De gezondste maaltijd die je kunt bedenken!

Het Engelse Leather Head Food Institute heeft de meest perfecte maaltijd samengesteld.

Het Engelse Leather Head Food Institute heeft de meest perfecte maaltijd samengesteld. Een maaltijd die precies alles zou bevatten wat we dagelijks moeten binnenkrijgen. Op het menu staan onder meer verse en gerookte zalm als voorafje en kip als hoofdgerecht.

Krijg je binnenkort gasten en wil je ze eens verrassen met een gezonde maaltijd, laat je dan inspireren door de superdish die het Britse Leather Head Food Institute heeft samengesteld. De onderzoekers zijn voor het opstellen van dit menu bepaald niet over één nacht ijs gegaan. Ze hebben in de afgelopen jaren meer dan 4000 voedingsmiddelen die als gezond werd gepresenteerd onder de loep genomen. Slechts 222 voedingsmiddelen zouden de test hebben doorstaan en de beloftes die op de verpakking of in de reclame-uitingen worden gedaan, waarmaken.

Op basis van al hun bevindingen hebben de onderzoekers uiteindelijk een maaltijd samengesteld die met recht 'gezond' mag heten. Daarbij is onder meer gelet op de kwaliteit van de ingrediënten en op de hoeveelheden proteïnen, vitaminen en andere voedingsbestanddelen die wij nodig hebben om ons lichaam in goede gezondheid te houden. Geloof het of niet, maar dit gezonde menu zal je nog smaken ook!

Maar dan nu het menu.

Starter: verse en gerookte zalm, bruinbrood en een gemengde salade met olijfolie

Als starter zetten de onderzoekers verse en gerookte zalm met volkoren brood op het menu. Daarnaast een gemengde salade die met olijfolie is aangemaakt. De zalm is goed voor de Omega-3-zuren. Vooral het vetzuur DHA heeft een positieve invloed op hersenen, hart en bloedvaten. De olijfolie (extra vergine) helpt om het cholesterolgehalte op peil te houden.

Hoofdgerecht: stoofschotel van kip, linzen en gemengde groenten

Als hoofdgerecht kiezen de onderzoekers: kip. Vaak wordt dit magere, witte vlees als banaal beschouwd maar het is een goede eiwitbron en eiwitten (proteïnen) vormen de bouwstenen van onze spieren. De linzen kregen een plaatsje in de stoofschotel vanwege het aanwezige panthotheenzuur, een B-vitamine die vermoeidheid en stress tegengaat.

Dessert: blanc manger met walnoten

Als dessert kwamen de onderzoekers met een op yoghurt gebaseerde blanc manger (een soort pudding). De gebruikte yoghurt moet wel van goede kwaliteit zijn en levende bacterieculturen bevatten. Het toetje garneer je met walnoten (superfood) en een ongesuikerd karamelsausje.

Lekker of niet? En... gezond!

GESPONSORDE LINKS