Update je make-up. 5 Gouden tips

make-up-trends-02
Ph. Mauro Pilotto

Wat kunnen we doen om onze make-up look snel en eenvoudig aan te passen aan de actuele make-up trends? Met andere woorden: hoe kunnen we onze make-up look updaten? We vroegen het aan Michele Magnani, top visagist en Global Senior Artist van M.A.C. Michele geeft ons vijf eenvoudige maar gouden make-up tips die je look direct actueel maken.

Make-up tip 1: gebruik een lichte, (bijna)transparante foundation

‘Minder is meer’ is ook dit seizoen het motto. Een up-to-date make-up look ziet er natuurlijk en echt uit, dus niet gemaakt of kunstmatig. We gaan voor transparante maquillages en perfecte maar tegelijkertijd natuurlijke huidjes. Een eerste stap naar een moderne look is daarom een foundation met een lichte formule en een heel natuurlijk effect.

Make-up tip 2: combineer matte make-upjes met crèmeachtige en glanzende make-upjes

Een tweede stap op weg naar een up-to-date make-up look is het gebruik van verschillende texturen. Maak je look actueel door matte, crèmeachtige en glanzende produkten met elkaar te combineren. Dit geldt vooral ook voor de oogmake-up.

Deze winter gaat het er niet om om je kijkers een dramatische look te geven of om met technisch perfect uitgevoerde oogmake-up voor de dag te komen. De oogmake-up wordt ‘casual’ en krijgt een soort ‘day-after’-uitstraling waardoor de oogopslag levendig en ‘echt’ wordt. We gaan er dus overheen. Techniek is niet meer zo belangrijk. We streven naar een frisse, bijna magnetische oogopslag. En die creëer je door verschillende texturen te gebruiken.

Zo kun je je ogen opmaken met een matte oogschaduw en je oogopslag vervolgens verlevendigen met een glos op het midden van je oogleden. Of je kunt er wat glitter op tippen. Of er een metallic oogschaduw aantoevoegen.

Make-up tip 3: kies één enkele kleur (in verschillende nuances) voor je make-up look

make-up-trends-03
Deze winter gaan we voor smokeys eyes in priumrode kleuren met glos

Deze winter gebruiken we voor onze make-up vooral kleuren die in dezelfde lijn van elkaar liggen. Monochromatische make-up looks (in één kleur) zijn dé trend. We gaan dus niet meer aan de slag met verschillende kleuren die in elkaar overlopen zoals we dat in de jaren ’80 bijvoorbeeld voor de oogmake-up deden.

Smokey eyes zijn nog steeds hot maar dan in een light versie, heel soft en in één enkele kleur (in verschillende texturen). De meest trendy kleuren voor deze winter zijn: grijstinten, chocoladebruin, pruimenrood in alle mogelijke nuances en marsalarood, één van de topkleuren. Al deze kleuren laat je mooi vervagen. Het effect mag nooit intens zijn, maar meer een soort lieflijke aai in een zachte kleur over je oogleden.

Klik hier voor een tutorial ‘soft smokey eyes met glos’

Make-up tip 4: ga voor weinig mascara of juist héél véél en lekker rommelig

make-up-trends-01
Voor mascara is er dit seizoen geen gulden middenweg

Als we het over mascara hebben, dan is er deze winter geen gulden middenweg. Je gaat óf voor weinig (of geen) mascara óf juist voor héél véél mascara, maar dat mag er dan NIET perfect uitzien. Het gaat om ‘echtheid’, weet je nog? Breng laag over laag aan, en maak er ‘chunky lashes‘ van: spinnenpootjes of wimpers die een beetje aan elkaar plakken.

Klik hier om meer over deze mascara trend te lezen

Make-up tip 5: glossy lippen in nude tinten of matte lippen in donkere kleuren

Voor de lippen bieden de wintertrends verschillende mogelijkheden. Na jaren zijn glosslippen weer terug en dan vooral voor de ‘nude’ kleuren. Ga je voor een donkere lippenstift, dan moet die rigoureus mat zijn. Net zoals voor de wimpers is er hier geen gulden middenweg :-)

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Send this to a friend