinimalism, Scandi beauty, skip-care. Het zijn de allernieuwste beauty trends van het moment. Ben jij er al bekend mee?

Beauty trends 2021. Skinimalism, Scandi beauty, skip-care
Beauty trends 2021. Skinimalism, Scandi beauty, skip-care. Foto: Charlotte Mesman

De allernieuwste beauty trends voor 2021 staan in het teken van welzijn en comfort. Dit is mede te wijten aan de covid-epidemie en het thuiswerken. We maken het onszelf gemakkelijker maar zonder concessies te doen. Met name in de skincare is er veel gaande. Skincare trends staan momenteel, meer nog dan make-up trends, in de schijnwerpers.

Skinimalism trend

Skinimalism is één van de belangrijkste beauty trends die zowel make-up als skincare omvat. Alle aandacht gaat hier naar de huid die minimaal – zo transparant mogelijk – wordt opgemaakt. Niemand heeft zin om in eigen huis, misschien zelfs in pyjama, met een dikke laag foundation voor de computer te gaan zitten. Maar juist omdat de focus op de huid ligt, wordt huidverzorging des te belangrijker. Hoe mooier en stralender je huid, hoe minder foundation je nodig hebt. Dit geldt trouwens ook voor andere make-upjes. Minimale make-up looks zijn dé trend. Met een stralende huid, een beetje mascara, een paar stoere wenkbrauwen en een beetje lippenbalsem ben je helemaal up-to-date.

Slow beauty trend

Als het om skin care gaat, dan is slow beauty dé trend voor 2021. In slow beauty staat de kwaliteit centraal. Kwaliteit gaat boven hoeveelheid. Slow beauty is ecologisch verantwoord, ethisch en duurzaam. Vergelijk dit concept met slow fashion, slow cooking en slow living. Back to basics. Terug naar de natuur en naar natuurlijke schoonheid.

Scandi beauty (N-beauty) trend

In de lijn van slow beauty ligt de Scandi beauty trend, ook wel N-beauty genoemd. Scandi staat voor Scandinavië en N staat voor Noord. Dit concept heeft betrekking op de beauty trends die we al sinds tijden in Noord-Europa spotten. De trend is daar: eenvoudige en functionele producten, eenvoudige verpakkingen, lokale ingrediënten. Sleutelwoorden zijn het Deense ‘hygge’ (vergelijk het met ons concept ‘gezellig’ – in deze context: slow down, set the mood, enjoy the moment) en ‘lagom‘ (Zweeds voor: precies de juiste hoeveelheid, niet meer, niet minder, in balans). Kortom, de Scandi beauty trend laat alle niet-noodzakelijke elementen (parabenen, kunstmatige geurtjes, kostbare verpakkingen) achterwege.

Skip-care beauty trend

Vergelijkbaar met de Scandi beauty trend is de skip-care trend, al is de oorsprong daarvan heel anders. De Scandi beauty trend is in lijn met Scandinavische no-nonsense cultuur (zie ook de Scandinavische mode) terwijl de skip-care trend een reactie is op K-beauty, de Koreaanse beautycultuur, die zich kenmerkt door een uitgebreide beauty routine met wel meer dan 10 stappen. Voorstanders van de skip-care beauty trend pleiten voor een eenvoudigere, maar nog altijd wel kwalitatief hoge beauty routine. En daarmee is de cirkel met bovenstaande beauty trends voor 2021 rond.

Kortom, dé beauty trend voor 2021 (en ook 2022) is: weinig skin care producten van hoge kwaliteit, en met enkel essentiële en ecologisch verantwoorde ingrediënten voor een supermooi huidje en zo min mogelijk make-up.

TRENDYSTYLE

JOUW MAANDHOROSCOOP!
Ram
Stier
Tweelingen
Kreeft
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2021. De nieuwste mannenmode trends 2021 op ADVERSUS. KLIK HIER!

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE