Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Afvallen | Een platte buik

Tips voor een platte buik

Het is zover. Het warme seizoen is begonnen. En dat betekent: vakantie en luchtige, zeer luchtige kleding (tenminste, laten we het hopen!).

door TRENDYSTYLEHet is zover. Het warme seizoen is begonnen. En dat betekent: vakantie en luchtige, zeer luchtige kleding (tenminste, laten we het hopen!). We dragen topjes, T-shirts, nauw aansluitende zomerjurkjes of niet meer dan alleen een bikini. En elke keer weer verzuchten: waarom hebben we ons niet beter op dit moment voorbereid... Waarom hebben we niet wat minder gegeten en wat meer getraind... Dan hadden we nu vast en zeker een plattere buik gehad.

We willen het hier niet hebben over afgetrainde buikspieren (het zo begeerlijke 'sixpack') en we willen je hier ook niet (voor de zoveelste keer) vervelen met do's en don'ts om het vetpercentage van je lichaam zoveel mogelijk te reduceren. Wat je hier vindt, is een opsomming van praktische tips en adviezen die ervoor kunnen zorgen dat je binnen een weken (of misschien zelfs dagen) korte metten maakt met een uitpuilend buikje. Verwacht dus niet dat je binnen de kortste keren van je vetrolletjes af bent want daarvoor zul je (inderdaad) moeten sporten en op je voeding moeten letten. Waar het ons hier om gaat is dat je ook in een wat korter topje of in bikini goed voor de dag kunt komen.

Houd je in aan tafel

Dat betekent niet dat je een dieet moet volgen. Schep per maaltijd een beetje minder op en compenseer wat je minder eet met tussendoortjes. Zo voorkom je dat je met een opgezette buik van tafel opstaat.

Vermijd zo veel mogelijk koolzuurhoudende dranken

Of beter nog: vermijd koolzuurhoudende én gesuikerde dranken. Ook bier is een boosdoener. In plaats daarvan kun je beter een glas goed gekoelde witte wijn drinken. Verder mag je je natuurlijk te buiten gaan aan water. Je kunt daar een smaakje aan geven door er wat citroensap aan toe te voegen. Zelfgemaakte ijsthee met zoetjes en een paar druppels citroensap is ook heel verfrissend, zeker op warme dagen.

Voorkom een opgezette buik

Vermijd daarom, als je er gevoelig voor bent, de klassieke 'bruine bonen' en andere peulvruchten, eet direct na de maaltijd geen fruit en drink geen te koude drankjes. In sommige gevallen kan ook melk een opgezette buik veroorzaken. Zorg verder voor een gezonde darmflora (yoghurt bijvoorbeeld is een weldoener voor de darmflora).

Drink veel water

Drink veel water, zonder koolzuur natuurlijk!

Beweeg, loop, fiets

Maak gebruik van de mooie en lange avonden. Neem je vriend of hond op sleeptouw en ga wandelen of fietsen. Bewegen is niet alleen goed voor de lijn maar bevordert ook de spijsvertering (en vetverbranding).

Beperk de dagelijkse hoeveelheid koolhydraten.

Dus: een beetje minder brood, aardappels, pasta, rijst en te suikerrijk fruit.

Eet veel groeten, vooral rauwkost.

Vervang je lunchboterhammetjes met kaas door een zomerse salade die je aanmaakt met een beetje olijfolie, citroensap en een beetje zout (maar dus niet met mayonese).

Probeer je buikspieren tenminste twee keer per week te trainen

Het doel is niet een 'sixpack' (dat komt later wel) maar in eerste instantie het ontwikkelen van de buikspieren zodat die als een soort 'korset' werken en je buik 'binnenhouden'. Train dus je buikspieren en maak er een gewoonte van om ze in te houden. Dat is het gemakkelijkst als je rechtop zit en loopt. Niet alleen zie je dan minder buik, maar je lijkt ook langer en slanker.

Probeer eens een 'body firming crème'

Een crème die je huid strakker en soepeler maakt. Breng de crème met een massage aan. Maak daartoe cirkelbewegingen rond je navel in de richting van de klok. Of de crèmes echt helpen is altijd nog de vraag, maar de massages die je met de crème doet, zullen je huid in ieder geval goed doen!

En tot slot: prettige vakantie!

Meer tips voor een platte en strakke buik op Trendystyle
Test je trainings-iq: buikspieren
Een beach-proof buik? Ga er nu voor!
Een strakke buik
Tips voor een sexy en superplat buikje
Ieder zijn (haar) buikje: vier soorten buiken
Je buikspieren trainen was nog nooit zo leuk (en intensief)!
Op naar een platte buik. Begin nu!
Buik in! Het is de eerste stap op weg naar een platte buik
Een platte buik in drie maanden? Dat kan... Tenminste
Weg met die lovehandles
Zesweken-plan voor een smalle(re) taille


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja... hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!