Voor wie kleed jij je?

Iedere vrouw doet haar best om zo voordelig mogelijk voor de dag te komen. Een verzorgd uiterlijk geeft zelfvertrouwen en helpt je om het dagelijks leven met opgeheven hoofd tegemoet te treden. Voor feestjes en romantische ontmoetingen doen we er nog een schepje bovenop. Maar voor wie kleden we ons nog eigenlijk echt?

Er wordt wel gezegd dat vrouwen zich vooral kleden om andere vrouwen te overtroeven of in ieder geval om zich niet minder dan andere vrouwen te voelen. Vreemd genoeg heb ik deze stelling vaker uit de mond van mannen dan van vrouwen gehoord (en als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik deze uitspraak mij soms een beetje irriteert).

Persoonlijk denk ik dat vrouwen zich in het algemeen vooral voor zichzelf kleden. Een mooie outfit en verzorgde make-up en haar maken het leven aangenamer. Je voelt je er beter door, staat steviger in je schoenen en kunt er in het leven ook meer mee afdwingen. Vooral in de werkomgeving is een verzorgd uiterlijk een must (en dat geldt niet alleen voor vrouwen).

Als het om een feestelijke gelegenheid gaat, ligt het misschien wat subtieler. Ten eerste kleed je je feestelijk omdat het een kwestie van respect is. Voor jezelf en voor degene die de feestelijke gelegenheid heeft georganiseerd. Daarnaast is het logisch dat je je best doet om zo mooi mogelijk ten tonele te verschijnen. Maar als vrouw zou ik toch eerder zeggen dat je dit voor jezelf en voor de mannen (je bloedeigen in het bijzonder!) doet dan om de andere vrouwen af te troeven.

Maar wat vinden jullie? Voor wie kleden jullie je? Voor jezelf, je eigen man, andere mannen, andere vrouwen?

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

27 gedachten over “Voor wie kleed jij je?”

 1. Ik kleed me zo mooi mogelijk in de eerste plaats voor mezelf en ook wel voor mijn vriend. Ik voel me zekerder als ik mooie kleding draag en aandacht heb besteed aan mijn haar en make-up, dat werkt dan ook weer positief door in mijn relatie, omdat ik dan meer zelfverzekerd ben en dat vindt hij aantrekkelijk. Stiekem moet ik wel bekennen dat ik het ook wel eens doe voor een bepaalde vrouwelijke collega, zij is altijd heel mooi gekleed en soms doe ik het ook een beetje voor haar, zodat ze kan zien dat ze niet de enige is die er mooi uit kan zien. Als ik het zo schrijf klinkt het eigenlijk wel heel erg kinderachtig en misschien moet ik daar maar eens mee ophouden en het houden op mooi kleden voor mezelf.. ;-)

 2. Het is eeuwige wedstrijd tussen de vrouwen , zoals tussen beste vriendinnen als vrouwelijke collega’s , en vooral tussen de vrouwlijke vriendinnen van je vriend. Wij willen meer hebben en mooier zijn dan andere vrouwen. Meer accessoires hebben dan je beste vriendin, gelijk iets gaan kopen naar haar geslagde shopping. Na verschijning van de nieuwe jongere van top tot teen verzorgde vrouwelijke collega , de vrouwlijke rest van de afdeling begint zich ook verzorgen. Het is simpel : vrouwen concurreren met elkaar om meer aandacht te trekken zo als mannelijke , als vrouwlijke en natuurlijk uiteindelijk jezelf tevreden houden : ” You simply the best !!!!!’

 3. Is het heel raar als ik zeg dat ik me leuk kleed en make up draag om er goed uit te zien naar de buitenwereld toe (red. andere vrouwen en mannen) om zo niet buiten de boot te vallen in een maatschappij waarin iedereen geacht wordt ”perfect” te zijn?!
  Of is het juist raar om te denken dat niet iedere vrouw diep van binnen haar high heels in zou willen ruilen voor een paar lekker zittende platte schoenen? (red. geen pijnlijke voeten meer en sneeuw proof) Of een make up doos weg zou willen doen om zo veel tijd uit te sparen voor dingen in het leven die er meer toe doen?

 4. Helemaal mee eens meid, wat jij voelt tegenover je collega geldt misschien ook voor haar. Volg gewoon je gevoel en kleed je aan op de manier waarop jij je het meest prettig en gemakkelijk in voelt. Hou het zo want je doet het prima.

 5. En ik voel me gewoon echt het lekkerst in een mooie outfit. Sommige vrouwen lopen thuis het liefst rond in slobbertruien. Het liefst hou ik mijn (mooie) outfit aan totdat ik naar bed ga!

 6. Helaas geld voor mij dat ik me wel kleed voor de buitenwereld en vooral in bijzijn van mijn vriend.
  Zo ben ik vanavond in m´n normale kloffie naar de bios gegaan met mijn vriend terwijl er verschillende meiden wel veel meer werk van hadden gemaakt… nou dan voel ik me knap vervelend :(
  Zo belemmer ik voor mezelf toch heel wat momenten die eigelijk gewoon erg leuk hadden kunnen zijn…

 7. Ik ben graag met fashion bezig en kleed me dus heel graag. En dit vooral als ik naar buiten ga, want thuis loop ik liever met joggings rond. Ik kleed me in de eerste plaats voor mezelf! Ik voel me veel beter en ben meer op mn gemak als ik me mooi gekleed heb, en mn haar en make-up mooi is. Ten tweede ook een beetje voor de omgeving omdat de mensen in mn omgeving me altijd complimenteren over hoe mooi ik gekleed ben en dat ik stijl heb. wel leuk om te horen, en dus let ik daardoor misschien ook meer op mn kleding. Voor mannen kleed ik me niet echt aan, de eerste twee redenen zijn al meer dan genoeg. So, ik kleed me voor mezelf, omgeving.

 8. ik kleed voor me zelf en ik steek mijn eigen niet meer weg ik ben wie ik ben ik doe mij aan de mode maar ik ben nog zo dik want er zijn veel vrienden die vermagert zijn en ik doe mee om te vermageren om mij nog goed te voel maar ja ik doe er nu iets aan zo kan ik mijn toffe mooie kleren weer aan trekken de wereld is nu even met dik en dun te doen he want mooie dingen moet je al topmodel hebben he maar ja de moed niet op geven he zo ben ik wie ik ben alleenstaande moeder met zoontje voor iedere goede jaar 2011 gr fleur

 9. ik kleed me mooi voor mezelf en ten tweede voor anderen (in het bijzonder voor me vriend) om ze te laten zien dat ik altijd mooi gekleed en verzorgd over wil komen en van nature ben ik zeer modieus dus mijn persoonlijkheid in eerste instantie zorgt ervoor dat ik me mooi aankleed voor mezelf en dan voor anderen. Make-up , accessiores etc. zorgen voor zelfvertrouwen.

 10. Ik heb gewoon echt heel erg graag mooie kleding aan, ik zit dan echt veel lekkerder in m’n vel!
  Ook thuis, want dan loop ik ook de hele dag op m’n hoogste hakken..
  Op school vind ik het gewoon stiekem het leukst om er het meest verzorgd eruit te zien :$. Ik krijg daar dan ook best vaak complimenten over.. O, jeetje.. Jullie denken arrogant persoon nu misschien, maar dat heb je dan mis! Ik ben echt erg bescheiden juist, en men zegt altijd dat ik wat meer voor mezelf moet houden! Maar ik hou er echt heel erg van om er het mooiste bij te lopen. Ik heb dan ook vaak als 1 van de eerste mensen in m’n klas de modetrends aan.. de rest volgt dan..

 11. Eigenlijk wil ik er toch wel altijd mooi uitzien voor andere mensen. Zij geven dan wel is complimentjes waardoor ik me zekerder voel. Ik voel me ook niet op mijn gemak als ik bijvoorbeeld zonder make-up in de stad loop. Maar als ik een dagje vrij heb en thuis ben ga ik me niet helemaal mooi aankleden hoor!

 12. Voor mezelf. Ik wil wel graag dat andere mijn kledingstyl respecteren maar als ze dat doen, voel ik me beter. Ik krijg gelukkig goeie reacties op mijn kleding en dan voel ik me ook stukke beter. Maar dat is meer uit eigenbelang… Ik doe ook niet echt aan modetrends maar ik vind mode wel echt superleuk. Ik wil later ook een mode opleiding gaan doen en iedereen zegt dat het wat voor mij is… Ik kleed me dus voor mezelf maar dat neemt niet af dat het leuk is om daar complimentjes over te krijgen!

 13. mijn vriend heeft liever dat ik helemaal geen kleren aan heb, duss voor hem hoef ik me niet te kleden

 14. ik kleed me vooral om te laten zien wie ik ben en mezelf te onderscheiden van de rest. Bovendien is iedereen uniek maar tegenwoordig zie je dat in kleding niet echt vaak weer door de verschillende modetrends die er op dat moment gedragen worden (denk aan uggs en al dat tuttige enzo).
  Ik houd van hiphopdansen en van rockmuziek en vooral van de scéne, dat is een stijl waarin veel kleuren voorkomt en ook een muzieksmaak en leeftstijl aan vastzit.
  Ik leef totaal niet in trends, ik draag mijn kleding vaak een beetje om mijzelf te beschermen voor wie ik ben. Ik hou dan ook van stoere kleding.
  Van een knalkleurend adidas vest en shorts tot een panterprintje en een cap.
  Ik draag ook niet altijd make up ook al is het wel mooi. Mijn vriend vind dat ik dat niet nodig heb dus als ’s ochtends geen zin heb het op te smeren doe ik het ook lekker niet! Ik variëer iedere dag maar hetzelfde zal het nooit zijn.
  Veel mensen zeggen dat ze mijn stijl niet aandurven en dat vind ik ontzettend cool ;)

 15. Strijd met andere vrouwen!!!!
  Nee daar heb ik geen zin in!
  Ik maak vrouwen juist mooi!
  Dat ze gaan stralen en haal het beste in hun naar boven!
  Is dan ook mijn werk ( kapster,visagiste,modestyliste).
  Ben nog geen 1 vrouw tegen gekomen die helemaal tevreden is met zichzelf! Maar na een metamarfose zijn ze wel heel blij met het resultaat! Zeker als ze dan nog complimentjes krijgen van vrienden(innen) en kennissen!

  En ik vindt het belangrijk om er verzorgd uit te zien!
  Dat is een teken dat je goed voor jezelf zorgt!
  Ik ben tenslotte me eigen visitekaartje!

 16. Voor mezelf. Ik koop wat ik mooi vind en waar ik me lekker in voel. Momenteel niet zoveel omdat het huidige modebeeld me niet zo aanspreekt. Ik kleed me heel verschillend, van sneakers met een spijkerbroek tot high heels en een rok. Alleen is het gevolg van het laatste dat ik op het werk heel anders behandeld word. Dan komt de feminist in mij weer op, en word ik heel vijandig tegen het idee dat alles weer om het uiterlijk draait, dat ik de volgende dag weer lekker in mijn sneakers kom! Hmm, misschien draag ik het dan wel tegen mijn omgeving ipv voor.

 17. In het algemeen voor mezelf, maar ook voor de mannen. Mode speelt voor mij daarom een grote rol, het is voor inpiratie. Want ja, je moet er ook een beetje modern en modieus bij lopen.(A)

  xx

 18. Ik kleed me in de eerste plaats mooi aan om me zekerder in mijn vel te voelen. Ik denk dat het langs ene kant ook wel is om je even mooi als andere vrouwen te voelen.
  Ik ben altijd heel onzeker geweest over mijn uiterlijk, over mezelf, dus ik vind het belangrijk dat ik moeite doe om er goed uit te zien. Andere mensen zien er altijd zo prachtig uit en soms wou ik gewoon eens dat ik mij zoals hun kon voelen.

  x

 19. ik kleed me absoluut voor mezelf!!
  als ik een jurkje draag met een panty en mooie laarzen, en mijn haar wilderig los, is dat puur omdat ik daar zin in heb!
  want op sommige dagen zie je mij gewoon lopen met een broek, sportschoenen en een vest aan (mijn haar wel leuk los!)
  ik doe het absoluut niet voor mannen om andere vrouwen.
  dat boeit me echt geen reet.
  maar soms wil ik wel dat mensen ook zien dat ik er leuk bijloop dus misschien ook wel een beetje voor de omgeving.
  maar ach ik denk dat dat onbewust bij iedereen wel zo is.
  anders liep iedereen erbij als neanderthalers hahaha

 20. Als ik een nieuw truitje aanheb, of een nieuwe manier van make-up op heb, ben ik idd zelfverzekerder. Maar ik denk wel altijd gelijk aan de complimentjes die ik eventueel van mijn vriendinnen zou kunnen krijgen. Als ik echt mijn best heb gedaan, wil ik dat graag. Maar soms krijg ik al complimentjes door gewoon een truitje wat ik niet vaak aan heb. Ik hecht wel waarde aan die complimentjes, oftewel, ik steek ze in mn zak! Bij het uitgaan kleed ik me altijd mooier, en heb ik meer make-up op (soms doe ik gewoon geen make-up op namelijk). Maar ook als ik geen complimentjes krijg, voel k me beter met iets leuks aan.
  Dus hoe je het ook bekijkt, ik doe het voor mijn zelfvertrouwen.

  Een vriend heb ik niet, dus daar doe ik het niet voor. Ik heb trouwens sowieso gemerkt dat mannen het totaal niet door hebben of je een nieuw kapsel of truitje hebt, of of je wel of niet nagellak op hebt. Dus daarvoor kleed ik me helemaal niet. Mannen willen alleen dat je er verzorgd uit ziet, verder boeit het ze niet, dus meiden, vergeet die illusie. Trouwens, een man moet me nemen zoals ik ben, precies zoals mijn vriendinnen en alle andere mensen.

  Thuis is het ook gewoon comfi kleding trouwens. Tenzij ik buiten ben geweest, dan laat ik het soms aan tot ik naar bed ga.

 21. Ik kleed me voor mezelf, mannen & vrouwen.
  Als je je mooi kleedt & opmaakt krijg je meer succes van mannen en kan je dus meer mannen krijgen en is het een voordeel voor jezelf.
  Vrouwen zien dat en worden jaloers en gaan je een soort van ‘aanbidden’.

 22. ik vindt het altijd leuk om mooi er uit te zien voor me vriend en voor
  vriendinnen een vrouw moet altijd leuk er uit zien

 23. Euhm ja, haha, een beetje om andere vrouwen af te doen… En voor mijn vriend wil ik er uitermate -vooral naar de buitenwereld toe- mooi en verzorgd bijlopen. Wel netjes, het moet niet ordinair worden. Onder een kort trui-achtig jurkje trek ik een maillot of legging aan, onder andere jurkjes of jurken een panty. Ik zorg wel dat het 1 dicht is als het ander bloot is. Kort jurkje met dichte hals en lange mouwen of blazer, lange jurk met boezem.
  Verder vind ik het zelf ook belangrijk om er goed uit te zien. Als ik boodschappen ga doen, ja dan kam ik alleen mijn haar en ga ik. Maar met feesten dos ik me graag uit.

 24. Eigenlijk het meest voor mezelf, maar ik betrap me er steeds vaker op dat ik het ook voor anderen doe. (Hm, daar ben ik niet heel trots op; ik vind mezelf goed zoals ik ben, dus het is niet nodig. Maar toch is het zo)

 25. Ik kleed me mooi (stijlvol klassiek, volgens een styliste), verzorg me goed en maak me altijd op. Dit doe ik, omdat ik me dat vroeger heb voorgenomen, als jong meisje. Voelde me toen wel eens niet op mijn gemak in bepaalde situaties….. Sinds ik zelf mijn geld verdien en mijn kleren e.d koop, zorg ik ervoor dat ik er altijd zo uit zie, dat ik me in alle omstandigheden op mijn gemak voel. (Ben dan nog liever ietsje over dressed dan under dressed!)

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend