Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatietips | Ontevreden over je partner? Stop met mopperen!

Ontevreden over je partner? Stop met mopperen!

Meer genieten van je relatie. Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Soms sluipt de ontevredenheid in je relatie. Zonder dat je het door hebt, loop je de hele dag op hem te mopperen. Dit doet hij niet goed, dat doet hij niet goed. De arme jongen krijgt van alles en nog wat in zijn schoenen geschoven. En de sfeer wordt er niet beter op.

Maar doet hij het nu echt zo slecht? Of ligt het ook een beetje aan jou? Zouden jullie het niet veel gezelliger hebben als jullie een beetje liever elkaar zouden zijn? Als jullie - en begin daarbij met jezelf! - de dingen wat positiever zouden benaderen? Hieronder onze tips om de 'negatieve' trend in je relatie te keren!

Ga bij jezelf na waarom je over hem klaagt.

Zijn het relevante dingen, vraag je dan eens af of je nog wel verder met hem door het leven wilt. Zijn het kleine, onbeduidende dingen (rondslingerende sokken, niet afwassen, naast de pot plassen) probeer deze dan naast je neer te leggen en je er niet aan te ergeren. Er zijn belangrijkere dingen in het leven!

Leef je in in zijn situatie.

Probeer de dingen eens van zijn kant te bekijken. Bekijk jouw houding vanuit zijn optiek. Ben je echt wel zo lief voor hem als jij denkt? Ben jij echt zo perfect? En heeft hij soms niet echt gewoon gelijk?

Vermijd stress.

Ga na in welke situaties hij je irriteert, je op hem moppert, hem bekritiseert. Zijn het niet juist de momenten waarop jij gestresst of op een of andere manier geïrriteerd bent door dingen waar hij eigenlijk helemaal niets mee te maken heeft?

Probeer gewoon eens extra lief voor hem te zijn.

Geef hem onverwacht een zoen, bereid zijn lievelingsmaal, geef hem een compliment, pak weer eens zijn hand als jullie samen over straat lopen. Het zijn maar kleine dingen, maar ze kunnen je liefdesleven echt veranderen. Je zult zien dat hij er positief op zal reageren. Verliefde gevoelens bloeien weer op en het leven ziet er opeens weer veel rooskleuriger uit.

Maak tijd voor seks.

Probeer je prioriteiten te verleggen. Oké, we begrijpen het, er moet nog een wasje gedraaid worden, er moet nog een telefoontje gepleegd worden, maar wat als je dat even zou uitstellen? Zou dat het einde van de wereld betekenen? Nee toch? We mogen dan graag zien dat alles op rolletjes loopt, maar als dat betekent dat je aan seks niet meer toekomt, dan is het tijd om je prioriteiten bij te stellen.

Betrek hem bij het huishouden.

Heb je het idee dat de huishoudelijke klusjes grotendeels op jou neerkomen (meestal is dat ook zo) en loop je inwendig op hem te foeteren, keer dan de trend door hem erbij te betrekken. Stel hem voor samen de afwas te doen, vraag hem of hij de vuilniszakken even buiten zet of de hond uitlaat. Grote kans dat hij het zonder mopperen of tegenspreken zal doen! En is dat zo, vraag je dan eens af of jij niet gewoon veel te veel taken naar je toe getrokken hebt! Ergert het je dat hij de dingen in huis niet doet zoals jij dat graag zou zien (natuurlijk kun jij beter schoonmaken), zet je er dan overheen. Zo belangrijk is het niet!

Breng jezelf in een romantische mood.

Breng jezelf in een romantische mood door terug te denken aan tedere momenten in jullie relatie. Pak het fotoalbum erbij of herlees de brieven of emails die jullie elkaar in het prille begin stuurden.

Geniet van het samenzijn.

Maak van jullie samenzijn iets bijzonders. Luister naar mooie muziek of bereid samen een dineetje waar je je vingers bij zult aflikken. Maak op een bijzonder mooie avond samen een wandeling in plaats van steevast voor de buis te gaan zitten. Geniet van het samenzijn en van de kleine, maar waardevolle dingen in het leven.

Besef je hoe waardevol het is om iemand naast je te hebben waar je op kunt bouwen en vertrouwen, en met wie je het gezellig hebt.

Het leven is te mooi om te klagen en te mopperen.

Kortom, denk positief!

Zet de knop om, mijd negatieve gedachtes. Echt, het maakt verschil!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!