Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatietips | Zit er toekomstmuziek in jouw nieuwe relatie?

Zit er toekomstmuziek in jouw nieuwe relatie?

Je ontmoet een leuke kerel, gaat een paar keer met hem uit en natuurlijk vraag je je af 'of er toekomst in zit'. Of op z'n minst of het 'iets' gaat worden. Tja, de tijd zal het leren. Maar misschien zijn er toch nog wat aanwijzingen te vinden, die je vanaf het begin al iets meer kunnen zeggen.

Uit de vele mails die wij ontvingen, maken we op dat een goede start 'het halve werk' is. Het lijkt wel of er omstandigheden zijn die maken dat een relatie vanaf het begin meer kans heeft. Misschien zou je het kunnen vergelijken met de groei van een jonge boom. Als de grond en het klimaat goed zijn, dan is de kans groter dat de boom aanslaat en het goed zal doen.

Dit is wat wij opmaakten uit jullie mails:

Als je maar goed in je vel zit...

'Als je zelf goed in je vel zit, heeft een nieuwe relatie meer kans om uit te groeien tot iets moois', mailt een lezer. Dat valt ook gemakkelijk te begrijpen. Zegt men niet altijd dat je eerst van jezelf moet houden, voordat je van een ander kunt houden? Een flinke dosis eigenwaarde (aan beide kanten) maakt het gemakkelijker om er iets van te maken.

Niet (meer) naarstig op zoek

'Al jarenlang was ik krampachtig op zoek naar een vriendje, maar de ene na de andere relatie ging uit. Juist toen ik mijn eigen leven begon te leiden, liep ik mijn huidige man tegen het lijf. En die ontmoeting is langzaam maar zeker tot liefde uitgegroeid.' schrijft een lezeres. Zou het dan toch zo zijn dat als je niet zoekt, je vindt? Of sterker nog, dat je, als je niet zoekt en je eigen leven leidt, je relaxter overkomt, daardoor aantrekkelijker bent voor een man en een prille relatie meer 'overlevingskans' heeft? Wie weet!

Houd je eigen hobby's en interessen

'Als je je eigen hobby's en interesses maar blijft houden', is ook iets dat we vaak horen. 'Vooral in het begin hebben we allemaal de neiging om helemaal in onze nieuwe liefde op te gaan. Maar op den duur kom je daar toch van terug', waarschuwt een lezeres. Ook dat is begrijpelijk. We weten toch allemaal dat het juist heel belangrijk is dat je je eigen 'identiteit' behoudt.

Niet te hard van stapel lopen

'Als je maar niet te hard van stapel loopt', mailt een andere lezers. 'Een alles verzengende passie is fantastisch maar het kan ook letterlijk alle zuurstof wegnemen. En vuur heeft nu eenmaal zuurstof nodig anders dooft het.' Dat verklaart misschien waarom relaties die langzaam beginnen ('Ik kende hem al jaren, maar opeens begreep ik wat ik voor hem voelde' of 'In het begin vond ik hem eigenlijk maar saai, maar ik begon me steeds meer tot hem aangetrokken te voelen') vaak toekomst hebben.

Durf jezelf te zijn

'Als je vanaf het begin jezelf maar bent...' schrijven veel lezers. Volgens de mails die wij ontvingen, is dit echt een van de belangrijkste voorwaarden voor het slagen van een relatie. Het is belangrijk dat hij vanaf het begin weet wie hij voor zich heeft, en - zoals velen van jullie opmerken - dat je durft te zeggen wat je denkt, ook al is hij het er niet mee eens.

Behoud je eigen dromen

'Als je je eigen dromen maar blijft volgen', lazen we ook. Heel poëtisch en, denken wij, wederom heel begrijpelijk. Zet je je dromen en aspiraties voor hem opzij, dan zul je daar op den duur echt spijt van krijgen. Niet zelden, is onze ervaring, krijgt hij er uiteindelijk de schuld van dat zij haar dromen niet heeft verwezenlijkt. Hebben jullie dat wel eens opgemerkt?

Hebben jullie iets aan het lijstje toe te voegen. Zijn er dingen die vanaf het begin maken dat een relatie meer toekomstmuziek heeft? Mail ons je mening of ervaring.

Reacties van Trendystylers
Erg kort door de bocht allemaal. "Als je maar goed in je vel zit" heeft niet altijd te maken met eigenwaarde. Ik heb zelf pas 6 maanden een relatie en helaas heb ik aanzegging tot ontslag gekregen op de werkplek en is er een voorstadium van kanker geconstateerd. Dat soort dingen, waardoor je ook niet lekker in je vel zit gebeuren in dit leven. Mijn partner loopt niet weg. Maar makkelijker wordt een prille relatie er niet van.

Ook niet te hard van stapel lopen is onzin. Genoeg voorbeelden van mensen die jaren samen zijn en waarbij het mis gaat zodra ze gaan samenwonen. En andere die zich er meteen instorten en waarbij het goed gaat.
verander voor niemand
Hmm in het verlengde hiervan: wat bepaalt of een relatie goed zit of verbroken moet worden? Als de liefde er is, maar er zijn wel problemen en ruzies, moet je dan die problemen bevechten tot het bittere eind of zit er ergens een grens aan? Zou jij een relatie verbreken waarin jullie beiden veel van elkaar houden maar waarin er veel problemen zijn? Of anders gezegd: betekenen twijfels dat de relatie niet goed zit? Ik denk (en hoop vanuit mijn positie) van niet..

groetjes Esmee
Als je twijfelt moet je goed nadenken wat wil ik eigenlijk? Soms is het beter als je dan afscheid van je partner neemt en gewoon weer een paar jaar voor jezelf gaat de dingen doen die je al heel lang wilt doen. Het is moeilijk maar als een persoon niet met je meegroeit dan houdt het voor mij snel op. Ik was 17 bijna 18 toen ik mijn huidige vriend leerde kennen (echt leren kennen want ik wist al van zijn bestaan af toen ik 14 was, maar toen was hij 24 en kon het dus niet). Mijn vriend is een stuk ouder dan ik 8,8 jaar. Ik ben zelf 19+. En hij groeit met me mee. Ik heb dan wel minder opleiding dan mijn vriend maar mijn ouders hebben mij gelukkig heel intellectueel opgevoed waardoor we een heleboel raakvlakken samen hebben. Dus opleiding zegt niet alles.. Opvoeding kan ook al een heleboel schelen. Maar een ding wil ik de meiden (vrouwen) die nu aan het twijfelen zijn wel meegeven denk goed na voor je dingen doet luister goed naar je hart maar ook naar je hoofd. Je moet jezelf wel gelukkig voelen in een relatie.
allesbepalend is de 'klik'! Als je je prettig voelt in alleen al zijn
Nabijheid, of vanzelfsprekend elkaars blik vasthoudt... En zijn
Ontspannen gezicht met vage glimlach bekijkt als je hem rondleidt... Wanneer je geraakt wordt door zijn enthousiasme en spontaniteit, de
Manier waarop hij zich geeft tijdens een spel (vast zeer indicatief
Voor een match tijdens eh, andere spontane activiteiten :)
Anna
reactie: hoi, bij mij lopen relaties altijd stuk voor k kan zeggen; kijk dit is MIJN vriend.wat ik precies fout doe weet ik niet. Nu heb ik dan de zomer een jongen leren kennen die ik op het eerste gezicht voorbij gelopen zou zijn.ik hem weer via iemand anders. We hebben heel veel gechat. Hij woont niet erg dicht bij dus vandaar dat ik hem en mijn vrienden daar niet veel gezien heb. Laatst ben ik een tijdje weer daar in de buurt geweest. Er was zo'n speciale spanning waar ik de kriebels van in mijn buik kreeg. Ik snapte het totaal niet want het was mijn type toch helemaal niet?! Ik merkte bij hem hetzelfde gevoel. Dat heeft er tot geleid dat pas aan het einde van mijn vakantie daar we echt een avond samen zijn geweest. Zo fijn heb ik me nognooit bij iemand gevoeld! Ik ben weer naar huis gegaan en heb hem laatst weer gezien. Hij doet een beetje moeilijk je merkt aan hem dat hij niet goed wet wat hij moet. Dit vind ik heel moeilijk. Ik ben inmiddels er achter dat ik stapel gek op hem ben. Zovel dingen waar we hetzelfde overdenken. Normaal zou ik me als iemand die ik leuk vind raar doet me schamen. Nu niet. Heb ik zoiets van ach kan het schelen....kan iemand mij tips geven? Wonen redelijk ver vanelkaar, even voor een dagje op en neer is niet te doen. Zo op afstand doetie ook afstandig smst bijvoorbeeld niet terug. Maar als ik daar ben en hem aan kijk zie ik alleen een stel vragende ogen. Maar durft het niet aan de andere van de groep te laten merken bang aftegaan ( zijn allemaal macho's hij niet...)wat moet ik hier mee?!voor hem wil ik echt mn best doen. Kan iemand me helpen?
reactie: Hallo, ik wil hier wel even op reageren. Ik heb nu iets meer dan een jaar met mijn vriend en het gaat heel goed, maar ik merk dat we allebei heel andere toekomstbeelden hebben. Ik ben 19 en hij 23 en ik merk duidelijk dat hij al meer toe is aan het huisje, boompje, beestje terwijl ik de wereld wil gaan ontdekken en nog een HBO-opleiding wil gaan doen. Hij zou liever willen dat ik ga werken zodat we samen kunnen gaan wonen. Ook wil ik nog gaan backbacken in Australie, dat lijkt me heel gaaf. Maar ik zie hem nou niet bepaald mee gaan.. Dat type is hij helemaal niet. Als ik erover begin en vraag of hij ook meegaat krijg ik zo'n vaag gemompel en denkt hij dat ik het wel uit me hoofd zet... Maar ik heb serieus plannen en blijkbaar WIL hij het gewoon niet weten en ontwijkt hij het. Ik vraag me af of ik het nu beter kan uitpraten of later de confrontatie aangaan.. Ik weet het niet.. Ik vind het zo moeilijk want als ik mijn eigen "dromen" wil verwezelijken, zoals in het artikel beschreven dan past hij niet bepaald in mijn toekomstbeeld. Ook het houden van eigen hobby's en interessen heb ik nog wel eens problemen mee. Ik mag van hem bijvoorbeeld niet meer uitgaan omdat hij bang is dat ik vreemdga... ( deze onzekerheid komt weer uit zijn verleden )
Moet ik nou doordrammen dat ik wil uitgaan?!, want ik zie het uitgaan niet als jongensjacht maar als gezellig bijpraten met vriendinnen..( die ik al zo weinig zie omdat ik vaak bij hem ben ) Dat heb ik hem ook al gezegt maar hij blijft het afkeuren als ik uitga..Mee wil die ook niet dat heb ik al geprobeerd.. Ik ben zo verward want ik schuif nu elke keer alles voor me uit en ik denk dat ik eigenlijk de confrontatie aan zou moeten gaan over onze toekomstbeelden. Heeft iemand raad voor me of herkent iemand zich in deze positie? Groetjes
reactie:

tja...wat moet je over de liefde nou zeggen? Het ene moment denk je dat je je prins op het witte paard aan de haak geslagen hebt,
Het andere moment vraag je jezelf af of die prins niet op een stokoude ezel rijdt. Mijn ervaring is,
In het begin heel spannend, nieuw en elke mogelijkheid aanpakken om bij hem te zijn. Maar na een jaar, het erkennen van de minpuntjes van die persoon en de afweging of die persoon wel voldoet aan jouw niveau en denkwijze. Sex is inmiddels voorspelbaar en soms ben je blij om alleen te zijn. Daarbij verander je eigenlijk constant omdat je in je leven vanalles meemaakt wat je als persoon vormt, en dan ga je weer afwegen of je liefde je daarin mee volgt.

En in mijn geval is dat dus duidelijk niet. Ik ben veel verder als mijn liefde. Veel verder in zoveel zaken en levensvragen. Niveauverschil noemen ze dat.

Hoger opgeleid, betere baan, meer verantwoordelijkheden. Maar das eigenlijk niet wat ik bedoel. Eigenlijk gaat het om emotionele en sociale intelligentie. Ik besef gewoon meer wat het leven inhoud, alsof ik "wijzer"ben. En dat vind ik zo'n enorme belemmering. Terwijl hij de liefste man is die ik ooit heb ontmoet...zo puur en zo eerlijk. Je wil zo graag tegen iemand aanleunen als vrouw, iemand tegen wie je opkijkt. Maar dat is illusie. In de maatschappij van het jaar 2006 bestaan dat niet meer en kan dat ook niet goed zijn.

Moet ik wachten tot hij ook zover is? Blij zijn dat hij zo'n puur mens is? Ik kan hem niet veranderen...misschien moet ik hem sturen... Mijn ervaring is, als je gaat twijfelen dan is het eigenlijk al niet meer goed.....ik hoop dat ik het mis heb.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!