Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Afvallen | Een beach-proof buik? Ga er nu voor!

Een beach-proof buik? Ga er nu voor!

Vandaag willen we het hebben over een probleemzone die iedere vrouw vast kent: de buik.

door TRENDYSTYLEBen jij klaar voor je bikini? Overvallen we je met deze vraag? We hebben er een reden voor. Het is nu nog vroeg in het jaar en het is de ideale periode om je lichamelijke vorm terug te vinden zodat je straks trots en met opgeheven hoofd je entree op het strand kunt maken.

Vandaag willen we het hebben over een probleemzone die iedere vrouw vast kent: de buik. Hoe krijg je een strakke, mooie, misschien zelfs wel platte buik? Er is eigenlijk maar één antwoord: afvallen.

Simpel gezegd, maar waar komt dat in de praktijk op neer? We gaan het je uitleggen en je zult ontdekken dat het zo moeilijk nog niet is als je maar doorzet, de moed niet opgeeft en gemotiveerd blijft. En een klein beetje opofferingsgezind bent.

1. Het eerste en meteen het belangrijkste punt...

is om te begrijpen op welk principe afvallen nu eigenlijk gebaseerd is. Wat je effectief kunt doen om af te vallen. Het is heel simpel. Aan de ene kant gaat het erom om de inname van calorieën te beperken (dus je moet zorgen voor een uitgebalanceerd en gezond voedingspatroon en opletten op wat je eet) en aan de andere kant gaat het om calorieën verbranden. Hier ontkom je gewoon niet aan. Dit is de basis van het afvallen. Tot de wetenschap met iets nieuws komt... Maar daar lijkt het nu nog niet op.

2. Let op je voeding

Weg met zoetigheden, weg met suiker en vetten. Weg met suikerhoudende en/of koolzuurhoudende drankjes. Weg met snacks tussen de maaltijden door. Ga voor vezelrijke voedingsmiddelen, voor fruit en groenten, voor mager vlees en peulvruchten.

3. Ga voor kleinere porties

Soms eten we gewoon te grote porties. Denk maar eens aan de porties die je in een restaurant geserveerd krijgt en houd die thuis aan.

4. Sla geen maaltijden over

Dat is niet goed en je legt de basis voor ongecontroleerde eetbuien. Verdeel je maaltijden goed over de dag. Vooral voor een stevig en gezond ontbijt is belangrijk. Houd de lunch en diner licht.

5. Lichaamsbeweging

Heel belangrijk. Lichaamsbeweging moet deel uitmaken van je nieuwe levensstijl. Lichaamsbeweging in je dagelijkse leven en gerichte lichaamsbeweging in de sportschool. Wandel, pak de fiets, trek de bossen in, maak een strandwandeling, werk in de tuin, maak het huis schoon, doe alles wat je kunt doen om maar te bewegen. Een half uurtje per dag bewegen, zonder te rennen, zonder te zweten, zonder jezelf af te matten. Beweeg en geniet van het fijne gevoel dat gezonde fysieke activiteit teweeg brengt. En dan is daar ook de sportschool. Daar ga je gericht te werk (en natuurlijk train je je buikspieren). Lukt het je niet om je in te schrijven of de sportschool regelmatig te bezoeken, doe je buikspieroefeningen dan thuis (we verwijzen naar de vele artikelen in onze fitnessrubriek over het trainen van je buikspieren).

6. Trainen in de sportschool

Als je in de sportschool traint, begin je training dan (na de warming-up) met een paar oefeningen met lichte gewichten, daarna doe je je buikspierenoefeningen en je sluit de sessie af met 20 minuten cardio training (altijd onder toezicht van een gekwalificeerde trainer).

7. Thuis trainen

Train drie à vier keer per week je buikspieren ongeveer 20 minuten lang. Doe dit 's morgens, of 's avonds voor het slapen gaan. Stap eens een sportzaak binnen en informeer naar de accessoires die je kunnen helpen bij het trainen van je buikspieren (een matje of een of ander apparaat als het budget en de ruimte thuis het toelaten). En kijk op internet naar leuke lessen met buikspieroefeningen die je tijdens je workout gezelschap houden en je instructies geven.

8. Meet de omvang van je taille

Regelmatig en houd de resultaten bij. Dat betekent niet dat je je elke dag moet opmeten. Geef jezelf de tijd. Eens in de paar weken is voldoende..

9. Weeg jezelf

Controleer regelmatig of je vorderingen maakt. Ook hier geldt weer dat het belangrijk is jezelf de tijd te gunnen. Weeg jezelf eens in de zoveel weken op hetzelfde tijdstip zodat je de resultaten met elkaar kunt vergelijken.

10. Houd altijd je doel voor ogen

Denk aan het strand, zie jezelf in bikini... Mooi, verleidelijk en met een beach-proof buik waar je trots op mag zijn.

Meer tips voor een platte en strakke buik op Trendystyle
Test je trainings-iq: buikspieren
Een beach-proof buik? Ga er nu voor!
Een strakke buik
Tips voor een sexy en superplat buikje
Ieder zijn (haar) buikje: vier soorten buiken
Je buikspieren trainen was nog nooit zo leuk (en intensief)!
Op naar een platte buik. Begin nu!
Buik in! Het is de eerste stap op weg naar een platte buik
Een platte buik in drie maanden? Dat kan... Tenminste
Weg met die lovehandles
Zesweken-plan voor een smalle(re) taille


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja... hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!