Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Afvallen | Zonnedieetje

Zonnedieetje

door TRENDYSTYLEAls we zonnen willen we eigenlijk twee dingen: zo mooi mogelijk bruin worden én onze huid zo goed mogelijk beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Een aantal voedingsmiddelen kunnen je helpen deze twee doelstellingen te bereiken. Fruit en groenten die geel, oranje of donkergroen gekleurd zijn, bevatten betacaroteen en zorgen voor een extra mooi tintje.

Betacaroteen (die door het lichaam wordt omgezet in vitamine A) stimuleert de aanmaak van melanine. Melanine (pigment) zorgt voor een mooie goudbruine kleur én beschermt ons tegelijkertijd tegen de schadelijke invloeden van de zon (dit betekent niet dat je geen anti-zonnebrandcrème hoeft te gebruiken - het is zeer onverstandig om je huid zonder beschermende crème aan de zon bloot te stellen).

Voor extra bescherming en het voorkomen van vroegtijdige veroudering (die wordt veroorzaakt door vrije radicalen - atomen of moleculen met een nog ongebruikte bindingsmogelijkheid die andere moleculen schaden met alle gevolgen van dien) heeft je lichaam onder meer baat bij vitaminen (A, C en E) om de vrije radicalen te bestrijden.

En als we dit nu weten, waarom zouden we dan niet wat extra aandacht aan onze voeding besteden en - zeker in de zomer - ervoor zorgen dat we in ieder geval voldoende vitaminen binnen krijgen?

Wij stelden een klein zonnedieetje (drie dagen) voor je samen. Je krijgt dan een idee hoe je je maaltijden kunt inrichten. Natuurlijk zijn het maar voorbeelden. Je kunt er zelf op voortborduren, als je er maar voor zorgt dat je voldoende fruit en groenten (kan nooit kwaad!) binnenkrijgt. Vooral de lunch is wat bewerkelijker dan de gewoonlijke boterhammen met kaas, maar we gaan ervan uit dat je tijdens je vakantie alle tijd voor de bereiding ervan hebt en dat de lichte en zomerse lunches juist bijdragen aan extra zomervreugde. Het dieetje bevat behalve de nodige vitaminen bovendien niet al te veel vetten, zodat ook de slanke lijn er baat bij heeft.

Voordat we overgaan op ons zonnedieetje geven we je eerst een aantal algemene adviezen. Om in gedachten te houden tijdens het dagelijkse leven maar vooral ook tijdens een zonovergoten zeevakantie.

  • Drink tenminste 1 ½ liter water per dag.
  • Vermijd in ieder geval overdag alcoholhoudende drankjes, zeker op het strand.
  • Gebruik niet teveel zout om te voorkomen dat je lichaam vocht vasthoudt.
  • Olijfolie (of andere soorten olie) zorgen voor de opname door je lichaam van betacaroteen - verwijder (olijf)olie daarom - ook als je wilt afvallen - niet uit je dieet.

Let op! Heb je gezondheidsproblemen of wil je langere tijd een dieet volgen, wend je dan tot je behandelend arts of tot een dietoloog die je ook vanuit medisch oogpunt zal adviseren.

Volgende pagina >>


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja... hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!