Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Relatietips | Houd je relatie top!

Houd je relatie top!

Liefde op het eerste gezicht... De eerste zoen, de eerste keer de liefde bedrijven, vlinders in je buik, rode blosjes op je wangen, sterren in jouw (en zijn) ogen.

door TRENDYSTYLEVerliefdheid komt vanzelf, daar hoef je niets voor te doen. En verliefdheid zal vanzelf ook weer verdwijnen (wees daar maar niet bang voor!). Die beperkte 'houdbaarheidsduur' schijnt volgens de onderzoekers met zoiets als biochemie te maken te hebben. Daar lijken ze wel uit te zijn.

Over de duur van de 'ziekte' die 'verliefdheid' heet, zijn ze het echter nog niet eens. Iedereen kent wel de theorie van de crisis van het zevende jaar. Maar sommige onderzoekers geven verliefdheid maar drie jaar of, nog korter, slechts één jaar de kans. Het klinkt allemaal treurig maar dat hoeft niet zo te zijn. Als het goed is, maakt verliefdheid in de loop van de tijd plaats voor liefde en een langdurige relatie, en wie 'eeuwige liefde'!

Anders dan verliefdheid die ongevraagd komt en gaat, is een liefdesrelatie wel een veel veeleisender 'ding'. Om het leuk te houden, om 'die vlinders' te blijven voelen, wordt er het nodige van de beide partners gevraagd. We hebben vijf tips voor je die de liefde levendig kunnen houden:

Blijf elkaar respecteren

Vertrouwen en respect, twee belangrijke pijlers van een relatie. Houd die dan ook in ere. Respect elkaar, val elkaar in publiek niet af, kleineer elkaar niet en vertrouw elkaar (dus gaat niet in zijn mobiel zitten snuffelen!).

Blijf praten!

Maken jullie nog wel eens ruzie? Nee? Vraag je dan eens af of jullie nog wel echt goed met elkaar praten. Een goede communicatie is de basis van een goede relatie, en daar hoort een fikse ruzie op z'n tijd ook bij. Juist door je te uiten, je mening naar voren te brengen (ook al is hij het er niet mee eens) breng je verdieping in je relatie aan. En dan hebben we het nog niet over de goed-maak-knuffelpartij die op een stevige ruzie volgt!

Las 'liefdesmomenten' in

Ik ken een echtpaar dat regelmatig liefdesafspraakjes met elkaar maakt. De agenda komt erbij, er wordt afgesproken wie wie zal verrassen en geen verplichting noch werk zal aan dit afspraakje in de weg staan. Nu willen we heus niet zeggen dat iedereen het zo moet aanpakken, maar de boodschap is duidelijk. Maak tijd voor elkaar, ga er eens samen tussenuit, werk eraan om de passie levendig te houden.

Bewaar en bewaak jullie intimiteit

Een klein hondje gekocht? Of hebben jullie jullie gezinnetje met een kat uitgebreid? Misschien is er wel een kindje geboren. Allemaal blije gebeurtenissen, maar zorg ervoor dat jullie je intimiteit - lees: de intimiteit van de slaapkamer - behouden. Een plekje dat alleen aan jullie als partners en minnaars toebehoort. Onderzoeken zouden namelijk uitwijzen uit dat de aanwezigheid van een kleintje of zelfs al een huisdier die intimiteit kunnen verstoren. Om het nog maar niet te hebben over gescheiden slaapkamers!

Ban die televisie uit de slaapkamer!

Uit onderzoeken blijkt dat de televisie in de slaapkamer een behoorlijke boosdoener is. Televisie kijken leidt af en verstoort het libido. Negatieve nieuwsberichten schijnen helemaal een negatief invloed op het seksleven te hebben. Dus is je relatie (ook in bed) je lief, ban de televisie dan uit je slaapkamer (of ga er wat 'bewuster' mee om).

Fantasie

Gebruik je fantasie, wees creatief, geef sleur geen kans! De kracht van de fantasie en verbeelding wordt wel eens onderschat maar is o zo belangrijk om de relatie levendig te houden. Zoek samen naar nieuwe stimulansen of vertrouw hem je stoutste dromen toe, koop een erotische film, tijdschrift of misschien wel de kamasutra. Eeuwige liefde (en passie) bestaat niet zolang je er zelf niets van maakt!


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.