Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatietips | Als hij superjaloers is...

Als hij superjaloers is... en jij geen leven meer hebt

Sommige mannen zijn jaloers, anderen niet. Een gezonde portie jaloezie komt de relatie ten goede. Het zorgt voor een beetje extra spanning, houdt de liefde 'levendig' en - laten we eerlijk zijn - het komt het seksleven ten goede.

Maar wat als hij zò jaloers is dat het jouw leven gaat beheersen? Als avondjes stappen met vriendinnen tot het verleden horen? Als gezellig eten bij je beste (mannelijke) vriend (jullie hebben jaren geleden wat gehad maar zijn sindsdien de beste vrienden van de wereld) niet meer 'mag' en je je jaarlijkse vakantie met je hartsvriendin wel kunt vergeten? Dan heb je te maken met een 'superjaloerse man' en... Dan heb je het vast niet gemakkelijk!

Voor alle slachtoffers van 'superjaloerse mannen' hebben wij een korte handleiding gemaakt.

  1. Bedenk dat zijn jaloezie voorkomt uit onzekerheid. Hij is zó bang om je kwijt te raken dat hij je het liefst op een stoel zou vastbinden. Toon hem dat je begrijpt hoe hij zich voelt en stel hem gerust. Zeg hem dat jij van hem houdt en dat je alleen van hem bent.

  2. Heb geduld maar geef niet in alles toe. De basis van een goede relatie is 'vertrouwen'. Vertrouwen in elkaar. Wil hij dat je thuis blijft (veilig naast hem op de bank), dat je geen minirokken draagt of je niet opmaakt, leg hem dan uit dat hij je kan vertrouwen. Doe af en toe een kleine concessie maar geef niet voor 100% toe. Trek die minirok aan, misschien niet elke keer als je gaat stappen, maar bijvoorbeeld wel naar een verjaarsfeestje van een vriendin (dat moet hij kunnen hebben!).

  3. Verwaarloos je vriendinnen en andere sociale contacten niet. Hij mag dan jaloers en bezitterig zijn, dat is geen reden om alle contacten met de buitenwereld te verbreken. Blijf tijd vrijmaken voor je vriendinnen (en vrienden!). Neem hem af en toe mee als je je vrienden ontmoet, zodat hij kan zien dat er niets aan de hand is. Kom je samen met je vriend een bekende op straat tegen, groet hem dan gewoon (ook al zal dat een spervuur van vragen van je vriendje opleveren). Gedraag je zoals je dat ook deed voordat je deze relatie begon.

  4. Geef hem geen extra aanleiding om jaloers te zijn. Een jaloerse vriend hebben, is vervelend, maar hijzelf heeft er nog meer last van. Jaloers zijn is niet leuk. Respecteer daarom zijn gevoelens. Ga dus niet heftig flirten met een vriend van hem.

  5. Zorg ervoor dat je altijd je mobiele telefoon bij je hebt en zeg hem dat hij je altijd kan bellen. Als hij weet waar hij je kan vinden en het gevoel heeft dat hij je altijd kan bereiken, zal hij zich rustiger gaan voelen. Zijn vertrouwen in de relatie neemt toe. Op den duur zul je merken dat hij zekerder van zichzelf wordt en dat zijn jaloersheid afneemt.

  6. Praat erover en lach hem niet uit. Goed communiceren is een van de belangrijkste peilers voor een gezonde relatie. Maak hem niet belachelijk als hij weer eens jaloers is, maar luister naar hem en vertel hem dat hij geen reden heeft om jaloers te zijn.

  7. Ja, we weten het! Er wordt een zwaar beroep op je gedaan. Van jou wordt verwacht dat je hem begrijpt en dat je hem met veel geduld aan zijn verstand peutert dat hij je kan vertrouwen. Maar het is de enige manier om hem over zijn jaloersheid heen te helpen, om te bouwen aan een gezonde relatie waarin ook jij je persoonlijke vrijheid hebt.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!