3 Haarproduct toppers voor zomerfestivals en andere zomerdagen

Zomerfestivalhaar
3 Haarproduct toppers voor zomerfestivals en andere zomerdagen

Kleurspecialist en haargoeroe Marriët Gakes helpt ons de zomer door met gouden haartips. Elke week vind je op een Trendystyle een haartip om je haarkleur en ook de kwaliteit van je haar zelf mooi te houden.

Deze week maakt Marriët ons wegwijs in het grote aanbod van haarstylingsproducten. Ze koos daartoe drie toppers uit het enorme assortiment van haarproducten dat je tegenwoordig in winkels en kapsalons vindt.

Topper 1: de sea salt spray

De sea salt spray is een product dat de afgelopen jaren steeds meer bekendheid heeft gekregen. We zijn ‘m steeds meer gaan gebruiken, ook omdat ‘festivalhaar’, dat is wat rauwer en undone haar, een trend is. Met een sea salt spray geef je je haar in een handomdraai zo’n rauwe textuur.

De sea salt spray is een must-have voor zomerfestival weekends

Je kunt een sea salt spray gebruiken wanneer je wilt, maar dit product is natuurlijk helemaal te gek voor als je op een festival bent. Stel dat je tussendoor toch wel even je haar wilt wassen maar geen tijd en tools hebt om het verder te stylen. Dan is het heel tof om een sea salt spray te gebruiken.

Was je haar, maak het handdoekdroog, doe de sea salt spray erin, draai het dan in een luchtige knot (niet te strak want het haar moet kunnen drogen) en ga zo slapen. De volgende dag heb je een leuke beachy wavy hair look zonder dat je je haar hoeft te stylen of met tools (föhn en dergelijke) aan de slag hoeft.

Topper 2: volume powder

Een ander heel leuk product is volume powder. Dit is een zeer lichte poeder die voornamelijk wordt gebruikt op de aanzet om het haar wat fluffyer en levendiger te maken. Deze poeder geeft je haar net even meer volume.

Volume powder is ideaal voor een Brigitte Bardot kruintje

Je kunt het product ook gebruiken als je lang haar hebt. Zo is het supertof om met behulp van deze poeder een BB kruintje te maken door even wat poeder op de kruin te doen waardoor je haar een boost krijgt.

Topper 3: droogshampoo

De derde topper voor de zomer is een echte ‘life saver‘: droogshampoo. Dit product, vindt Marriët, zou eigenlijk iedereen in huis moeten hebben. Het helpt je uit de brand als je een feestje hebt en er niet meer aan toe komt (of geen zin hebt) om je haar te wassen. Met behulp van dry shampoo ziet je haar er toch schoon en fris uit.

Dry shampoo is een life saver :-)

Verder stelt het je in de gelegenheid om af en toe een shampoobeurt over te slaan. Dit komt je haarkleur ten goede (bij elke shampoobeurt spoelt er samen met de shampoo een klein beetje kleur door het douchegootje weg). Bovendien is het vooral in de zomer wel eens lekker om niet wéér elke dag je haar te hoeven wassen. We willen relaxen, toch?

Al deze producten vind je onder meer in de Blend lijn van Keune, een merk waar Marriët nauw mee samenwerkt en waarvoor ze onder meer de haarkleuren ontwikkelt.

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global master color innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS