Water drinken om af te vallen?

'Drink tenminste één tot anderhalf liter water per dag'. In elke handleiding en in elk artikel over afvallen, om het nog maar niet te hebben over de dieetboeken, komt dit advies steevast voor. Helemaal mee eens, maar het is niet compleet. Er is meer...

'Drink tenminste één tot anderhalf liter water per dag'. In elke handleiding en in elk artikel over afvallen, om het nog maar niet te hebben over de dieetboeken, komt dit advies steevast voor. We weten het nu wel en doen ons best (ook al is dat in het koude seizoen niet altijd even gemakkelijk).

Dat het water goed voor je lichaam is, daar bestaat dan ook geen twijfel over. En dat het een positief effect op je schoonheid heeft, daar zijn we het ook wel over eens. Water is goed voor je huid, zorgt voor de afvoer van afvalstoffen (helpt daardoor ook tegen cellulite) en is een probaat middel tegen lekkere trek. Je zou dus kunnen zeggen dat water drinken indirect helpt om je aan je dieet te houden.

Een kreet die echter uit Amerika kwam overwaaien, is dat je van water drinken afvalt. Een onderzoek zou hebben bewezen dat het drinken van twee glazen gemiddeld tot een gewichtsafname van twee kilo per jaar zou leiden. Een hoopvol bericht dat echter in een heel ander licht komt te staan als uit het onderzoek blijkt dat de glazen water in de plaats van gezoete fruitsappen of suikerhoudende drankjes komen. Logisch dat je dan afvalt. Je krijgt dan immers de calorieën van die drankjes niet binnen!

Al met al bleek het onderzoek dus een storm in een glas water, zullen we maar zeggen.

Maar toch helemaal nutteloos is het niet. Want het doet je er maar weer eens bij stilstaan hoeveel calorieën we per dag ongemerkt via gezoete drankjes binnenkrijgen. Ga bij jezelf maar eens na hoeveel gesuikerde drankjes je per dag consumeert en vervang ze maar eens een tijdje door een glas water. Hoogstwaarschijnlijk zal de naald van de weegschaal op den duur gaan zakken!

GESPONSORDE LINKS