Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatietips | Als hij zijn ex niet kan loslaten

Als hij zijn ex niet kan loslaten

Als hij een probleem heeft, belt hij haar. Als hij een beslissing moet nemen, belt hij haar. Als hij zin heeft om zijn hart uit te storten, spreekt hij met haar af. Nee, we hebben het niet over zijn moeder. Erger. We hebben het over zijn ex.

Misschien komt je deze situatie bekend voor. Misschien loopt er een rilling over je rug als je de eerste regels van dit artikel leest. Of voel je een golf van woede in je opkomen. We durven er iets om te verwedden dat deze pijnlijke situatie voorkomt. Als je de statistieken erop nakijkt (voor zover die betrouwbaar zijn) en een snel rondje op internet maakt, dan zou zelfs bijna 30% van de mannen een soort relatie, een soort vriendschap met hun ex onderhouden. Het verbaast ons niet, zeker niet als je de hoeveelheid mails die we over dit onderwerp ontvangen, bekijkt.

Zoals Christina die de situatie perfect schetst: 'Het lijkt wel of het zijn moeder is. Een oude vlam, ergens uit de tijd van het lyceum. En dat is héél lang geleden. Hij is nu 42 en zij ongeveer even oud. Ik kan me nog voorstellen dat ze elkaar met de kerst, verjaardagen en andere feestdagen bellen, maar dat hij voor elk wissewasje direct haar nummer draait! Hij belt haar! Niet mij... En...' vervolgt ze: 'Het ergste is wel als wij ruzie hebben (soms zelfs door haar). Dan belt hij haar om alles over onze ruzie te vertellen. En zij gaat hem nog adviseren ook. En dan komt hij bij mij terug met z'n air van begrijpende man en zegt hij... Dat hij mij vergeeft! Krijg nou wat!'

Het lijkt erop dat sommige liefdesrelatie niet met een 'vaarwel' eindigen maar dat ze, ook nadat het uit is gegaan, toch nog voortduren. Wellicht in een andere vorm, een soort parallelle relatie waar seks geen rol meer in speelt. Maar toch. Zeker als vriendinnetje van iemand die zijn ex blijft zien, is het niet gemakkelijk. Daarom zetten we in dit artikel een aantal adviezen voor deze situatie op een rijtje. Een situatie die pijnlijk kan zijn, vervelend, irritant, soms zelfs beledigend.

Hier zijn onze tips. Heb je er iets aan toe te voegen (goed advies is altijd welkom), mail ons dan via het venster hieronder. De interessantste reacties zullen we hieronder - geheel anoniem - publiceren.

Praat erover. Duidelijk en recht voor zijn raap. Als het je niet zint, dat hij zijn ex blijft zien, zeg het dan. Leg hem uit hoe je je eronder voelt. Zorg ervoor dat hij zich in je situatie kan inleven, en dat hij je gevoelens respecteert.

Wees niet bang om hem te vragen of hij een punt achter deze slepende relatie zet. Liever laat dan nooit. Vraag het gedecideerd, maar toon begrip. Stel geen ultimatum en bespreek samen met hem hoe hij het haar (de ex) duidelijk zou kunnen maken. Zet je relatie voor deze kwestie niet op het spel. Het zou de zoveelste overwinning voor haar zijn.

Als het niet mogelijk is om de contacten met haar (de ex) geheel te verbreken (iets dat ook wel te begrijpen is, relaties sluit je nu eenmaal niet af met een enkel 'tot ziens' en een wuif met je handje) vraag hem dan of hij jullie relatie er in ieder geval buiten laat. En dat hij haar niet constant op de hoogte houdt van jullie problemen en intieme dingetjes. Dat hij jouw privacy in ieder geval respecteert.

Misschien kun je voorstellen - waarom ook niet? - dat jij haar (de ex) ontmoet. Zo breng je haar terug tot haar ware proporties en verliest ze dat geheimzinnige aureool waardoor je een overtrokken en onrealistisch beeld van haar hebt gekregen. De mogelijkheid dat de ontmoeting zich met een vette lach van jouw kant (in jezelf dan, vooral niet hardop!) afsluit, is groot.

Probeer er te zijn voor je partner. Wees zijn steun en toeverlaat, win zijn vertrouwen, sta hem bij met raad en daad. Op den duur zal hij zich op kritieke momenten steeds meer tot jou gaan wenden en haar steeds minder inschakelen. Je doet dat al? Daar twijfelen we niet aan, maar misschien zou een beetje meer bereidwilligheid naar hem toe niet geen kwaad kunnen, ook in die relaties waar daar ogenschijnlijk geen gebrek aan is.

En jullie? Wat vinden jullie ervan? Wat zijn jullie ervaringen?

Reacties van Trendystylers
ik ga nu al twee jaar met mijn vriend, zijn ex is van dag een aanwezig, altijd wat met haar. Afgelopen februari ben achter gekomen dat hij met haar vreemd ging, iedreen wist zelf zijn kinderen, beuren echt iedreen behalf ik. Zij is ook nog zwanger geworden! Triest voor haar, maar voor mij opluchting de baby is dood. Trouwens hij was heel snel terug naar mij toe en haar zwanger achter gelaten. Ik heb hem weer naar haar terug gestuurd om dat zij zwanger van hem was, maar hij wilde niks meer met haar toen. In mei heeft zij misskraam gehad en sins die tijd is om de dag of soms zelf elke dag contact met elkaar. Ik trekt dat niet en heb ook aangegeven dat ik veel verdrit mee heb, maar hij zegt wij zijn vrienden en niks meer. Ik voel gewoon dat nog meer is... Jen
Mijn vriend en ik zijn nu 2 jaar samen. Het gaat super goed en we zijn nog steeds verliefd. Alleen ben ik soms wat jaloers. Hij heeft nog steeds contact met zijn ex ( die vreemd is gegaan). Ze spreken zo nu en dan nog af. Ik vind dat oké als het maar met mate is en als ik het maar van te voren weet. Zijn ex bericht hem wel echt te vaak tot vervelend aan toe. Mijn vriend reageert vaak niet omdat hij weet dat ik dat niet super leuk vindt. Zij heeft nu een vriend die in een band zit. Mijn vriend heeft ooit mee te maken gehad met die band. Nu heeft die band hem weer gevraagd of hij hen wilt helpen. Alleen dat betekent dat zijn ex en hij elkaar nog vaker gaan zien en steeds meer te maken met elkaar gaan hebben. Op heel veel plekken kunnen ze elkaar tegen komen. Ze gaan namelijk ook al jaren naar de zelfde camping. Zijn familie kent haar familie. Ik vind het echt prima dat ze elkaar soms spreken want ik vertrouw hem. Maar er zit een grens. Ik gun hem de wereld en ben super trots dat deze band hem weer gevraagd heeft, maar... Laura
Wel ik heb ook een vriend die duidelijk niet van zijn ex afkomt, hij lijkt wel onder de plak van zijn ex te zitten. Het is zo, ze hebben samen een huis op een eiland en hij heeft in eerste instantie aangegeven dat ze contact hebben vanwege het huis. maar zodra hij op vakantie gaat naar het eiland of elders is zij degene waarmee hij het meeste contact heeft en mij negeert hij. Als hij een probleem heeft belt hij haar op,als hij een beslissing moet nemen belt hij haar op, als hij zijn hart wilt luchten maakt hij contact met haar, zelf als hij een appartement nodig heeft moet zij dat voor hem regelen. Ik heb het gevoel dat hij niet loskomt van haar. zij wordt met respect behandeld , voor haar heeft hij een open oor, voor haar springt hij in de bres, terwijl hij mij op alle gebieden negeert als het over zijn ex gaat. Hij wilt niet eens luisteren wat ik te vertellen heb. En dat doet pijn. weet me geen raad met de situatie
Mijn ex wil al zijn exen te vriend houden, de moeder van zijn zoon maar ook de exen van 20 jaar geleden moet ik allemaal accepteren en binnen laten want zo zegt hij, vrienden ben je tot het einde.. wat moet ik hier mee? Chantal
Mijn huidige vriend geeft aan nog van zijn ex te houden, zonder seksuele gevoelens etc, gewoon zoals je houd van een familielid ofzo. Ik vind dit heel erg moeilijk zeker omdat hij naar mij toe heel weinig gevoel uit. Afgelopen zondag hebben we ruzie gehad omdat hij tegen iemand zei: ja ik weet dat zij het niet leuk vind om te horen (ik) maar als je ... (naam van zijn ex) goed kent dan moet je wel van haar houden. Tegen mij zei hij verder niets om het leed te verzachten. Omdat ik daarna stil was kwam er thuis een grote ruzie en gooie hij zelfs met spullen hij had zoiets je mag toch nog wel van je ex houden en ik bepaal zelf wel van wie ik hou. Daar ging het mij niet om, het ging mij er om dat als hij dat zo openlijk zegt over haar dat het mij pijn doet. Ik weet niet of ik met deze relatie verder moet gaan, het lijkt mij niet echt gezond als een ex nog zo belangrijk is.
Ik ben sedert drie jaar gescheiden, en woon nu met mijn nieuwe vriendin. Ze kan het echter niet accepteren als mijn ex me soms nog eens belt. Meestal gaat dat dan over de kinderen, maar mijn huidige vriendin zegt dat ik alle contact met haar moet verbreken. Ze vindt het niet normaal als mijn ex nog contact heeft met me. Ik vind dat het wel moet kunnen, temeer omdat ik verantwoordelijk ben voor de kinderen. Mijn vriendin wil dit maar niet verstaan, en wil daarom de relatie verbreken.
Ik heb zelf een relatie van 2 jaar en ben gelukkig en alles gaat goed behalve dat mijn vriend een goeie band heeft met zijn ex waar hij 2 kinderen mee heeft. Daar heb ik nu momenteel best moeilijk mee dat ze vaak samen dingen ondernemen voor de kinderen. We hebben laatste tijd vaak ruzie omdat ik vaak over zijn ex begin. Ik wil dat ze zakelijk blijven, en ben zelf ook heel erg jaloers en voel me vaak als derde been.
ik en mijn ex hebben weer besloten bij elkaar terug te gaan hij had ondertussen een ander maar beloofde mij terug bij mij te komen dat is ook gebeurt maar nu gaat hij nog steeds met haar om nu voel ik me minder waard al die rare gevoelns jaloezie als ik vraag heb je nog een relatie met haar word ik afgewezen of word als zeikerd uitgemaakt begin je weer word er dan gezegt ik weet ook niet meer hoe ik er mee om moet gaan ik wil hem ook niet kwijt
Hallo mensen,
graag wil ik jullie mening weten
Ik heb een vriend nu ruim 3 jaar en hij gaat nog heel close om met zijn ex, wat ik niet leuk vind.hij is vreemd gegaan bij haar met mij en is uiteindelijk bij haar weg gegaan.hij had 15 jaar relatie met haar.
Nu na 3 jaar hangen er gelukkig geen foto meer van haar in zijn huis zo vaak ruzie over gehad,maar de afspraakjes blijven, een dagje na het strand , een concert, uit eten samen lekker shoppen, naar zijn ouders op visite, hij vind het allemaal heel normaal iedere dag bellen of smsen met haar,minimaal 1x in de 2 weken zien ze elkaar. ik vind het geen gezonde situatie ondanks dat ik denk te weten dat er niks fysieks is maar dan nog, wij doen ook leuke dingen maar ik voel me niet specialer dan haar want hij doet het met haar ook allemaal en hetgeen wat hij zegt is ze is een hele goede vriendin van mij geworden en dat geef ik niet op, ik zeg niet dat hij geen contact mag hebben maar in mijn ogen is dit teveel en ga je niet na je ouders met je ex of afspreken met oude vrienden van vroeger, of zie ik het verkeerd.
Ik zou zeggen probeer het eens te spiegelen.
Hij moet zich voorstellen dat jij steeds je ex gaat bellen, misschien wordt hij dan pas wakker.
Maar wat als hij jou vriendin steeds opbelt om over zijn problemen te praten terwijl zij ng steeds pijn heeft van de breuk. zij wil hem enkel maar steunen maar raakt zo zelf niet over hem heen. hoe kan ik mijn vriendin helpen hem te vergete zonder onze relatie te schade
ik heb 5 maanden geleden een jongen leren kennen via een datingsite, na weken lang met elkaar gekletst te hebben via chat zijn we op date geweest.
Die dag was echt super en vergeet ik nooit meer.Nog nooit heb ik met iemand zo'n klik gehad en het gevoel gehad dat het klopte van alle kanten.
dat bleek bij hem ook te zijn.
na 5 dates was het nog steeds super.
Totdat hij vertelde dat hij nog gevoelens heeft voor zijn ex waar hij al 9 maanden niets meer mee heeft maar wel mee bevriend is en nog zo eens in de maand ziet.
zijn gevoel voor haar zou altijd blijven en hij zou altijd van haar blijven houden.
Nu zijn die dates wel niet te vergelijken met een relatie van 4 jaar.
Maar ik voel, en dat is ook wat ik tijdens die dates voelde dat er ooit meer van komt.
Helaas heeft niemand daar een antwoord op want niemand kan in de toekomst kijken.
Toch blijft hij op de een of andere manier speciaal voor me en als ik bij hem ben is de klik er meteen.
ik vind het moeilijk om hem nu los te laten omdat hij nu met een hectische thuis situatie zit en daarbij heeft gezegt het momenteel op een laag pitje te hebben staan en ff geen relatie te willen.
Dat begrijp ik ook, maar op de een of andere manier kan ik hem niet los laten.
Sassie
ik weet niet wat meer te doen ik ben getrouwd en we hebben een kind samen in het begin was alles ok maar ik was toevallig in zijn inbox gegaan en bleek dat hij nog contact had met zijn ex enhij zegt aan mij dat hij al los heeft gelaten ze hebben al dingen uitgesproken maar dat was niet te lezen in zijn mail als ik hem al deze dingen vraagt waarom hij dat doet zegt hij altijd ik vertrouw hem niet ik kan niet meer praten soms krijg ik een soort haat in hem omdat hij liegt wat moet ik doen aub help...

ik ben een getrouwde vrouw en we hebben een kindje ik ben heelerg jaloers op mijn partner hij heeft nog steeds kontact met zijn ex maar hij zegt van niet waarom ik mij daaraan stoor en hij heeft ook nog contact met kennissen hij zegt vrienden moet je hebben en niet om mij gaat hij het contact verbreken ik vroeg hem als ik eens kennis mag maken met zijn kennisen hij zegt is niet nodig is dat normaal om niet jaloers te worden ...

Ik vind het ook raar, contact met je ex. Het is niet voor niets je ex, ik heb ongeveer nu hetzelfde probleem. Mijn huidige vriendin, is gisteren uit eten geweest met haar ex-vriend,die haar aan de kant heeft gezet, toendertijd voor een ander. Dat is ongeveer 15 jaar geleden gebeurd. ik heb sinds 14 jaar een relatie met haar, en we hebben drie kinderen samen. Maar nu moet ik het maar "normaal", vinden dat zij met hem uit eten is geweest, ben ik dan de enige die dat niet normaal vind???

Ik heb het hier heel moeilijk mee, omdat ik zelf voor haar, ook aan de kant ben gezet door mijn vrouw, na een relatie van 12 jaar, en ik hoef mijn ex niet meer te zien, laat staan met haar uit eten gaan.

Hallo

wat een kut stuk. de tranen staan in mijn ogen.
gewoon

om alles

ik ben dus 18 jaar... hij 39... en heeft na 22 jaar zijn relatie beeindigd. Om met mij door te gaan. Maar nu een paar maanden verder...
hebben we alleen nog maar ruzie... en weet hij niet meer wat die wilt. Of hij bij haar wilt zijn of bij mij...

Ik weet ondertussen echt niet meer wat ik moet doen. En hij ook niet...

Hij beweert zelfs dat hij met haar alleen maar lol heeft gehad en met mij alleen maar stress heeft...

We gaan er beide aan onderdoor. zo erg zelfs dat we ieder voor zich naar de psygoloog gaan. Zijn ex ging al bijna direkt na het verbreken van de relatie naar een psygoloog ofzo.

Kan iemand mij hiermee helpen? Wat moet ik doen?
hallo, ik ben al ongeveer 23 maanden met een vrouw. Alleen die vrouw had al 3 jaar een relatie. Ze ging 8 maanden vreemd met mij. Nadat haar relatie verbroken was, ging ze officieel verder met mij. Alleen ik heb het idee dat ze de relatie met haar ex nog niet helemaal verwerkt heeft. We hebben vaak ruzie omdat zij smsjes van haar ex verwijdert, en ook mailtjes. Ik ben er laatst ook achter gekomen dat ze stiekem uiteten zijn geweest. Ik was ontzettend kwaad dat ze had gelogen, maar ze zei dat ze het me écht niet kan vertellen omdat ik te kwaad wordt. Daar heeft ze ook wel een punt want ik werd over die smsjes ook al kwaad. Maar ik heb veel confrontaties met haar ex gehad, ook vechtpartijen. Daarom wil ik dat mijn vriendin het contact met haar ex verbreekt. Nu is dat ondertussen gebeurd, omdat haar ex geen contact meer wil en verder wil gaan met haar leven. Maar toch heb ik het gevoel dat mijn vriendin haar af en toe toch nog contact. Ik ben soms zo jaloers dat ik in!
haar telefoon kijk. Ik wil dit gevoel niet meer, ik wil gewoon genieten van elkaar. Maar ik weet niet of ik dit nog kan, er is zoveel afgebroken na al die smsjes,emails en afspraakjes. Ik ben bang dat ik vertrouwen kwijt ben.
Vandaag stonden we op het punt om het definitief uit te maken, maar ik kan het niet. Ik ben zo gek van haar. Ik wil gewoon een fijn leven samen zonder exen, maar het is zo moeilijk. Moet ik het dan maar gewoon accepteren?
Mijn mening, eerlijk gezegd, wees eerlijk tegen je vriend/vriendin. Je intuïtie heeft in de meeste gevallen echt gelijk! Een slecht gevoel heb je niet voor niks. Vertel hoe jij je voelt en let goed op jou partners reactie. Het is belangrijk dat je partner goed naar je luistert en dat je ook echt het gevoel krijgt dat je partner met je meeleeft.
Als je partner echt om jou geeft, zal hij/zij zeker iets doen om jou weer goed te laten voelen.
Hij zal je vertellen dat het niet zijn/haar bedoeling is om jou pijn te doen.
Uit eigen ervaringen ben ik er van overtuigd dat het niet goed is als je huidige vriend/vriendin nog (veel)contact heeft met zijn/haar ex. Ookal zegt je partner dat het niet meer dan vriendschap is, die relatie is niet voor niks beëindigt.
Ik denk dat er 2 opties zijn;
1. Je partner probeert je gerust te stellen en probeert je duidelijk te maken dat er niks aan de hand is. Je zoekt samen naar een oplossing en jou partner houd zich daar aan
2. Je partner reageert geïrriteerd op je en zegt gewoon nuchter dat er niks is. Het is dan wel even goed om even een oogje in het zeil te houden
Het is immers niet de liefdevolle reactie waar je op had gehoopt en die je had horen te krijgen. Kans dat hij/zij dus toch iets voor je verbergt
Hoi ik heb een vraag: is het normaal gedrag dat als je nieuwe partner wekelijks bij haar ex slaapt voor het werk. hij slaapt zoals ze zegt op de bank en zij in bed.
maar als ze po de lange dag niet kan slapen, dan zet ze alles op alles om de volgende dag daar te slapen. ze heeft ook nog de sleutel van hun gezamelijke huis wat ze gekocht hadden. ik heb gemerkt dat ik er best veel moeite mee heb gehad, maar wilde haar het vertrouwen geven. ze heeft mij ook aangegeven dat het koste wat het kost haar vriendschap zeker tussen onze relatie komt te staan als ik er teveel over zeur. want ze is volgens haar al lang over haar ex heen. nu weet ik niet hoe ik dat moet opvatten (als jullie mij begrijpen).
mijn vrienden zeggen dat het niet normaal is en dat ik haar maar moet vergeten. wat vinden jullie hier van?
heb een vraag: mijn vriend heeft vriendschap met zijn ex.maar mijn vriend tolereert niet dat ik contact heb met de vader van mijn zoon. ik heb dan nu op de telefoonrekening gekeken van mijn vriend .daar kon ik lezen dat er gesmst wordt gebeld wordt.de smsen beginnen vroeg in de ohtend als eerste belt hij zijn ex als wij terug komen van vakantie.en dit voelt totaal niet goed .wat vinden jullie van?
hallo, ik heb sinds kort een relatie.
en het gaat goed maar hij heeft nog veel foto's en kaders van haar op zijn kamer. we zijn ondertussen al 4maand samen en ik vind het jammer dat hij ze niet spontaan weg doet.
moet ik het hem zeggen? ik wil niet zagend overkomen...
heb er zelf mee te maken, hij voert zijn ex met lieve mailtjes en sms-jes, ik heb er zoveel last van, dat als het weer gebeurd, ik weg ben.
Vraag me af wat voor behoefte een man heeft om zijn exen met wie hij alles heeft gedeeld, zelfs het bed, iedere keer weer opnieuw te zien of te horen.
Ik heb alles gedaan, mijn (inmiddels) ex-vriend had meerdere exen,(vriendinnen noemde hij ze, maar later bleek dat het allemaal ex-en waren dat wreven ze te pas en te onpas in, wel 6 ofzo) en die vonden allemaal dat ze alleenrecht op hem hadden, en hij steunde dat, hij zag ze altijd zonder mij, hij was er de hele week druk mee (etentjes, lunchen, wandelen in leuke dorpen, naar de kroeg, verjaardagen) en wij hingen in het weekend op de bank. Hij was altijd erg ontwijkend over hen, wilde nooit de telefoon opnemen als ze belden en ik was er, deed net alsof hij ze nooit zag, 'vergat' altijd mijn uitnodigingen door te geven.

Als er iets in zijn leven gebeurde belde hij hen, niet mij. Zij waren beter op de hoogte van zijn leven dan ik. Er was tussen hem en hen meer intimiteit dan met mij. Regelmatig zei hij dingen met mij af, omdat hij met hen op stap wilde.
Voor hen stond hij altijd klaar, als ik iets vroeg was het altijd zuchten.
Ik heb ze uitgenodigd om te komen eten, ik vroeg of ik mee mocht kennismaken, ik kocht hun verjaardagskadootjes, organiseerde verjaardagsfeetsjes voor hem, maar ze bleven rellen en stoken en hem afzonderen van mij en hij bleef geheimzinnig en omzichtig doen over zijn ontmoetingen met hen.

Uiteindelijk hadden we een vage weekendrelatie, want ik weekte hem los van zijn vrienden, omdat ik mijn gevoelens hierover met hem besprak, dus ik trok me steeds verder terug uit de relatie. Ik voelde me niet welkom, hoe vaak ik te horen kreeg dat ikw el mocht komen maar dat hij dan met zijn beste vriendin naar de kroeg ging omdat hij alleen met haar wilde zijn.
En als ik erover wilde praten dan lag het altijd aan mij, en er veranderde ondanks alle beloften op beterschap nooit iets.

Uiteindelijk heb ik na bijna 2 jaar worstelen en mijzelf totaal verloren te hebben in het gekonkel en gestook van die ex-en, de relatie verbroken. Hij was er weer eens niet voor mij toen ik een schokkende diagnost kreeg van mijn arts, en wel voor 1 van zijn vriendinnen. Basta!
Vriendschap hoeft niet stuk te lopen in een relatie, maar een relatie laten stuklopen omwille van vriendschap....das wat bar vond ik, temeer omdat ik altijd bij hem moest komen en ik steeds minder contact had met mijn eigen vrienden, die wilde hij amper ontmoeten.

Deze relatie heeft mij zoveel gekost.........ik heb er zoveel van geleerd.
Dus de tips die hier staan werken niet altijd. Volg wel je intuitie als je de tips uitvoert en vind gehoor, als je dat niet vind, inpakken en wegwezen!!
Hey, het kan een goed idee zijn om 'de ex' te ontmoeten. Ik heb het zelf ook gedaan. Uit dit gesprek kwam echter niks goeds, ze heeft gelogen over alles en heeft zelfs meerdere malen gezegd dat ze nog heel veel van 'm houdt. Van de ene kant gaf me dit wel een beeld hoe ze echt is en dat heeft mijn mening over haar sterk beïnvloed. Alleen jammer dat ik mijn vriend ervan moest overtuigen dat ze toch niet bepaald een engeltje is... Ik heb er zeker geen spijt van, maar houd er wel rekening mee dat er dingen aan het licht kunnen komen die je liever niet wilt horen. Xxx
Ik weet té veel dingen over zijn ex (ook een beetje eigen fout) en daarmee graaf je alleen maar je eigen graf. Laat de ex, de ex en ga niet spitten naar informatie. Natuurlijk wel altijd op je hoede blijven...
Hey! Ik heb nu een relatie van 1,5 jaar. Mijn vriend heeft één ex-vriendin en ze zijn al 10 jaar uit elkaar. Ze bellen regelmatig en hebben een traditie om met elkaars verjaardag te gaan uiteten, alleen. Ik maakte er geen punt van, ik dacht dat ze 'high school lovers' waren. Totdat ik een ontdekking deed... Laatst was mijn vriend iets kwijt en om een goede vriendin te zijn hielp ik natuurlijk mee met zoeken. Hij zocht in de woonkamer, ik op de slaapkamer. Ik ging zijn bureaulades na en kwam een verdacht kistje tegen. Het was op slot, maar de sleutel lag er gewoon naast. Ik heb het toen niet opengemaakt, maar mijn nieuwsgierigheid nam later toch de overhand. Wat bleek, ik had de ex-files geopend. Hij heeft gewoon al haar liefdesbrieven en (intieme) foto's bewaard. Zelfs de meest pietluttige post-its zaten erin. Ik wist niet wat ik zag! Wat moet je met die troep na 10 jaar? Als we samen op vakantie gaan mag ik ook niks bewaren want dat is 'onzin'. Nee, een briefje met 'tot straks' bewaren is zeker geen onzin. Ik durfde er niks over te zeggen omdat ik wist dat hij het niet op prijs zou stellen (op z'n zachtst gezegd;)) dat ik in zijn spullen aan het neuzen was. Totdat de bom barstte vlak voor hij op uitzending ging. Hij liet me foto's zien die hij mee zou nemen naar Afghanistan, zat er ook een foto van háár tussen. Ik ging over de rooie, en schreeuwde dat ik wist wat in het kistje zat. Ik blies het natuurlijk weer allemaal op, maar nee, hij kon niet de inhoud van het kistje weggooien. Hoe ik het ook wend of keer, het dringt niet tot hem door dat hij me er ontzettend mee kwetst. Ik vertrouw hem volledig, dat is het probleem niet, maar ik vind het gewoon raar. Wat heeft het voor zin? Of is dit gewoon weer zo'n typisch mannending? Xxx
ook voor mij is het ontzettend moeilijk om ook maar geen haat of verdriet te voelen als ik denk aan zijn ex. Ik haat haar diep vanuit mijn hart. Terwijl hij hier niets aan kan doen! Ik verpest zo wel een beetje voor ons beide. Hij heeft nog wel contact met haar. De laatste keer is zij een keer ALLEEN in ZIJN huis geweest. Voor zijn verjaardag nog, ik vertrouw hem wel, maar ik ben zo bang dat hij toen is vreemd gegaan. Hij heeft er geen woord over gerept maar t doet mij pijn dat ik dit soort gedachten heb. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik weet alleen dat als er niet snel een oplossing komt voor mijn gevoel hierover dat mijn relatie met hem eindigt. Gewoon door mijn koppigheid. Ik kan t niet meer vergeten. Ik had nooit moeten weten wie zijn ex was. Ik ben zelfs zo ''jaloers'' of ''Boos'' of hoe je t ook noemt dat ik ZIJN e-mailtjes lees tussen hem en haar als ik de kans krijg. Ik zou willen dat iemand mij zou kunnen helpen.
: ik wil even iets kwijt
Mijn vriend zegt de vervelenste dingen over zijn ex dat hij haar nooit meer wil zien dit en dat maar achter mijn rug gaat hij haar wel bellen en mailen ze ook belt ze af en toe na hem wanneer ik er ben ook op msn en dan klikt hij het snel weg als ik kom wat kan ik nu het beste doen praten werkt niet want dan zegt hij dat dat niet zo is en hij nooit meer contact met haar wil
Dus help!!
reactie: jeetjemiena, had ik dit nou maar eerder gelezen! In de tijd dat ik wat met mijn ex had, ging hij ook nog heel vaak om met zijn ex, ze werkten samen, ze ging zelfs nog met hem mee op vakantie etc. En ik steeds maar vragen of hun nog wat hadden, maar nee ik hoefde mij niet druk te maken. Na een tijdje was ik zo onzeker en ging steeds botter tegen hem doen tot dat hij(helaas) er een punt achter zette. Naar mij gevoel ging hij dus nog met haar en mijn intuitie klopte wel degelijk. Mijn beste vriend was hun tegen gekomen en mijn zusje en vriendin hebben hen ook nog een aantal keren samen gezien. Helaas dat dit gebeurd is dus lees dit artikel even flink door zodat ik hopenlijk de volgende keer weet hoe ik er mee om moet gaan. Groetjes Els
reactie: Hallo trendystyle. Ik wil graag reageren op het loslaten van ’n ex. Ik wilde ooit ook graag goede vrienden blijven met mijn ex maar helaas was dit onmogelijk omdat hij overleden is. Nu heb ik een vriend, die een heel goed contact heeft met zijn ex en dat vind ik prima. Ik vertrouw haar en daarom vind ik het goed als zij samen gaan eten of iets drinken. Ook vind ik het goed, dat zij bij hem op visite gaat terwijl ik er niet bij ben. Ik heb zijn ex leren kennen, als een betrouwbare vrouw. En dat wat zij hebben, heb ik ook eens graag gewild en omdat ik denk dat dit moet kunnen, vind ik het niet zo erg en gun ik hem die vriendschap. Nou heeft mijn vriend ook na zijn huwelijk twee of drie relatie’s gehad wat heel normaal is natuurlijk, maar is het ook normaal dat hij ze allemaal niet los wil laten en met iedereen vrienden blijven wil? Ik voel mij hierdoor zo vreselijk onzeker omdat ik mij afvraag, of mijn vriend wel echt als vrouw van mij houd. Misschien ben ik ook voor hem alleen maar een vriendin waar hij toevallig ook om geeft, want dat geloof ik wel. Het ergste van alles vind ik nog dat ik ze nooit zie of hoor, met andere woorden,,, IK zie ze nooit maar ik weet, dat zij er zijn en ik vertrouw ze niet. Ik hou heel veel van mijn vriend en ik heb alles voor hem over en dat weet hij ook maar ik voel mij door de weeks, als ik eens niet bij hem ben niet echt gelukkig want mijn gedachten rennen alle kanten op omdat ik mij dan afvraag wat er gebeurd is terwijl ik er niet was. Mijn vriend zegt, dat zij niets anders doen dan praten en waarom ik het niet hebben kan, dat hij ervoor zorgen kan dat hij met zijn gesprekken met haar, een beetje geluk in haar ongelukkige huwelijk brengen kan. Maar zij heeft naast haar huwelijk al ’n relatie daarom begrijp ik het niet. Zij kan dus haar man niet vertrouwen en die vriend van haar ook niet maar wel mijn vriend. Soms kan ik het allemaal niet meer aan en voel mij heel alleen. En die andere vriendin, daar begrijp ik ook niets van. Als mijn vriend vraagt, of zij op zijn verjaardag komt zegt zij gewoon nee, meer niet. Totaal geen belangstelling om mij te leren kennen of kennis met mij te maken en waarom, ik weet het echt niet. IK heb jullie al een paar dagen geleden ge e- mailt . IK zou zo graag eens van iemand willen weten, ben ik nou gewoon jaloers zoals mijn vriend het mij steeds voorhoud of is dit iets wat een ander wel zou en kan accepteren. Want als dat zo is, als dit nou echt normaal is dan pas weet ik, dat ik fout zit en zal ook ik dit accepteren. Groetjes van HELP


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!