Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Afvallen | Een stralend uiterlijk

Tips voor een stralend uiterlijk, altijd en overal

door TRENDYSTYLEHoe vaak nemen we ons niet voor om vooral niet te veel te eten en te drinken? Zeker aan de vooravond van een feest of vakantie. Jammer genoeg komt er meestal niet veel van terecht. Het resultaat? Een opgezwollen gevoel, een kilootje of wat erbij, een moe gezicht, een ongezonde huidskleur en wallen onder je ogen. Hier zijn enkele tips voor een stralend uiterlijk:

Eén van de belangrijkste regels is: vermijd drastische diëten en vast niet!

Je houdt te strenge diëten maar kort vol en bovendien vliegen de pondjes er direct weer aan als je weer normaal gaat eten. Kies liever voor veel groenten en fruit om je lichaam te reinigen. Houd daarbij de volgende regels aan:

  • eet nooit fruit direct na de maaltijd
  • probeer eens een bordje fruit als volledige maaltijd - je lichaam zal er wel bij varen
  • maak er een gewoonte van om iedere maaltijd met een portie rauwe groenten (sla, wortels, tomaten, etc.) te beginnen: dit zorgt ervoor dat je eerder een vol gevoel krijgt (pas 20 minuten nadat je voedsel genuttigd hebt, geeft je lichaam aan dat het genoeg heeft) en het werkt reinigend.
  • de porties groenten en fruit? Er is geen limiet. Je mag ervan eten totdat je genoeg hebt.
  • doe jezelf niet te kort. Af en toe een stukje chocolade of een gebakje kan geen kwaad. Het belangrijkste is dat je er niet teveel van eet.
  • vermijd drankjes met een hoog alcohol-percentage.
  • drink groene thee of andere kruidentheetjes die het lichaam reinigen.
  • drink tenminste 1 liter water per dag.

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.

Als je maar weinig tijd hebt, doe dan 's morgens voor het ontbijt een paar oefeningen. Tien minuten per dag is al voldoende om het organisme op gang te brengen.

Verwen je lichaam een paar keer per week met een massage van ongeveer 20 minuten.

Gebruik daarvoor een zachte borstel of een crinoline handschoen. Begin bij je enkels en maak opgaande bewegingen richting je hart. Dit stimuleert de bloedcirculatie. Voor je rug kun je een ruwe handdoek gebruiken. Neem een douche of een verkwikkend bad direct na de massage.

Verwen je haar met een bananenmasker.

Prak een paar bananen fijn, voeg 3 of 4 eetlepels zoete amandelolie toe en meng alles goed door elkaar totdat een dikke massa ontstaat. Breng het mengsel op je haar aan en laat het ongeveer 20 minuten intrekken. Spoel je haar daarna goed uit en was het met een milde shampoo.

Word je wakker met enorme wallen onder je ogen?

Reinig je huid met een frisse tonic en strijk dan met een ijsblokje dat je in een zakdoek hebt gewikkeld over je gezwollen oogleden. Dit verstevigt de huid en helpt tegen wallen. Kies voor een stralende blik voor een lichtgekleurde parelmoeren oogschaduw (ivoor, melkwit of poederkleur). Breng de oogschaduw op het bovenste ooglid aan. Dit haalt direct de vermoeidheid uit je blik weg. Zorg ervoor dat je niet teveel foundation op de wallen onder je ogen aanbrengt. Teveel make-up accentueert ze alleen maar.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!