Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Afvallen | Ben jij klaar voor de zomer?

Ben jij klaar voor de zomer?

Doe deze kleine testjes om na te gaan hoe het er met jou (jouw lijf) voorstaat. Mocht je niet blij zijn met de 'uitslag', dan ben je nog op tijd om in actie te komen!

door TRENDYSTYLEKan jij zo het strand op of is het maar beter dat je er, voordat het warme seizoen begint, nog even hard aan trekt? Voorkom dat de felle, ongenadige zomerzon je op onaangename wijze verrast met onesthetische vetrolletjes, cellulite en een niet al te strak lijf. Doe deze kleine testjes om na te gaan hoe het er met jou (jouw lijf) voorstaat. Mocht je niet blij zijn met de 'uitslag', dan ben je nog op tijd om in actie te komen!

We willen je heus niet opjutten en het is helemaal niet de bedoeling om je onder druk te zetten, maar we willen je wel even onder de aandacht brengen dat de zomer steeds dichterbij komt. De dagen worden langer en zonder dat je er erg in hebt, is het zover.

We kunnen dit gegeven maar beter op ons in laten werken en er iets mee doen, want anders zou de felle, ongenadige zomerzon ons wel eens op onaangename wijze kunnen verrassen met onesthetische vetrolletjes, cellulitis en een niet al te strak lijf. En dan is het onvermijdelijk te laat en schiet de paniekvraag door je hoofd: hoe kan ik me in hemelsnaam in deze conditie op het strand vertonen?

Dus trekken we dit jaar op tijd aan de bel en hebben we een kleine test voor je gemaakt om na te gaan hoe het er op dit moment met je voorstaat. Beantwoord de vragen zo eerlijk mogelijk. Het is een klein gewetenstestje dat duidelijk maakt of je er nog even de schouders onder moet zetten of dat je de winter glansrijk hebt doorstaan. In dat laatste geval onze welgemeende complimenten.

De kledingtest

Haal je zomerkleren, inclusief badkleding, van vorige jaar tevoorschijn. Om deze test zo precies mogelijk uit te voeren, zoek je vooral die kledingstukken en bikini's op die je aan het einde van de zomer hebt gekocht. En dan is het nu tijd om te passen. Hoe staan de rokjes en bikini's van toen je nu? Passen ze nog? Zitten ze te strak? Lukt het je nog om in die spijkerbroek te komen? Nog maar acht maanden geleden zat'ie je als gegoten...

De fototest

Nu pak je ook de vakantiefoto's van vorig jaar erbij. Bekijk ze nauwkeurig, bijna kritisch. Hoe zag je er toen uit? Heerlijk bruin, natuurlijk. Maar kijk ook eens goed naar je figuur. Is er sindsdien veel veranderd? Zit je toen strakker in je vel? En hoe staat het er met je gewicht en maten voor? Is er op dat gebied veel veranderd? Als je het idee hebt dat er op dit moment nog wel iets aan mag gebeuren, dan is het nu tijd om daarmee te beginnen.

De spiegeltest

Kijk nu in de spiegel en probeer jezelf met objectieve ogen te zien. Het gaat er niet om of je magerder of dikker bent geworden, maar om de vraag of dat wat je ziet, je bevalt. Want het allerbelangrijkste is dat jij je op je gemak voelt met jezelf. Dat je jezelf mooi vindt. Vind je dat er nog wel iets aan schort, dan is het nu tijd, zoals we al zeiden, om in actie te komen.

De shoppingtest

In boetieks en kledingwinkels zijn de nieuwe collecties al gearriveerd. Ga een middagje winkelen - ook zonder iets te kopen - om je een idee te vormen van de mode voor de komende zomer en pas de dingen die je aanspreken. Vind je dat ze je goed staan? Zie je jezelf al flaneren over de boulevard van een chique badplaats of heb je het idee dat er nog wel een kilootje af mag?

De vriendinnentest

Vraag aan een goede vriendin of ze je eerlijk wil zeggen wat zij ervan vindt (let op dat je hiervoor een écht goede vriendin uitzoekt, want er zijn vrouwen dat ervan genieten als ze menen te merken dat je onzeker over jezelf of je uiterlijk bent). Vindt ze dat je aangekomen bent, ben je vooruitgegaan, zie je er beter of slechter uit dan eind vorig jaar zomer? Misschien kun je haar voorstellen zelf ook de testjes hierboven te doen en kunnen jullie elkaar helpen met de voorbereiding voor het warme seizoen.

Dit is alles. Vijf kleine testjes die je met je neus op de feiten zullen drukken en je zullen vertellen hoe de situatie er op dit moment voorstaat. En mocht de 'uitslag' van de testjes niet zijn zoals je dat graag zou zien, maak je dan geen zorgen. Gewoon nu beginnen met gezond eten en lekker bewegen. Voor je het weet, flaneer je strak en slank over de boulevard van die chique badplaats.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja... hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!