Afvallen met superzomersalades

Afvallen betekent niet per definitie dat je jezelf op een saai hongerdieet moet zetten. Integendeel, profiteer van het zomerseizoen door een eindeloze variatie aan vitaminen, mineralen en verse producten te mixen in een grote superzomersalade. Een minimum aan calorieën, maximaal genieten...

Eet de superzomersalade zo vaak als je maar wilt. Er is niet veel voor nodig om een voedzame en lekkere salade in elkaar te flansen. Met een paar basisingrediënten kom je al een heel eind.

De dressing? De ingrediënten?

Sla. Olie. Azijn of citroen. Een klein beetje zout. De zomer vraagt om pure, eerlijke en eenvoudige dressings.

Extra ingrediënten kun je naar eigen smaak toevoegen. Wat denk je bijvoorbeeld van sappige, zoete appelpartjes? Ook peren doen het geweldig in een zomerse salade. Liever knapperige noten? Het geeft in elk geval net dat extra beetje body aan de salade...en oh ja, mocht je proteïnen aan de salade willen toevoegen, gebruik dan magere stukjes ham. Voor wie niet van vlees houdt, is er nog altijd verse vis (tonijn bijvoorbeeld), een lekkernij, zeker aan zee. En verder kun je je superzomersalade verrijken met blokjes tofu. Of met stukjes Parmezaanse kaas, als je een salade met wat meer pit wilt. Voor een echte 'zilte' zeesmaak is ansjovis natuurlijk ideaal. Een perfecte smaakmaker met een tropisch accentje is het chilipepertje. Houd je wel van pittig, snijd dan wat chili-peperringetjes in je salade. Zoete uienringen zijn overigens ook erg lekker. Oh, en wat dacht je van radijsjes? Er is zoveel zomerlekkers waar maar weinig calorieën in zitten.

Hoeveel je ervan mag eten?

Hoe groot de porties mogen zijn? Er is één regel: er zijn geen regels. Het mooie van deze grote zomersalades is dat je je culinaire fantasie en creativiteit er helemaal op kunt uitleven. En eet ervan zoveel als je lust.

De superzomersalade doet wonderen voor je figuurtje en is bovendien supergezond. Probeer het uit!

GESPONSORDE LINKS