Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Afvallen | Shirataki noedels

In dit pakje zitten (nagenoeg) 0 calorieën. Onbeperkt noedels eten zonder aan te komen!

door TRENDYSTYLE
Shirataki noedels in water (in de koelkast bewaren)

Doe je aan de lijn en loopt het water je bij de gedachte aan noedels in de mond, dan hebben we een supertip voor je. Ga voor Shirataki noedels. Ze zijn koolhydraatarm, bevatten bijna geen calorieën (nagenoeg 0!) en zijn vezelrijk (en daardoor ook nog eens goed voor de stoelgang). Een perfecte integratie voor een dieet, zouden we zo zeggen.

We hebben de noedels inmiddels zelf geprobeerd en vertellen je er graag wat meer over. Zoals je misschien al hebt bedacht, zijn de noedels afkomstig uit Japan. Ze worden gemaakt uit Konjac meel (je vindt de noedels daarom ook wel onder de naam 'konnyaku') dat gewonnen wordt uit de wortels van de Konjac plant (ook wel 'yam' genoemd).

De noedels zijn wit en worden in vloeistof verkocht. Schrik niet als je het pakje openmaakt en je een scherpe zeelucht tegemoet komt. Deze geur proef je in de noedels zelf niet terug - de noedels smaken eigenlijk naar niets. Wel is het zaak dat je de noedels tenminste 2 tot 3 minuten onder stromend water afspoelt om de geur, die te danken is aan het bewerkingsproces, kwijt te raken. Kook de noedels daarna in een paar minuten gaar en spoel ze af.

Je vindt de noedels in speciaalzaken op de koelafdeling. In eerste instantie konden we ze niet vinden maar met de naam in Japanse karakters als leidraad werd het ineens veel gemakkelijker.

Je kunt de noedels op alle mogelijke manieren klaarmaken. Een Japanse vriendin raadde aan om ze met sojasaus en suiker te eten. Omdat de smaak zo neutraal is, kun je je fantasie erop botvieren. Je kunt ze ook als ingrediënt in soepen gebruiken. Ben je op dieet, pas dan wel op dat je er in je enthousiasme geen machtige sauzen tegenaan gooit want dan is het effect van deze (nagenoeg) 0-calorieeën noedels natuurlijk weg!

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!