Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatietips | Eerste hulp voor uitgebluste relaties

Eerste hulp voor uitgebluste relaties

Soms voel je gewoon dat het in je relatie niet helemaal goed gaat. In het begin probeer je die gevoelens te negeren, maar er komt een punt waarop je er niet langer meer omheen kunt. Misschien omdat je vrienden of vriendinnen die je al die tijd al stille hints probeerden te geven, eindelijk de stoute schoenen aantrekken en je ogen openen (door je de keiharde waarheid te vertellen). Of misschien omdat je zelf op een gegeven moment beseft dat je niet genoeg in je relatie hebt geïnvesteerd en dat het nu tijd is om alle zeilen bij te zetten om je relatie te redden, om het enthousiasme en de passie van het begin weer terug te vinden.

Het is altijd gemakkelijk om je partner de schuld te geven als het niet goed gaat. Maar voordat je dat doet (het kan best zijn dat hem ook blaam treft) is het zaak om bij jezelf te rade te gaan en te begrijpen waar jouw verantwoordelijkheden liggen.

Heb jij ook het idee dat jouw relatie zich op een dood spoor bevindt, en weet je niet waar je moet beginnen om de relatie nieuw leven in te blazen, lees dan eens de punten hieronder. Het is een kort lijstje met een aantal adviezen (die je aanzetten om over jouw rol binnen de relatie na te denken) die je misschien kunnen helpen om een relatie die in het slop is geraakt weer op de rails te krijgen.

Als jullie seksleven niet meer is wat het eens was, dan kan dat ook wel eens (voor een deel) aan jou liggen. Probeer om je te laten gaan, om niet te blokkeren, om te begrijpen wat de fantasieën van jouw partner zijn en vraag je af of jij er ook iets mee kunt (binnen de perken natuurlijk...)

Als je in de loop van de tijd minder aan je uiterlijk bent gaan doen (herinner je je nog hoeveel tijd je in de beginfase van jullie relatie aan je kleding en make-up besteedde?), ga er dan meer aan doen. Er goed uitzien heeft een positief effect op jezelf, op je partner en op de mensen om je heen. Het geeft je de zekerheid die je misschien de laatste tijd ontbreekt.

Als je teveel tijd aan je vriendinnen, familie of werk hebt besteed en hem hebt verwaarloosd, dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Besteed meer aandacht en tijd aan hem. Laat hem merken dat hij de belangrijkste persoon in je leven is. De rest komt vanzelf.

Als je het idee hebt dat hij teveel tijd buitenshuis doorbrengt zonder dat daar een echte reden voor is, probeer er dan met hem over te praten. Probeer te begrijpen waar hij heen gaat, wat hij doet. Zonder hem te beschuldigen. Het gaat er alleen om dat je begrijpt wat de reden van zijn gedrag is. Heeft hij behoefte en aandacht van zijn vrienden, van anderen omdat hij die van jou niet voldoende krijgt?

Praat erover met je vriendinnen. Je echte vriendinnen. Wees niet bang om je twijfels en angsten op tafel te leggen. Een echte vriendin zal naar je luisteren, je begrijpen en je het juiste advies kunnen geven om je relatie weer nieuw leven in te blazen.

Heb jij ook nog een nuttig advies? Mail ons. Gebruik daarvoor het venster dat je hieronder zit. Vermeld er wel even de titel van dit artikel bij (uitgebluste relaties). De leukste adviezen zullen we publiceren.

Reacties van Trendystylers
tips =

- elkaar wat gunnen alleen te doen met zijn of haar vrienden.
- elkaar te steunen waar het kan
- samen overeen te komen wat je verlangt
- eerlijk zijn en oprecht
- elkaar wat rust te Hunnen
- en af en toe wat babbelen over de plannen die je hebt en zo te zien of je partner er ook zo over denkt
- praten waar je mee zit
- leuk dingen samen te doen ( ook dingen die je niet zou durven of niet graag doet)
- niet alle dagen elkaar lastige vallen
- niet verlangen dat u partner 100 maal liefde woordjes zegt ( dat steekt tegen om de duur)
- zonder woorden elkaar de liefde bedrijven of bij elkaar liggen samen te zijn of dingen samen te doen is en teken van relatie.
- ook al zijn de ouders of familie er tegen we doen wat we kunnen om elkaar leefbaar te maken we luisteren voor de rust maar doen toch verder samen maar weten dat na al die ellende ook en licht punt komt dat we alleen samen zijn.

besluit:

liefde is iets tijdelijk das iets pril maar relatie is elkaar graag zien en samen en toekomst opbouwen ook al zitten er dingen in de weg ( je kan niet verlangen dat het altijd zo gaat blijven zoals het vroeger was ) je ziet elkaar graag maar op en leefbare manier.


ik heb ook en relatie al 2 jaar en zijn ouders willen me niet in de familie omdat ik volgens hun niet wel genoeg ben maar toch willen we samen zijn hij laat duidelijk blijken dat jem bij me wil blijven ook al zijn ze er tegen ook al zit dat in de weg en valt er veel woorden we lossen het op met de tips hier boven.

spookje 5002

Doe eens iet geks wat je normaal nooit zou doen bvb als je alleen thuis bent en je verwacht je partner trek je mooiste lingirie aan en stop een klein briefje in je slipje met erop IK WIL JE!! Geloof me dat helpt..eNn Uuu je kan ook me-cup opdoen wat je msichien nooit hebt gedaan! Geloof me het zal helpen hihihihi..gr gulfem
Neem een minnaar/minnares. Uiteraard kan dit alleen maar als je er eerlijk binnen je relatie voor uit kunt komen (het gaat tenslotte om openheid en vertrouwen). Daarnaast moet het binnen je relatie passen en moet je er zelf emotioneel mee kunnen gaan. Mijn ervaringen met poly-ameureuze relaties binnen het huwelijk zijn zeer positief. Mijn man en ik praten meer, hebben meer en betere sex, kortom we zijn weer helemaal gelukkig met elkaar (en de ander). Ik begrijp dat deze tip niet iedereen zal aanspreken, maar de mens is nu eenmaal niet monogaam van nature (ook vrouwen niet!) dus kun je er naar mijn idee maar beter samen een vorm in zoeken die aan alle kanten een win/win-situatie oplevert. Ook ik wens iedereen veel liefde toe (ik zou graag met jullie willen delen, want ik ervaar op dit moment heel veel liefde). El
Het probleem is denk ik vaak dat je elkaar vanzelfsprekend gaat vinden en daar gaan mensen vaak de fout in aan een relatie moet je iedere dag weer opnieuw werken en er iedere dag weer een feesje van proberen te maken. Ook geloof ik idd dat het belangrijk is dat beide partijen zich goed blijven verzorgen en kleden, want zeg nou zelf wat zie je liever een goed geklede man of een man in een jogging broek met daarop een shirt en voor de mannen geld een goed geklede vrouw of je vrouw op de bank in haar op dit moment zo populaire huispak, het mag dan misschien prettig zitten maar het ziet er totaal niet uit. Groetjes Esmee
Tot nu toe heb ik een aantal dingen geleerd.. 1. Irritaties die bestaan uit kleine dingetjes, die steeds terugkomen en waar je al wel over gepraat hebt, kun je op een gegeven ogenblik maar beter accepteren. Ook heb ik geleerd dat (in mijn geval) het belangrijk is dat ik tijd voor mezelf (en met mijn vriendinnen) heb, en niet te afhankelijk wordt. Dat maakt me onzeker, claimerig, etc.. Maar niet alleen vrouwen hebben onzekerheid, mannen absoluut ook. Zeg niet alleen 'ik hou van jou' maar laat het ook zien.. En inderdaad, denk positief! Als je met iets zit, bedenk dan of je op een ander moment, waarop je jegewoon goed voelt, er ook zo over zou denken. Ik denk overigens wel dat je met z'n 2en evenveel moet nemen als geven, en ik denk dat dat een onderwerp is wat goed bespreekbaar moet & kan zijn.. Succes!
daar is inderdaad veel moed en energie voor nodig van beide partners. Maar op mijn leeftijd (17) is dat een onbegonnen zaak. Als een jongen geen verliefdheid meer voelt is het over. Ik heb het zelf pas ondervonden. Vrouwen van die leeftijd willen er nog wel aan werken maar de jongens zijn er totaal niet klaar voor.

ga samen op vakantie zonder tv, disco enz of als daar het geld er niet voor is een avond zonder bezoek of tv. Aandacht voor elkaar doet wonderen.
Hi,
Ik denk dat het belangrijkste is om open en eerlijk tegen elkaar te zijn. Gaat het de laatste tijd niet zo goed tussen beiden, praat er dan gewoon over en maak het elkaar niet te moeilijk. Wat veel mensen doen is het verdringen en uiteindelijk ben je een beetje tegen elkaar aan het acteren. Of juist erger, je begint je aan elkaar te storen, gaat op dingen letten waar je eigenlijk niet op moet letten. Verwijten en eisen stellen kan snel uitgroeien tot een soort haat. En zoals we allemaal weten zit er er een dunne scheidingslijn tussen haat en liefde. Misschien ben ik een van de weinigen die gewoon zegt wat hij voelt of denkt, ik geloof namelijk sterk in communicatie, eerlijkheid en betrouwbaarheid zonder dat van elkaar te eisen, het moet 'natuurlijk' komen en het moet wederzijds zijn. Heb elkaar lief en wees niet opstandig naar elkaar toe, of wil niet alles beter weten of ga ook niet alles afreageren op elkaar. Rust is de sleutel hierin. Ik geloof niet in acteren, het is er, of het is er niet... Het klikt, of het klikt niet, samen krijgt men de taak om die klik vast te houden. En als de conlcusie moet zijn dat men niet bij elkaar past (of je had liever iets anders gehad), ga dan niet vreemd of maak de ander niet zo verdrietig, zeg gewoon wat je wil. Men moet niet bij elkaar blijven uit medelijden of schuldgevoel, uiteindelijk zal dat meer verdriet brengen dan gewoon eerlijk tegen elkaar zijn. Ik heb zelf genoeg mogen ervaren om te weten dat er meer is dan mezelf op een verkeerde manier met een relatie bezig te gaan houden. Een relatie moet goed voelen, moet solide zijn, en beide deelnemers moeten op dezelfde golflengte kunnen communiceren, anders heeft het toch geen zin om moeite voor elkaar te gaan doen... Groeten uit Rotterdam,
RR
als je relatie kapot gaat met seks doe dan wat spannends koop een speeltje een durex play ofso is voor de meisjes leuk en voor de jongens is seks meestal wel oke:P
Ga weer eens leuke dingen doen ipv op de bank hangen. Ga uit, uit eten of pak een bioscoopje. Verras elkaar met kleine dingen en je zult zien hoe snel de liefde weer opbloeit!
uitgebluste relaties
Ik heb al het bovenstaande altijd al gedaan (praten, sex, aandacht) maar het lukt gewoon niet. Hij is namelijk arts en ik ben veel jonger dan hem. Ik denk dat ik vanwege mijn leeftijd ook meer behoefte heb aan samenzijn/sex etc terwijl hij zich stort op z'n werk (tot mijn ergernis). Ik begrijp dat hij een belangrijke job heeft en altijd klaar moet staan voor zijn patienten maar het lijkt eerder alsof hij nog liever met zieken bezig is dan met mij... Ons sexleven-wanneer we die wel hebben- is geweldig, wanneer we samen tijd doorbrengen is het reuze gezellig, maar het is allemaal maar zelden!! Ik heb er uit eindelijk gewoon een punt achter gezet en hem gelaten...erg jammer omdat we best goed met elkaar konden opschieten. Beste advies lijkt mij is even nagaan of jij evenveel ontvangt als wat je geeft. Is dat niet het geval, dan maar eruit! Als hij je wardeerd verandert hij (zonder dat je het vraagt)
Groetjes
waar je als eerste mee begint is bij je zelf,waardering ,respect om wie en wat je partner is. Als je samen gaat praten hou het dicht bij jezelf wat jij er van vindt,op deze wijze kan je elkaar niets verwijten, als de ander dat ook doet ben je al op de helft.En probeer voor alles een middenweg te zoeken.Wat ook belangrijk is om goed te zijn voor jezelf en tijd en ruimte voor je zelf te nemen dan kan je ook goed en sterk voor een ander zijn.Verder allemaal veel geluk en liefde toegewenst. Jammie
Het is moeilijk om zo’n relatie weer goed te krijgen.Zeker als er ontrouw in het spel is geweest en bedrog waardoor de relatie op een laag pitje is komen te staan.Mijn man had zich zelfs ingeschreven op datingsite’s en had nog contact met zijn ex.Ook had hij meerdere contacten met collega’s.Als er een kind in het spel is geef je toch zo’n relatie niet zo snel op,maar om dan de sex leuk en spannend te maken is moeilijk omdat dat stukje ontrouw nog altijd door je hoofd speelt.Je voelt jezelf ook uitgeblust omdat je het idee hebt dat je zelf er niet al te best meer uit ziet,waarom anders dat bedrog?Ik denk dat veel van dit soort relaties gebaat zouden zijn bij een relatietherapeut waarbij het ontrouw gedrag van de man eens onder de loep genomen zal moeten worden.Maar het blijft moeilijk om in zo’n relatie te zitten…..

communicatie, weekendjes weg, spreken in de toekomst..ikzelf vind het best gek om nu al over volgend jaar te praten..mijn vriendje daarentegen..klets alleen maar over de toekomst..niet als in koters en samenwonen.. Maar hij praat over nog te boeken vakanties..de tijd nadat hij terugkomt(hij gaat voor 5 maanden weg) en onbewust geeft dat mij een zeker gevoel over onze relatie..we genieten van elk moment met elkaar..en als het even niet gaat..dan praten we..niet meteen..maar binnen een week ligt alles op tafel..inclusief jij en je vriend! Maar ik moet je op het hart drukken dat dit alleen maar mogelijk is als je met elkaar dingen onderneemt, iedereen heeft zijn of haar eigen vrienden, betrek elkaar ook erbij..neem je vriendje en een goede vriend van hem een keer mee naar de kroeg waar jij en je vriendinnen vaak komen..en andersom..neem je meisje mee naar een topfeest en laat haar of hem zien dat je haar of hem belangerijk vindt. Wees attent, heb geduld..en laat hem zien dat je hem vertrouwd..dat je je goed voelt! Dat gevoel werkt aanstekelijk..je valt op..hij wil bij je zijn..want andere mensen willen dat ook..succes verzekerd. Ook de tijd nemen voor elkaar en elkaar verrassen is belangerijk! Kusjes, Laura

ik denk dat het belangrijkste is dat je niet afhankelijk van elkaar bent. Je moet je eigen leven hebben, dus elkaar vrijlaten! Geen geclaim. En niet zeuren om van die onbelangrijke dingen. Die ene tip van positief denken vind ik erg goed, merk aan mezelf ook naarmate ik meer probeer positief te denken, ik me prettiger voel en dingen beter gaan! Denk dat het zeker ook zo werkt in een relatie, als je alleen maar loopt te zeuren, wordt die ander daar niet beter van, maar juist als je zo vrolijk en positief bent werkt dat aanstekelijk! En elkaar dingen gunnen, en daar hoort ook zeker vertrouwen bij. Als je hem niet kunt laten gaan als hij met zijn vrienden wat wil doen zit het niet zo goed denk ik, je moet elkaar vertrouwen, dat is de basis volgens mij. X Samira
Op dit moment zit ik zelf in zo'n situatie. De tips vind ik dan ook erg "leuk" om te lezen. Heb er ook wat aan. Wel merk ik aan de tips van sommige mensen dat ze zelf niet of nooit in zo'n situatie gezeten hebben. De tip van Emily vind ik een goede. Zelf hebben wij al een aantal maanden het gevoel dat het niet goed ging. De laatste maand is "het" er dus uitgekomen. Dan komt het er nog bij dat we pas een half jaar samen wonen. Alles nieuw. Het ging dus niet lekker, kan gebeuren. Alleen om te voorkomen dat je op een punt komt dat je er niet meer uitkomt moet je als je dit gevoel hebt gelijk hierover praten. Je zal echt niet de enige zijn. Je partner zal (9 van de 10) toegeven dat hij/zij dit gevoel ook heeft. Praten is dus het magische woord. Alleen praten lost denk ik niet alles op. Als je relatie slecht gaat, loopt alles niet meer lekker. Seks wordt minder, je doet minder dingen samen, je neemt elkaar maar voor lief aan. Ga bij jezelf na of je je echt wilt inzetten voor je relatie. Is dit Ja? Dan heb je genoeg reden om voor je relatie te vechten. Probeer het niet te forceren maar doe eens iets leuks met elkaar. Iets wat jullie normaal nooit zouden doen of al een hele tijd niet gedaan hebben. Heb vertrouwen dat je partner het ook wil oplossen en dat jullie er samen uit kunnen komen. Dus praten met elkaar, praat erover met anderen (je moet je gevoel ook ergens anders kwijt), vertrouwen, initiatief om dingen te ondernemen. Dat zijn punten waar je al een heel eind mee kan komen. En wat harm schrijft vind ik echt nergens opslaan. In een relatie zit je met zijn tweeen, dus moet je het met zijn tweeen oplossen. In elke relatie is het geven en nemen. En niet een kwestie van alleen maar geven en dus jezelf wegcijferen omdat het niet goed gaat. Want op een gegeven moment krijg je dat toch terug op je bord en waar sta je dan? Marie Louise
meestal onstaat de negatieve dingen in een relatie als je al een tijdje met je partner hebt als je al veel van elkaar weet en iets hebt opgebouwd. Een belangrijke negetieve ding in een relatie is jalouzie wat vaak voorkomt het kan zelfs de relatie stuk maken Want je gunt jezelf wel leuke dingen b.v alleen uitgaan, met vrienden wat ondernemen enz maar zodra je partner dat doet gun je hem dat niet want je weet maar nooit wat er kan gebeuren , wat kan je eraan doen dat is werken aan vertrouwen. Door niet alleen te zeggen maar ook te laten merken dat hij of zij de ware is voor je en elkaar ruimte te geven om fatsoendelijk te kunnen ademen, wat toch wel belangrijk is je eigen fouten ontdekken en ze proberen te verbeteren al is dat allemaal makkelijk gezegd dan gedaan. Het proberen is de moeite waard "wie niet probeerd faalt altijd" groetjes luc
Ik sluit me bij iedereen aan, maar wil zelf ook nog even wat toevoegen. Vaak is het zo dat wanneer er in een relatie veel geruzied wordt het meestal over dezelfde dingen gaat. Bij mijn vriend en mij is dat ook zo. Kort samengevat ben ik meestal boos omdat hij erg lui en laks kan zijn. En hij is meestal boos omdat ik op alles wat hij doet negatief commentaar geef. Bijna al onze ruzies zijn hier op terug te leiden. Het moeilijkste is niet om die ruzies uit te vechten en bij te leggen. De kunst is om geen ruzie te maken maar gewoon echt iets aan de situatie te veranderen. Wij hebben veel gepraat, proberen niet te veel op de ander te letten, en ineens is er veel meer rust. We knijpen onze oogjes dicht voor dingen waar we ons mateloos aan irriteren, en ineens is het ook minder irritant en hebben wij het weer gezellig samen. Lees ook eens 'Dans van de woede' van Hariet G. L.
Ik ben het helemaal eens met Yvonne. Positieve gedachten maken je sterk. Wij vrouwen en mannen verschillen nou eenmaal van elkaar. Onze gedachten gang is anders en daar moet je respect voor op kunnen brengen. Als dat respect van beide kanten komt is het helemaal perfect. E.e.a. Staat beschreven in de boeken van o.a. John Gray en Alan & Barbara Pease. Interessante boeken om te lezen en om nuttige informatie op te doen voor je relatie. Liefs van Karen
We denken allemaal zo letterlijk, natuurlijk helpen al die tips. Maar heb je wel eens gedacht aan je eigen kracht? Aan je gedachtenkracht bedoel ik dan. Als jij jezelf wijs maakt dat je relatie een beetje uitgeblust raakt, dan zal dat ook gebeuren. Maar het tegengestelde is ook waar. Als je in je relatie blijft geloven en je je een heerlijke tijd samen voorstelt, dan zal ook dat gebeuren! Wat je de kosmos inzend met je gedachten komt naar je terug, zowel in het negatieve als positieve. Probeer het maar, je zult het uitstralen.Liefs van Yvonne

ik ben het niet helemaal eens met eliza als je samen woont of getrouwd ben kun je ook niet om elkaar heen want je kan niet 4 dagen bij vrienden gaan wonen ofzo maar wel met samantha en mark het zijn de kleine dingen die het m doen en altijd geven en nemen maar zo zit gewoon het leven in elkaar wees wat toleranter want bij de meesten is het ikke ikke ikke en de rest kan je weet wel maar geef mekaar wel de ruimte om soms alleen dingen te doen. Bert

Het is belangrijk dat je niet altijd elke dag maar weer bij elkaar bent,doe ook veel dingen met je vrienden. Ik heb nu 2 jaar een relatie en dat is bijna stuk gegaan omdat we altijd samen waren,nu doe ik ook veel met vrienden en toch zijn we nog wel 3 keer in de week bij elkaar,dan hebben we weer veel te kletsen en is het heel gezzelig samen,het helpt echt onze relatie is nog nooit zo goed geweest. Groetjes eliza
Mijn tip is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Het gaat niet om zeggen "ik hou van je", maar laten zien/merken dat je het wel voelt en aan de ander denkt. Eigenlijk kan dat heel eenvoudig. Een klein briefje op het aanrecht als je eerder naar je werk gaat dan je partner. Hoeft niks bijzonders op te staan, een simpel: ik heb vast brood voor je uit de vriezer gehaald, tot vanavond, dikke kus, is vaak al genoeg. Zeker weten dat het een glimlach op je partners mond tovert! Het komt gewoon doordat je zulke dingen nooit doet, dat is misschien wel het geheim. Of geeft je partner is een kus als hij/zij nog slaapt voordat je naar je werk gaat. Dit zijn maar voorbeelden, zelf kan je er nog genoeg bedenken. Gewoon laten weten dat je van de ander houdt, dat is veel meer waard, en kun je de "huiselijke-probleempjes" wat beter accepteren. Geef je partner beetje aandacht!!! Groetjes, Samantha
Hallo! Ik ben het niet eens met de tip van Mark: Geef de
Ander wat je zelf ook wilt ontvangen, en je zal het
Terug krijgen. Je moet er goed rekening meehouden dat
Je vriend wel hele andere dingen wil dan jij. Als het
Niet zo lekker loopt, heb jij misschien wel behoefte
Aan veel aandacht en knuffelen, terwijl hij heel even
Afstand wil en juist kriegel wordt van knuffelen. En
Dan werkt het dus juist averechts! Het
Allerbelangrijkste is PRATEN! Vindt uit wat elkaars
Behoeften zijn, en probeer daar allebij aan te
Voldoen!! Tamara
in een relatie moet je 90% geven en 10% nemen. Dus vooral aan de ander denken en niet alleen aan jezelf! (soms is dit ook wel nodig natuurlijk)
Geef de ander wat jij zelf ook wil ontvangen, en je zal het terugkrijgen! Mark my words! Liefs
Ik weet dat ik me als man hier niet mee moet bemoeien, maar ik vind dat je bereid moet zijn om jezelf en je eigen wensen eens aan de kant te zetten en de ander proberen in alles voor te laten gaan. Dat is niet makkelijk vooral als de relatie al niet zo leuk meer is, maar als je dit doet zul je merken dat het een superpositief effect heeft op je relatie, want de ander gaat zich namelijk prettig voelen en zich ook minder belangrijk vinden, omdat hij niet meer zo zn best hoeft te doen om aandacht of liefde te krijgen, daardoor loopt alles veel soepeler. En het begin is het moeilijkste, het is dus iets waar je je overheen moet zetten en niet als een berg tegenop blijven zien. Maar zo is het toch met alles? Eerst zaaien en dan oogsten….. Harm
mannen willen alleen maar aandacht en seks als je dat niet kan geven gaat als mis of gaan ze vreemd. Sjors
Hoi, Dit is mijn mening:
Ik vind dat je samen een relatie hebt en het dan ook samen moet doen. Weliswaar is het zo dat vaak een van de twee, in mijn geval de vrouw dus, het initiatief moet nemen. Ga eens iets doen wat hij leuk vindt en denk eens niet aan jezelf. Ik hou bijvoorbeeld absoluut niet van voetbal maar ben gek op bloemen en ontbijtjes op bed. Waar hij dus weer niet van houdt. Door hem te stimuleren voetbal te kijken.. Ek2004 en door bier en nootjes in huis te halen, geef ik hem zijn zin. Uiteindelijk voelt hij zich gewaardeerd en heeft hij mij zonder zeuren van mijn kant, zomaar bloemen gegeven en een ontbijtje op bed!! (te gek!!) En wat ook kan helpen, lees het boek mannen van Mars, vrouwen van Venus. Echt geloof me er staan dingen in die je eigenlijk wel weet maar niet in de praktijk brengt en door het lezen ervan er bewust van wordt! All you need is love!! Groetjes, Susan
Punt 5 ken je er wat mij betreft uithalen, ik dacht ook een echte vriendin te hebben maar die is er nu met mijn man vandoor goh wat had zei een luisterd oor. NEE dus bleek al een half jaar gevoelens voor hem te hebben en heeft hier op ingespeeld. Bianca
Praat erover met je vriend! Vertel hem je gevoelens en je angsten. Je zult merken dat hij (misschien na enig aandringen) ook zal vertellen waar hij mee zit of juist vertelt dat er helemaal niets aan de hand is en dat je je zorgen maakt om niets! Als hij op de hoogte is van de dingen waar jij mee zit, kunnen jullie er samen aan werken. Vertel je hem niets, kan hij jou ook niet begrijpen en ben je eerder geneigd verder uit elkaar te groeien. Praat dus met hem, hij is immers ook je beste vriend. Groeten, Marianne
Hierbij nog een tip bij een uitgebluste relatie: ga een keer samen ergens heen.. Geen anderen die er zijn, geen afleidingen door werk of vrienden. Boek samen een leuk weekend, bespreek welke leuke dingen je er wil doen en praat met elkaar. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een emmertje of bakje waarin je allebei gespreksonderwerpen in stopt. Een voor een pak je een briefje eruit, zo leer je elkaar weer opnieuw kennen. Jennifer
Het is zeer belangrijk dat je met u vriend over alles kunt praten.Hoe je u voelt, wat je denkt, wat je vind dat moet veranderen aan de relatie.alleen zo kan een relatie lukken.Iets verzwijgen is dan ook niet nodig je moet echt alles kunnen zeggen tegen de man van u dromen.Geloof mij alleen zo kan een relatie werken.Vele groetjes lenny.
Onze relatie was op sterven na dood, omdat we geen gespreksonderwerpen hadden en als we elkaar zagen maakten we alleen ruzie. Wat in mijn relatie bijzonder goed gewerkt heeft was afleiding. Soms ben je met z'n tweeën teveel gefixeerd op je problemen, zo erg dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. We hebben toen, eigenlijk bij toeval ontdekt dat we samen eens moesten ontspannen. En dan zijn de simpele dingen het effectiefst. Voor de één zal dat elke zaterdagochtend een flinke wandeling zijn, voor de ander misschien fanatiek sporten. Bij ons lag de oplossing in films kijken. We hebben een paar maanden elke weekend films gekeken. Na een paar weken merkte ik het verschil al. Omdat we samen naderhand de films gingen bespreken hadden we weer gespreksstof en hoefden we ons niet constant op onze problemen te fixeren. Ik durf rustig te zeggen dat we niet meer samen waren geweest als we dat niet op tijd ontdekt hadden. Ik raad wel aan om films te kiezen die niet voor de hand liggen, zoals de hele Band of Brothers-serie (ik hield niet van oorlogsseries, maar aangezien oorlog niet centraal staat maar de vriendschappen, is het toch heel boeiend), Sopranos is ook aan te raden.. Sommige films zijn zo indrukwekkend dat je er een week over kunt praten met z'n tweeën. Ik hoop dat anderen hier ook wat aan hebben. Groeten, Emily


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!