Zijn de catwalkmodellen te mager?

Zijn de modellen op de internationale catwalks te mager? Af en toe laait de discussie weer op. Dan wordt er gesproken over de invoering van een minimum BMI (Body Mass Index) voor de mannequins die op de internationale catwalks verschijnen. Of over doktersverklaringen waarin staat dat het desbetreffende model niet aan anorexia lijdt. En als alles gezegd is, wordt het weer stil en zien we weer magere modellen op de catwalks. Want mager kleedt nu eenmaal beter af, wordt er gezegd. De modeontwerpers lijken hun lesje geleerd te hebben. Ze geven toe dat te magere modellen niet op de catwalks mogen verschijnen maar boeken zelf elk seizoen weer – laten we zeggen – tenger gebouwde mannequins.

Wat vinden jullie?

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

46 gedachten over “Zijn de catwalkmodellen te mager?”

 1. Ik denk niet dat de catmodellen anorexia hebben maar ik denk dat ze gewoon zo gebouwd zijn. Het kan wel zijn dat jonge meisjes erdoor beinvloed worden.

 2. ik vind dat ze te zero zijn en dat ze ook bijna niets mogen eten sodra ze maar 1 vet roletje zien ben je gelijk afgekeurt en ik vind dat een vrouw rondingen moet hebben gewoon normaal maar te mager dat vind ik geen mode

 3. omdat ze een voorbeeld functie hebben (al dan niet zelf gekozen of bewust) voor voornamelijk de jeugd vind ik wel dat het grootste deel van de manequins een afspiegeling zou moeten vormen van de maatschappij; iets voller dus.

 4. er zijn nou eenmaal mensen die zo een lichaam hebben, ik vind het niet lelijk, maar iets meer kan wel, dat spreekt misschien iets meer aan voor de meeste mensen, maarja daar kunnen hun meestal zelf ook niks aan doen,ddus zolang ze het zelf maar niet veroorzaken, vind ik het goed

 5. Er is nooit bewezen dat het daadwerkelijk mensen zo beinvloed aangezien anorexia toch steeds meer een ziekte blijkt te zijn waar je aanleg voor moet hebben maar ik ben het helemaal eens met de stelling: ten tweede het zou handiger zijn om kleren te zien op vrouwen met een maatje 38.. zo zouden wij zien hoe het ook op onze lichamen staat..
  LAAT ZE EEN MINIMALE BMI INVOEREN!!!

 6. Ik vind de catwalk modellen veel te mager. Ze zijn volledig hun vrouwelijke vormen kwijt, waar zijn de heupen, taile en borsten? Ze lijken meer op een plankje en een zak vol botten. Het ergste vind ik nog wel dat voornamelijk meisjes in de pubertijd deze modellen als ideaal beeld van de vrouw zien. Deze vrouwen zien er altijd perfect uit, zijn slank (naar mijn mening dus te dun) en hebben succes. Meisjes in de pubertijd zijn hier gevoelig voor en willen ook zo zijn. Dit is namelijk het beeld van een “perfecte mooie” vrouw dat ze voorgeschoteld krijgen, maar zo normaal is zo’n lichaam niet. Maar weinig vrouwen zijn echt zo dun, de meesten eten amper. Voor een meisje is dit frustrerend, want ze kan niet aan het in haar ogen ideaal beeld voldoen. Gevolg: anorexia, gevoel hebben van er niet bijhoren, zichzelf niet respecteren, niet goed zorgen voor je lichaam. Vrouwen mogen wel een trots zijn op de vrouwelijke vormen! Wat is er mis met een maatje 38/40 of meer? Die vrouwen zijn tenminste echt mooi vrouw! En ik weet zeker dat vele mannen hier ook zo over denken. Het is schandalig dat wij het toelaten dat we moeten proberen te voldoen aan een ideaal lichaamsbeeld dat niet reëel is en zwaar ongezond. 5 kilo meer graag!

 7. Ik denk dat we pas vollere modellen op de catwalk te zien krijgen als de verkoopcijfers van modehuizen dalen doordat mensen hun producten niet kopen vanwege het gebruik van te magere modellen. Zolang magere modellen zorgen voor verkoop van kleding blijven modehuizen ze inzetten. Logisch, want zo maken ze meer omzet. het is aan de consument om te zorgen voor verandering. We kunnen wel blijven klagen over de invloed van te magere (rol)modellen maar als we ons koopgedrag er niet op aanpassen gaat het niet veranderen.

 8. Ja, die modellen zijn te mager, en niemand wordt hier echt gelukkiger van! Laat ze een minimun BMI invoeren (van 19 of 20, veel lager heeft ook geen zin)!

 9. Er is een verschil tussen mooi slank en mager vind ik en al die veel te magere fotomodellen op de catwalk vind ik niet mooi.
  De modellen die op de catwalk lopen zijn soms 1.85 en hebben dan maatje 34 of zelfs nog minder. Dat is niet gezond meer. Maatje 38 zou veel mooier zijn, maar dat wordt in de modellenwereld al te dik gevonden.
  Zelf ben ik 1.70 en heb maat 38 en daar ben ik dik tevreden mee.

 10. ik vind dat wat ze op de catwalk laten zien wel iets realistischer mag, als je op straat kijkt zie je toch ook niet zo`n dunne mensen? ik wed dat als de modellen wat voller zijn, er in de jeugd minder mensen zijn die ook zo dun willen zijn. mannequins zijn de voorbeelden voor de jeugd, dragen zij blauw, dan doet de jeugd dat ook. als zij wat voller waren, was de jeugd dat misschien ook.
  X

 11. je kunt gwn erg dun van je eigen zijn
  (ik kan zoveel chips,friet,snoep,… eten als ik wil maar wordt tg niet dik )
  dus of ze te mager zijn weet ik niet het kan ook gwn je bouw zijn
  X

 12. Natuurlijk zijn ze te mager, dat zou iedere dokter je kunnen vertellen. Dat zie je toch ook zo?
  Het probleem is, dat de beauty industrie er baat bij heeft als wij met z’n allen totaal in de stress zitten over ons uiterlijk en ons lichaam. Dan kunnen zij ons tips en trucs en smeersels en pillen en kleding en sieraden en wat dies meer zij verkopen.
  They cash in on our anxiety…
  Maar daar doet Trendystyle natuurlijk gewoon aan mee.

  Alle vrouwen hebben tegenwoordig anorexia, alleen sommigen hebben wat meer doorzettingsvermogen. Ik ken geen enkele vrouw die niet dunner zou willen zijn. We zijn kwetsbaar door onze onzekerheid en ons verlangen om te ‘pleasen’.

 13. Ik ben ook heel lang dun geweest. Vooral toen ik 16,17 jaar was, had ik er moeite mee. Lang en superslank, ja precies zoals ze het graag zien op de catwalk. Ik herinner wanneer ik ging kledingshoppen met mijn moeder dat ik dan vroeg of ik er niet te dun in uitzag. Ik had er een echt komplex over. Helaas kom ik uit een klein stadje en had een beschermd leventje anders had ik er ook nog wat geld mee kunnen verdienen, hahaha, helaas…

  Maar, ik vond het echt niet fijn en ik was echt niet anorexic.

 14. weet je wat het is mensen denken meteen aan anorexia als ze slanke modellen zien dat is ook iets wat echt verkeerd is je hebt ook modellen die van nature gewoon zo slank zijn kijk ik heb niks tegen volle meiden maar mensen vergeten ook wel eens dat je ook gewoon slank kan zijn zonder anorexia te hebben dan spreek ik voor mezelf ik ben ook erg dun maar ik kan echt alles eten ik kom echt niet aan ik heb gewoon geen aanleg.en als mensen tegen mij zeggen je moet echt aan komen want je bent te dun vind ik dat ook echt vervelend om te horen want ik weet dat ik goed eet ik heb gewoon geen aanleg ik ben een klein meisje en ik vind mij figuurtje gewoon bij mij passen dat is gewoon mijn bouw en ik vind het echt irritant om steeds te horen dat ik heel dun ben egt vervelend gewoon!

  dus dames ik wil jullie alleen laten weten dat je ook gewoon dunne mensen hebt die van nature zo zijn en zelf niet kunnen aankomen.
  en wat ik ook irritant vind dat er dan meiden zijn die zeggen echte vrouwen hebben rondingen dat vind ik zo stom wat zijn wij slanke meiden dan??? zijn wij dan geen vrouwen???

  maar goed iedereen is mooi of je nou slank of wat dikker ben zolang je uitstraalt dat je gezond bent zie je er ook goed uit!!!!

 15. Ik zou toch echt véel trotser zijn om een figuur als dat van Beyoncé te hebben! Mooi vrouwelijk, rondingen en toch strak en in vorm.

 16. Wa is da voor zever !! Ik ben ook model en ik ben ook lang & smal. Betekent dat dan dat ieder lang & smal model anorexia heeft.? Neee!!! Dikke zever noem ik dit

 17. Ik wil ook even laten weten (net als meer meiden hier) dat je ook dun kunt zijn zonder anorexia!! Ik ben zelf ook dun/slank, altijd al geweest. Dat is gewoon mijn lichaamsbouw en ik eet alles wat ik wil. Ik heb ook al vaker gehoord dat ik te dun ben en aan moet komen. Ik zeg toch ook niet tegen dikke mensen: “jij bent te dik en je moet afvallen”. Ze gaan er gewoon van uit dat je jezelf uithongert als je slank bent. Echt vervelend. Heb ook al vaker meiden horen roddelen ‘die heeft echt anorexia!’. Jaloers, denk ik dan maar.
  Ik ben nu trouwens erg tevreden met mijn figuur. Dit hoort bij me en ik vind het mooi. Al was ik er vroeger niet zo blij mee, dan moest ik bijvoorbeeld een bikini hebben waarbij je mijn heupbotten niet zag.
  Ik weet niet of de catwalkmodellen anorexia hebben of niet, maar het kan dus ook gewoon lichaamsbouw zijn. Dat wordt nog wel eens vergeten…

 18. het lijkt me niet goed om te zeggen dat alle modellen voller moeten worden. In ‘de echte wereld’ zijn er vrouwen in alle vormen en maten, dus OOK vrouwen die zonder anorexia oid een maatje zero hebben. Door hier zo negatief te doen over de huidige modellen maken we hen alleen maar onzeker.
  Het beste zou zijn als de maten op de catwalk er helemaal niet meer toe deden en dat alle ‘maten’ vrouwen vertegenwoordigd zouden worden: van extreem slank tot vrij vol. Dan zouden alle jonge meisjes kunnen zien dat schoonheid in alle vormen bestaat…
  Maar hoe je dat zou kunnen afdwingen??…

 19. oké! deze modellen zijn mager. maar volgens mij zijn ze gewoon zo gebouwd. ik ben ook zo mager en eet evenveel als een ander persoon die meer weegt.
  je moet gewoon het ‘geluk’ hebben om zo’n gestalte te hebben.
  en ja, er zitten ook anorexia-patienten tussen.
  maar de meeste zijn gewoon zo!
  ik vind het echt goed zo en…
  als modellen toch te mager zijn zullen veel mensen aan de alarmbel trekken. ze zullen niet eens kleding hebben waar zo’n mager model mooi mee staat dus…

  mijn antwoord is NEE!

 20. sommige meisjes zijn gewoon mager of slank van gestel, en daar is niets mis mee. Als het naturel is kan het heel mooi zijn. Maar meisjes die van nature rondingen hebben (en dat heeft 80 procent van de vrouwen), maar zich compleet uithongeren en er als reptielen uitzien, nee, dat vindt ik niet zo mooi. dan zie ik liever een paar rondingen.

 21. sorry maar ik vind dat ze gelijk hebben mijn beste vriendin heeft nu anorexia. Haar kamer hangt vol met poster van magere moddellen en ze geeft altijd een foto zitten van een mager en een diker iemand en zo dat als zin heeft om te teten eerst kijkt naar de foto’s dan heeft ze meestal geen zin meer om te eten. Nu het ondekt is hebben ze al haar posters en zo verwijdert nu is ze al beter maar toch oke jullie hebben misschien gelijk dat er mensen zijn met zo i zo al een tenger figuur maar die mogen ze volgens mij ook nie ttoelaten op de catwalk dat is net het zelfste als ze van die hele dikke zouden toelaten natuurlijk met mager bedoel ik dan echt mager of inderdaad met zo een bmi van als je er boven zit mag je niet meedoen en als je er onder zit ook niet x

 22. Ik vind Modellen veel te mager!
  Ze beïnvloeden sommige meisjes om ook zo mager te worden, die krijgen anorexia.
  Ik vind dat er wat vollere modellen moeten komen op de catwalk.
  Ik weet niet of ze anorexia hebben maar ik vind het niet mooi.

 23. Al die modellen zijn veel te DUN! Dit is niet de realiteit, de meesten hongeren zichzelf uit om er zo uit te zien, wie zegt dat dun mooi is? Waarom niet gewoon normale vrouwen. Daar voelt de rest van de wereld zich ook beter bij, dan dat we vrouwen krijgen die zichzelf een probleem aanpraten. NORMAAL is GOED. Te dun is niet mooi, het is afschuwelijk dat dit het modebeeld is geworden van deze tijd. Ban de dunne modellen van de catwalk en zet er NORMALE vrouwen voor. Stomme inhoudsloze mode ook…

 24. Ik vind dat ze er gewoon uitzien. Je hebt dan wel van die smoesjes dat ze te weinig eten en drinken, maar dat is niet waar. Ik heb zelf ook een tijdje op de catwalk gelopen en iedereen daar at gewoon pizza en dat soort eten. Meestal zijn vrouwen met zo een figuur gewoon zo gebouwd. Ikzelf ben namelijk ook (zoals jullie zeggen) te mager, maar ook ik eet gezond.

 25. deze meisjes zijn zeker niet alleen tenger gebouwd zoals sommige zeggen, het is echt niet dat ze nauwelijks op hun eten letten. in tegen deel. ik vind het alleen een groot vooroordeel als ze meteen aan anorexia zouden lijden ofzo, er zijn natuurlijk uitzonderingen. Ik zelf ving het mooiste voor een model een figuur a la Doutzen Kroes, gewoon mooi dun, in plaats van heel mager.

 26. Wat een onzin allemaal. Zelf heb ik ook geen aanleg om dik te worden. En volgens de BMI zou ik op het randje van ondergewicht zitten. Dit terwijl ik alles kan eten zonder aan te komen. Dat is nou eenmaal mijn bouw en aanleg. Ik heb het overgrote deel van de modellen nooit te mager gevonden en ik vind het juist fijn dat modellen dun zijn, ik kan mij er namelijk mee identificeren! Ik moet er niet aan denken dat er dikkere modellen over die catwalk zouden lopen, het staat nu eenmaal mooier bij een slank figuur is mijn mening. De discussie over te dun zijn begint al bij kinderen op de basisschool. Zelf werd ik als dun meisje vroeger gepest omdat ik zogenaamd anorexia zou hebben….die meiden hebben nu minimaal maat 38 of 40 en ik pas nog steeds in een maatje 34! En ik vind het heerlijk en ik ben blij met mijn figuur. Wie dun is hongert zichzelf niet per se uit! En wie dat beweert is gewoon jaloers. Er zullen heus wel modellen met anorexia rondlopen maar dit zijn uitzonderingen, net als in het echte dagelijkse leven.

 27. Er zijn ook modelen met een dunne bouw,
  Maar sommige zijn echt veel te dun!
  De meeste vrouwen zijn niet zo dun.

 28. Ik vind dat de meisjes op de catwalk wel heel erg mager zijn
  Het geeft niet echt een reeel beeld weer, dat vind ik jammer

 29. er zijn wel vrouwen met een dunne bouw
  maar ik vind een normale bouw toch mooier
  om te zien dan een bottekast

 30. Ja, ik vind ze wel erg mager, bij sommige zie het skalet zitten. Sommige zijn idd zo gebouwd ik ben ook vrij slank maar er zit wel wat op, dat valt alleen niet zo erg op. Er mogen best meer volslanke vrouwen op de catwalk komen, ze mogen hier en daar best een vetrolletje hebben, dat is ook best mooi vind ik.

  xx

 31. Ik ben zelf model geweest, maar door andere modellen werd je bijna anorexia aan gepraten.
  Als je meer at dan de andere modellen werd er met een schuin oog naar je gekeken en dan hoorde je ze denken; ‘wat een vreetzak’ omdat zij alleen maar op sla en gezonde dingen leven.
  Iedereen heeft zijn eigen mening.

 32. Als ik eerlijk moet zijn vindt ik dat ze eigenlijk wel weg moeten.
  Niet dat ze anorexia hebben of te mager zijn.
  Ze zijn allemaal prachtige vrouwen alleen, geven de jongere meisjes altijd het gevoel dat ze te dik zijn of tog nog moeten afvallen…
  Dus ik vindt dat ze normaale modellen moeten meesluren op de catwalk!
  X

 33. Anonymous Ik heb echt RESPECT voor jouw shat!!!
  Je hebt helemaal gelijk…
  XXXX

 34. Ik geef wel toe dat ik ook liever slank zie, maar niet té mager. Ik vind dat ze een limiet moeten hebben rond maat 36/38. Nog steeds dun, maar dat is al iets redelijker. Heb zelf ook 38 en ben gewoon ‘normaal’.
  Het maakt wel degelijk mensen onzeker en het is niet zoals het hoort. Dit is een slecht voorbeeld voor mensen.

 35. Mijn bmi is 16
  veel te weinig
  maar dat ligt gewoon aan je lichaam.
  Ik eet ook heel erg veel.
  Volgens mij kunnen de modelen er ook niks aan doen en nee ze hebben geen anorexia , ze zijn verplicht om zo weinig te wegen.
  Ik heb eens gehoord dat alle modekledij die ze moeten dragen op dat moment maar in 1 maat verkrijgbaar is. Daarom moeten ze + 1.75 meter zijn en een laag bmi hebben . logisch eigenlijk .. xd

 36. ja, ik vind de modellen wel te mager. Vol slank is veel mooier dan mager. Maar modellen mogen volgens mij ook helemaal niet veel eten. En als je een vrouw bent kan je beter ronde vormingen hebben dat is veel mooier dan als je zo mager bent.

  xxx

 37. ik vind van wel maar als ik later groot ben woord ik ook ontwerpster of stylisten en dan wil ik een donker model wand daar vald het veel minder op ( volgens mij vinden bijna alle modellen zich zelf te dik en doen ze het zelf) xxxxxxxxxxxxx

 38. Ik vind het echt vreselijk, voor hun zelf, maar ook voor het beeld dat ze creëren van hoe een vrouw er uit zou moeten zien. Het slaat nergens op, een van mijn vriendinnen (geen model) heeft anorexia, ze is echt NOOIT dik geweest, zelf niet eens mollig, en toch moesten mensen weer zo nodig tegen haar zeggen dat ze dat wel was. En dat komt echt niet alleen doordat kledingmerken skeletten inhuren om hun merk te vertegenwoordigen, maar het speelt wel een grote rol.
  &ik zeg niet dat het de schuld is van modellen, want die moeten wel dun zijn voor hun werk, omdat ze anders afgewezen worden.
  Maar het is gewoon vreselijk om je vriendin zich dood te zien hongeren, en ik vind het ook gewoon echt slecht dat de maatschappij zo in elkaar zit dat het zogenaamd ‘sexy’ is als je zo dun bent dat je je botten kan tellen en je zo weinig vet hebt dat je flauwvalt en onderkoelt raakt bij het minste wat er gebeurt. Het doet gewoon mensen pijn.

 39. Ik woon sinds jaar in Parijs en mijn vriend is bookingsagent bij IMG Models.
  Wat ik jullie kan meegeven is dat de grote designers zoals Karl Lagerfeld, Marc Jacobs allemaal homo’s zijn, die hun vrouwen als mannen willen hebben, dwz zonder vormen. Karl Lagerfeld was in zijn vroegere jaren zo rond als een tonnetje en lijdt zelf aan anorexia vandaar dat hij ook vind dat zijn kleding alleen het beste passen bij meisjes zoals de Olsen twins. Bovendien zijn niet alle modellen mager gebouwd. Sommigen wel, sommigen niet, zoals overal voorkomt. Vergeet niet dat de meeste modellen nog vrij jong zijn en in de groei en daarbij hun uiterste best doen aan de moordende concurrentie mee te doen en dus velen wel een eetziekte hebben. Modellen zijn super onzeker want hoewel er maar weinig meiden boven de 1.76 zijn en maatje 34 hebben, zijn er in modellenland er wel teveel. Ik ben 1.64 en heb maatje 34/36 dus ik ben vrij tenger maar zie meiden van 1.80 die nog dunner zijn als ik! Dat is gewoon te licht!!
  In modeland zouden er gewoon meer vrouwelijke designers moeten zijn die de scepter zwaaien en niet dat de mannequins eruit zien als magere jongens van 16 jaar. En geloof mij, die mooie modellen worden ook ouder, krijgen kinderen en dus vetrollen en beseffen dat het ook niet alles is om alleen maar aan je uiterlijk te moeten denken.

 40. Ik vind de maten voor modellen best wel goed zo.
  Ben zelf aan de magere kant en lang en krijg er redelijk vaak complimentjes over, dus mij hoor je niet klagen!:d

 41. Ja!! Veel te mager, kijk die botten!!!? Geef mij maar een vollere vrouw! Die meisjes moeten echt meer eten hoor.

 42. Ik vind zelf mager mooi en op de catwalk moeten ze super mager zijn vind ik. Dat maakt het juist leuk om naar te kijken, net alsof je even in een droomwereld zit en word betoverd, volslanke modellen zouden het betoverende gevoel wegnemen.

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend