Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatietips | Relatietherapie

'Relatietherapietje'

5 fouten die je beter kunt verkomen

We willen niet op de stoel van de relatietherapeut gaan zitten (stel je voor!) maar we hebben wel het idee dat veel misverstanden die zorgen voor scheurtjes of barstjes in een liefdesrelatie, gebaseerd zijn op 'verkeerde' gedragingen. We stelden een lijstje samen van vijf 'foutjes' die je beter niet kunt maken. Zoals altijd putten we weer uit eigen ervaring en gingen we te rade in onze vriendenkring.

Baken je eigen terrein af
Het is natuurlijk heel fijn als jij en je partner alles met elkaar delen - werk, vakantie en vrije tijd - , maar soms kan het teveel worden. Zorg ervoor dat je tenminste op één bepaald terrein het 'alleenrecht' hebt. Op deze manier heb jij de nodige ruimte om jezelf te ontplooien (wat je ook heel wat zekerder van jezelf maakt). Hetzelfde geldt voor je partner.

Wees op je hoede voor rivalen
Banaal? Misschien, maar je kunt toch beter in gedachten houden dat ook al is jouw 'hij' niet de tweelingbroer van brad pitt, er toch heel wat vrouwen een oogje op hem kunnen hebben. Het is daarom altijd goed om beide ogen goed open te houden (zonder dat hij het idee heeft dat hij gecontroleerd wordt). Aan de andere kant betekent dit ook dat je, nu hij eenmaal 'van jou is', niet zomaar met je armen over elkaar achterover moet gaan leunen. Zorg ervoor dat jullie relatie niet 'inslaapt' en houdt zijn aandacht vast: blijf je voor hem kleden, ook al zijn jullie al jaren bij elkaar, houdt de spanning erin en verras hem op z'n tijd... Hoe, dat laten we aan jullie over.

Bekritiseer andere vrouwen niet (al te zeer)
Het is een teken van zwakheid als je de hele tijd alle vrouwen om je heen loopt af te kraken omdat ze 'er niet uitzien', 'zich smakeloos kleden', 'te dik zijn' of misschien wel 'zò oliedom' of 'bitchy'. Wees objectief dan kom je zelfbewust(er) over. Bovendien voorkom je dat je met je zure opmerkingen als een verbitterd en jaloers mens overkomt. Dat is iets dat geen man kan waarderen.

Haal jezelf niet naar beneden
Vind je zelf dat je in de verste verte niet op scarlett johnson of beyoncé lijkt? En misschien ook niet op jennifer lopez? Niets verkeerd mee en helemaal geen reden om in zelfmedelijden te verdrinken. Je partner wordt het vroeg of laat beu als je de hele tijd bevestiging over je uiterlijk bij hem zoekt. Kleed je met zorg en smaak, verzorg je lichaam goed en wees trots op jezelf. Dan zal hij het ook zijn...

Laat hem niet alle ruimte
Zorg ervoor dat je niet al teveel op je eigen persoonlijkheid, gewoontes, behoeftes en ruimte inlevert. Blijf jezelf en blijf de dingen die je, voordat je hem leerde kennen, al deed, doen. Doe je dit niet dan riskeer je dat je hem in de toekomst vol wrok in de schoenen schuift dat je 'niets meer voor jezelf hebt'.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!