Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatietips | Wat als hij mooier is dan jij?

Fotomodel aan de haak. Help!

Hoe ondraaglijk is het leven met een man die mooier is dan jij?

Oh, l'amour. Hoe romantisch, maar hoe problematisch soms ook. Vooral als de lichamelijke aantrekkingskracht zich mengt met onze eigen onzekerheid.

Want stel je eens voor dat je, zonder al te veel hoop, je oog laat vallen op een 'verrukkelijk stuk'. Een vent om op te eten! Zo mooi dat je hem nauwelijks aan durft te kijken en nooit, nooit van zijn leven zou hebben verwacht dat hij je blik zou beantwoorden. En toch deed hij het en nu is dit prachtexemplaar je levenspartner.

Of wat gebeurt er als hij, eens een gewoon een leuke vent, tijdens jullie jarenlange relatie verandert in een superstuk?

We weten het. Zoals altijd overdrijven we weer. Maar toch kan het best heel vervelend zijn als je partner op het gebied van schoonheid (veel) meer punten scoort dan jij. Iedereen kan zich er wel wat bij voorstellen. Twee van onze lezers, angela en peter, in ieder geval wel. Angela mailde ons

'Mijn vriendje ziet eruit als een fotomodel. Ik overdrijf niet. We kennen elkaar van school en gingen toen al samen. In de loop van de jaren is hij steeds knapper geworden. Hij is lang, heeft dik, donker haar en prachtige ogen. Alle vrouwen kicken op hem. En ik ben het lelijke eendje van toen gebleven... En nu voel ik me schuldig dat hij met mij is, terwijl hij iedere vrouw kan hebben die hij wil...'

Maar ook mannen kunnen met dit probleem te kampen krijgen. Peter mailde ons:

'... Ik ben niet bepaald wat je noemt een mooie man. Eigenlijk vind ik mezelf nogal lelijk. Ik ben klein, gezet, kalend en ben erg onzeker over mijn uiterlijk. Ik heb een paar relaties achter de rug. Met nogal onbeduidende meisjes, als ik het mag zeggen. Niet echt mooi, maar van mijn niveau, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar een tijdje geleden was ik op een feestje, en daar heb ik een heel mooi meisje leren kennen. Ik kon het niet geloven dat ze met me praatte en helemaal niet dat ze me weer wilde zien. Nu zijn we samen maar ik voel me er niet lekker bij. Aan de ene kant ben ik heel jaloers en ben ik constant bang dat ze er met een ander vandoor zal gaan. Aan de andere kant voel ik me heel onzeker en heb ik steeds het idee dat ze niet blij met me is... Geloof me, ik had er beter niet aan kunnen beginnen...'

De mails van Angela en Peter gaan over onzekerheid. Allebei geven ze blijk van een minderwaardigheidscomplex ten opzichte van hun partner. Maar wat ze allebei vergeten, is dat in een relatie ook andere aspecten, behalve uiterlijk, een (veel belangrijkere) rol spelen. Aspecten die de partners van Angela en Peter klaarblijkelijk wel weten te waarderen, terwijl Angela en Peter ze over het hoofd lijken te zien.

Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie ooit een aanzienlijk mooiere, of aanzienlijk minder mooiere partner gehad? Wat is jullie ervaring? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De meest interessante reacties zullen we hieronder - geheel anoniem - publiceren.

Reacties van Trendystylers
Hey,

Ik ben een jongeman van 23 en ik doe zelf modellenwerk.
Ik heb gemerkt dat het hebben van een vriendin met dit werk erg moeilijk is....
Alle vriendinnen die ik tot nu toe vaak heb gehad hadden er heel veel moeite mee dat ik modellenwerk doe: bang mij kwijt te raken, dat ze zeggen je kan iedereen krijgen die je wil, dat het maar een neppe wereld is en etc.
Aan de ene kant zijn ex vriendinnen altijd trots op hun vriendje dat ze het werk doen maar aan de andere kant snappen ze het niet en vinden ze het moeilijk.
Voor mij is mijn modellenwerk, gewoon me werk wat ik graag doe en zie der een uitdaging in om steeds beter te worden, maar voor mij is mijn werk gewoon mijn werk en niets meer (en als ik verliefd ben hoef ik geen aandacht van andere meiden en kan ik het zelfs irritant vinden)

Juist doordat je weet dat je redelijk goed in de markt ligt bij de vrouwen, ga je naar andere kwaliteiten van vrouwen kijken want ikzelf wil ook niet alleen maar beoordeeld worden op mijn uiterlijk. Natuurlijk moet een meid voor mij wel iemand zijn waar ik mee gezien kan worden maar, als ik een mooie meid zie betekent dat niks voor mij is het innerlijk dat het belangrijkst is, dat een meid laat zien dat ze echt voor je wilt gaan en ambities heeft in het leven en dat ze zorgzaam kan zijn.

Dus wees blij met jezelf en maak je niet te druk om je uiterlijk en doe je dit wel doe er iets aan, wees niet lui en volg je dromen in het leven!
Ik zie er zelf goed uit, maar mijn vorige vriend nog veel beter. omdat ik al iemand ben die met mijn uiterlijk bezig is, was ik mij er erg bewust van dat hij heel mooi was. Wat ik heb geleerd is, dat je mooie mannen nooit alleen hebt. Mooie mannen weten vaak dat ze mooi zijn en zijn de aandacht gewend.Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar de mooie mannen die ik ken zijn behoorlijke sjansbakken, ook in een relatie. Ik wordt er persoonlijk erg onzeker van.
Ik heb nu iemand van het andere uiterste ontmoet. Ik ken hem nog maar net, niet erg knap. Wel ontzettend lief, eerlijk en attent. De mooie man wond me meer op, maar de lieve man is ook socialer in bed.Uiteindelijk kan ik beter voor een minder mooie man gaan, ik word er minder onzeker van en na een aantal jaren merk je dat het uiterlijk toch niet zo belangrijk mee is.
Ik snap Angela en Peter voor 100%. Ik heb al jaren een hele mooie vriend. Ik vind mezelf niet knap ook al zeggen vrienden dat ik er goed uitzie. Ik vind dat hij de mooiere is van ons 2 en dat maakt mij onzeker. jaren heb ik het weten te verdoezelen en dacht dat hij mij ook echt mooi vond, de laatste tijd komt hij met opmerkingen waar ik me onzeker en lelijk van ga voelen. hij zegt dat hij mij probeert te helpen maar ik wil mij niet optutten maar gewoon afentoe lekker slonzig bij lopen, als ik naar buiten ga tut ik me wel op. Hij wil een vrouw die er mooi uitziet terwijl ze thuis zit en ik wil dat meestal ook maar soms heb ik er echt geen zin in maar wil daar niet op afgerekend worden. Ik heb het gevoel zoals angela en peter dat we harder moeten werken aan ons uiterlijk om de partner 'niet kwijt te raken'. dus niet jezelf zijn en als je je onzeker en lelijk voelt ga je, je ook vaak lelijk gedragen. Ik ben niet meer de aardigste en ben ik ook down en onzeker, daar wi!
l je ook niet mee leven. Angela en Peter ik hoop dat de relatie van jullie gebaseerd is op veel meer dan uiterlijk. de mijne wel alleen de laatste weken komt hij hiermee en dat doet mij twijfelen, terwijl hij me al die jaren door mijn onzekerheden heen hefet geholpen en altijd het gevoel heeft gegeven dat ik er ook mag wezen.

Toen ik 16 jaar was, ontmoette ik mijn huidige vriend (toen ook 16) op vakantie in het buitenland. Hij was ontzettend lang, broodmager, had een ietwat scheef gezicht en wekte een zenuwachtige indruk. In het begin had ik geen oog voor hem. Tot we elkaar bij het zwembad troffen, en we aan de praat raakten. Langzaam maar zeker leerde ik hem kennen, en veranderde hij in één van de mooiste jongens die ik ooit gezien heb! Uitstraling en een warm innerlijk maken mensen prachtig. Veel mooier dan iemand die dan wel zijn of haar uiterlijk mee heeft, maar een verrot innerlijk bezit. En daarbij, wat heb je straks aan het uiterlijk, als je grote liefde later in het bejaardentehuis niets anders dan dat verrotte karakter overheeft? Zit je maar mooi mee!

Het gaat om het innerlijk, in de loop der jaren vergaat zelfs Brad Pitt, Jesse Metcalfe, Adriana Lima of Angelina Jolies schoonheid. Dan heb je alleen nog je innerlijk, die moet dan wel mooi zijn. Wordt het misschien samen toch gezellig in het bejaardetehuis :D.
Sommige mensen in mijn omgeving vinden het nodig te zeggen: Wat moet je nou met die vriend van je, jij kan toch veel mooiers krijgen. En daar gaan ze toch behoorlijk de mist in. Ik weet dat veel mensen mij mooi vinden maar ik vind mezelf niet mooier of knapper dan mijn vriend. Mijn vriend heeft een leuk sprekend gezicht en ziet er bovenal altijd verzorgd uit. Iets wat ik persoonlijk veel belangrijker vind dan een typische mooie look.

Maar in een relatie draait niet alles om het uiterlijk, in tegendeel zelf. Waar ik echt voor ben gevallen bij mij vriend is dat hij een heel fijn karakter heeft.

Zo zie je maar dat uiterlijk is voor het eerste contact leuk, maar voor een relatie is er echt veel meer nodig!
Ik ben nu twee en een half jaar samen met mijn vriend en ik zag er ook niet superknap uit ofzo toen ik hem voor het eerst onmoette. Ik begon pas net een beetje om uiterlijk te geven en er dus echt aandacht aan te besteden. Toch koos hij voor mij terwijl er genoeg meisjes rondliepen die superknap waren en alles wisten van make-up, enzovoort. Wat ik ermee wil zeggen is; het is niet het uiterlijk dat telt, maar het innerlijk. Onthoud dit want het zal echt helpen om zelfverzekerder te worden.
Wat ik nou altijd heb, is dat ik bepaalde jongens mooi vind, maar daar nooit, maar dan ook nooit verliefd op word.
Uiteindelijk loop ik een jongen tegen het lijf, waar ik verliefd op word, maar zonder verliefdheid nooit op zou vallen, omdat hij gewoon totaal niet knap is. Heel gek. En lief zijn deze jongens ook niet bepaald.
Dus de uitspraak 'liefde maakt blind' gaat bij mij zeker op.
Heeeey!
Mijn ex-vriend was minder knap dan ik zelf. (Er werd vaak aan mee gevraagt waarom ik met iemand als hem verkering nam)
Maar ik viel voor zijn innerlijk!
Soms heb je gewoon geen schoonheid nodig.
Het is uiteindelijk wel uit gegaan tussen ons maar dat had zeker niks te maken met uiterlijkheden!
Ik hoop dat iedereen eens zal beseffen dat het niet om uiterlijk draait maar vooral om innerlijk!
Liefss!
Mijn partner is ook een stuk, die veel meiden zal kunnen krijgen... maar hij heeft niet voor niks voor mij gekozen en je kan er ook positief naar kijken, en trots erop zijn dat jij dit geflikt hebt.. zo bekijk ik het en voel je je ook zeker niet onzeker.
Liefs A
reactie: Lieve Angela en Peter,

Bijna 2 jaar geleden ontmoette ik mijn vriend. Hij zag er geweldig uit en dat vond/vindt iedereen nog steeds. Ik vind mezelf maar een normaal meisje niets bijzonders...Toen ik hem voor het eerst zag leek het of hij uit mijn droom was weggelopen. Net een fotomodel! Het bleek ook te zijn dat hij vroeger wel wat modellenwerk had gedaan. Maar goed, ik vond hem dus helemaal geweldig. En dat vindt ik nog steeds! Ik was die avond wat melig want ik was samen met een goede vriendin. Op een gegeven moment raakte we aan de praat met mijn vriend. En het was heel gezellig...Ik heb hem nooit versierd en hij mij ook niet. Want die avond kwam ik erachter van hoe mooi iemand ook kan zijn ik zou nooit verliefd kunnen worden op jouw uiterlijk. En daar schrok ik wel een beetje van. Ik wist dat mooi zijn niet genoeg was voor mij. Terwijl ik dat altijd gedacht heb! Maar toen ik mijn vriend tegen kwam, kwam ik er pas achter. Later bleek te zijn dat hij mij leuk vond. Toen hebben we afgesproken en ik heb van mijn levensdagen nog nooit zo'n warm mens leren kennen als hij. En nu weet ik wat "mooi" betekend en geloof me dat zit echt van binnen. Ik heb nooit aan hem getwijfeld en ik ben nooit onzeker geweest en zeker nooit jaloers. Want hij is mijn geschenk en ik bedank wie het ook mag zijn daarboven elke dag weer. Ik laat hem nooit meer gaan. Veel liefs
reactie: hey,
Ik las wat angela en peter schreven, en wou daar graag op reageren. Ik ben zelf model, en zie er dus best wel mooi uit meestal dan. Ik merk ook dat dit voor mij juist een belemmering is om leuke, lieve en eerlijke mannen te ontmoeten. Als ik uitga bijvoorbeeld krijg ik altijd de klootzakken over me heen, de mannen met lef, die zichzelf wel heel wat vinden. En dat is nou precies het soort man waar ik absoluut geen behoefte aan heb. Ik begin wel steeds zelfverzekerder te worden, dus ik weet als ik iemand leuk vind ik op hem af moet stappen, en doe dat ook af en toe. Ik wil ook zeggen dat mensen als angela en peter helemaal niet onzeker zouden moeten zijn over hun uiterlijk, iedereen heeft "wat" en mooie mensen zijn ook maar mensen en hebben ook behoefte aan warmte, liefde en intimiteit, niet alleen uiterlijke schijn, omdat ze dat al vaak genoeg tegenkomen. Dus mensen get over it, en waardeer wat je hebt vaak is dat al meer dan genoeg.
reactie: Vier jaar lang heb ik een relatie gehad met een jongen, die echt super knap is. Als ik s morgens wakker werd, durfde ik m niet eens aan te kijken. In het begin was altijd vol complimentjes over mijn uiterlijk. Later, was er altijd wel commentaar: je hebt een mooie kont, maar er zitten wel een beetje putjes in, zou je niet eens wat extra gaan sporten. Of dat ik maar niet zonder make-up de deur uit zou moeten gaan. Of mij niet willen voorstellen aan 'vrienden' van vroeger, dan gaan ze ouwehoeren!! Enzo, enzo.. Nu ben ik altijd wel een beetje onzeker geweest, maar niet heel erg. Toen ik op een gegeven moment 48 kilo bij een lengte van 1.75 woog en niet eens de post uit de brievenbus durfde te pakken zonder maku-up op te doen, dacht ik dat ik t geweldig voor elkaar had. Okay, op zondag in een jogging pak voor de buis hangen met chips en cola en mijn haar in een staart was er niet bij, maar goed je weet tenslotte ook nooit wie er langs kan komen en t is natuurlijk ook niet leuk voor hem als ie naar een onopgemaakte voddebaal moet kijken de hele dag. Maar ik had een leuke relatie en mijn vriendje vond me eindelijk mooi.. Toen kwam ik er achter dat ie me al een half jaar bedroog met zijn ex en dat ze in de vier jaar dat we samen waren het nog regelmatig samen probeerden, dit hield in dat ze dan weer een maand of 3 met elkaar gingen om te kijken of ze het samen nog een keer wilde proberen. Ze zijn zelfs nog samen op vakantie geweest, 'zakenreis'.. Nooit iets van gemerkt, zij kwam als ik wegging of andersom. Kapot was ik er van, was ik dan nog steeds niet slank, mooi of verzorgt genoeg.?? En dat terwijl zijn ex toch redelijk aan de maat is.Twee jaar lang heb ik niet open gestaan voor wat voor man dan ook. Dacht er niet eens bij na..In de tussentijd is ie nog twee keer terug gekomen om me te vertellen dat ie me mist en dat zij helemaal niet mooier is en dat ie met mij verder wilde. Gelukkig heb ik me niet laten verleiden, maar mijn zelf beeld was tot het nul punt gedaald. Toen leerde ik mijn huidige vriendje kennen. Iedereen vroeg toen en vraagt nog steeds wel eens aan me wat ik in godsnaam met m moet, we passen totaal niet bij elkaar, kwa uiterlijk dan, tot dat ze ons samen zien. Hij is inderdaad niet heel knap en ook nog verlegen en stil als je m niet kent. Maar als ik naar m kijk zie ik alleen maar alles waar onze relatie voor staat.. Hij behandeld me als een prinses.. Hij vind me prachtig, maar zal wel bijvoorbeeld zeggen, die ene broek staat je beter, of doe maar dat rokje aan, dat staat mooi. Hij is niet ongeinterresseerd ofzo. Hij laat lieve briefjes voor me achter en als ie naar me kijkt smelt ik helemaal weg door de liefde, die ik in zijn ogen zie, voor mij... Hij is super trots dat ik zijn vriendinnetje ben en ik dat hij mijn vriendje is.. Men vind hem dan misschien niet zo knap, er is geen enkele andere vent, waar ik mijn hoofd voor om draai.. Hij heeft kleine dingen die hem juist super mooi en aantrekkelijk maken voor mij: één klein kuiltje aan de linker kant, een scheef lachje als ie naar me kijkt en een knipoog altijd op het juiste moment, als niemand anders het ziet. En op zaterdag avond zegt ie : pizza en cola, voor de buis, wat ik hou wel van een paar stevige billen. Of, waar is dat bruine spulop je gezicht voor, wat een onzin, we gaan van de week wel ff lekker naar de zonnebank, pakken we gelijk daarna gezellig een saunaatje, hebben we toch al een tijd niet meer gedaan. Ik weeg inmiddels 62 kilo en voel me mooier dan ooit dankzij hem.. Ik hoop alleen maar dat ik hem dat gevoel ook geef. Mijn ex heeft ooit ns over hem gezegt, hij heeft gewoon een beetje gebruik van dr gemaakt, toen ze verdrietig was om mij, t kan nooit lang duren, want zij heeft klasse en hij niet. Voor mij heeft er maar één echte klasse en dat is mijn vriendje, want er zijn maar weinig mannen die een vrouw zo lekker in hun eigen vel laten zitten en daarvoor kunnen omgaan met zoveel onzekerheid, gecreeerd door een ander. Ik hoef nooit meer iemand anders..
reactie: Ik ben al zo 5 jaar bevriend met een man, hij is niet alleen ouder, hij is ook niet wat je noemt een pracht exemplaar, hij is wel ongeloofelijk lief en goedhartig, ik heb een dochter uit een vorige relatie die erg dol op hem is , en andersom. Hij behandelt haar alsof het zijn eigen dochter is. Sinds kort zijn er bij me gevoelens voor hem naar boven gekomen die ik nooit eerder had. Nu maak ik me een beetje druk over wat de omgeving ervan zal zeggen, niet omdat ik me onzeker over hem voel, maar er zijn van die simpele zielen die niet verder kijken als hun neus lang is, en zodoende hem waarschijnlijk een vervelend gevoel geven. Hij is nu al erg onzeker wanneer we samen op straat lopen of uitgaan worden we vaak nagekeken, zo van die twee samen?
reactie: Hallo,weet je waarvan ik altijd baal,mensen praten altijd over mooi en lelijk.Maar wat is mooi en wat is lelijk?Is iemand met blauwe ogen mooi?Of met grote borsten?Of een man met een 6-pack?Ik zeg altijd iedereen is mooi!Er is meer dan uiterlijk en dat vergeten mensen heel vaak.Zelf ben ik niet gezegend met een super strak modellen lichaam of een super mooi gezicht,ik ben gewoone normaal uitziende jonge vrouw.Heb een leuke vriend en hij vind mij de mooiste van allemaal.En daar gaat het toch eigenlijk om?Het maakt niet uit, vind ik, of de 1 een mooi koppie heeft of de ander een strak lichaam,als je van elkaar houdt moet het niks uitmaken wat een ander er van zegt of denkt.Misschien zijn Angela en Peter wel hele leuke mensen waar je heel erg mee kan lachen,of zijn ze super lief en zorgzaam,of alles tegelijk.....Kijk eens hoe iemand van binnen is!Ik denk dat als je daar naar kijkt(en ze moeten daar zelf misschien ook eens naar kijken),kan je een geweldige relatie hebben met iemand anders!Gewoon denken, ik ben ik en ik ben de beste!En dan kan je zelfs met een "knap"" iemand een gelijkwaadige relatie aangaan.Ik wens jullie net zoveel geluk ,als dat ik dat heb gevonden.
reactie: Ik wil even reageren op het artikel. Ik heb een mooie vriend, die ook behoorlijk veel aandacht krijgt. Ik kon in het begin er maar moeilijk aan wennen, dat hij al die aandacht kreeg. Ook ik heb me afgevraagd wat hij met mij moest, terwijl hij veel mooier meiden kon krijgen. Maar na een tijdje, besefte ik dat ik dan gek zou worden. Ik heb besloten hem
Gewoon te vertrouwen, en te genieten van mijn relatie met hem. Hij is erg knap, krijgt veel aandacht, maar houdt van mij! En hij vindt mij de meest
Speciale en knappe meid die hij kent! Hij heeft zelf gezegd, dat hij wel gek zou zijn
Om zo'n bijzondere meid als mij te laten vallen, voor een mooiere meid, die nooit
Hetzelfde karakter zou hebben als ik. Ik hoop dat iedereen die in dezelfde situatie zit, in zal zien, dat iemand vaak niet
Voor je kiest om je uiterlijk, maar om je innerlijk. Er zullen altijd meiden zijn die knapper zijn, maar jijzelf bent uniek!!!!!!!!!!
reactie: Ik ben zelf fotomodel en had een tijdje terug een relatie met een niet zo knappe jongen.Zijn uiterlijk boeide mij niet.Hij was erg aardig en ik kon met hem lachen daarom viel ik ook op hem.Alleen hij was erg bang dat ik er met een ander vandoor zou gaan.We hadden er ook veel ruzie over en uiteindelijk zijn wij uit elkaar gegaan na 3 jaar.
reactie: heejj.. Ik las die verhalen van angela en peter en ik moest aan mezelf denken. Ik heb nu een relatie met een jongen die is echt zo knap. We hebben nu 2 maand verkering. In het begin was ik heel onzeker maar dat komt ook omdat ik gepest ben op de lagere school. Ik ben ook niet echt heel knap ofzo. Er lopen veel knappere meisjes rond. Maar toch koos hij voor mij. In het begin niet te begrijpen. Maar toen was ik een keer met hem uitgeweest, doen we wel vaker hoor, maar die ene keer gaf hij mij zoveel complimentjes van je bent echt mooi, en je hebt het perfecte lichaam. In het begin toen hij dat zei keek ik hem echt raar aan van hoe kun je dat nou zeggen. Maar naar een tijd vond ik het gewoon mooi dat hij dat zei!! Hij heeft mij zo veel zekerheid gegeven over mij uiterlijk dat ik nu rondloop als of ik een model ben. Kus miij


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!