Red je lijn: 5 trucjes tegen lekkere trek

Je kent het vast wel: die lekkere trek, die bijna onweerstaanbare zin in gebakjes, patat, ijsjes... In een zwak moment bedenk je allerlei excuses om je eens lekker te laten gaan, zoals een slecht cijfer voor een examen, een saai, regenachtig weekend of een gestolen portemonnee.

Dit zijn dé momenten waarop je je dieet verknalt, en daarbij het figuurtje dat je met veel moeite hebt verkregen. Je weet ook dat als je je één keer zo laat gaan, het moeilijk is om weer de draad van het dieet op te pakken.

Om weerstand te kunnen bieden aan deze 'lekkere trek', hebben we wat trucjes voor je bedacht. Kies voor de truc die het best bij jou past:

  • Zorg voor afleiding. Af probeer niet te denken aan dat gebakje of die bonbon, maar leid jezelf af. Neem een boek, doe dat wasje dat je nog moest doen. Effin, houd je zelf bezig om maar niet aan dat stuk chocola te denken!

  • Drink water. Drink een grote hoeveelheid water. Dit vult: je hongergevoel zal hierdoor minder worden en het reinigt je lichaam. Is water volgens jou een weinig aantrekkelijk alternatief, neem dan wat verse sinaasappelsap of ananassap. Kies je voor een sapje uit pak, controleer dan wel of er geen suiker in zit. Om het aantal calorieen verder te beperken, kun je het aanlengen met water.

  • Denk je eens in... hoe dat heerlijke gebakje je zou smaken en bedenk dan of die sensatie het extra pondje wel waard is... Pak dan die appel van de schaal!


  • Ken je zwakheden en handel daarnaar. Als je weet dat je uiteindelijk toch zult zwichten voor al die lekkernij, bereid je er dan op voor. Laat alle 'risicovolle' produkten gewoon in de supermarkt liggen, wandel naar de groentenafdeling en sla een hoeveelheid appels, wortels, augurken of selderij in... Ideaal om in geval van 'nood' in huis te hebben.

  • Als je ondanks deze trucjes toch een keer mocht 'zondigen', voel je dan niet schuldig, maar ga direct weer door met je dieet.
GESPONSORDE LINKS