Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatietips | Hij is een ontzettende ijdeltuit!

O hemel! Hij is een ontzettende ijdeltuit!

Niet lachen, want het zou jou ook kunnen overkomen. Steeds meer mannen zijn ijdeler dan hun vrouwelijke partner. Het is een modern fenomeen. Lees maar eens wat anja ons schreef.

'Toen ik hem voor de eerste keer zag, werd ik vooral getroffen door zijn verzorgde uiterlijk. Hij was veel verzorgder dan mijn vroegere vriendjes. En ik vond het geweldig om naast hem te lopen. We waren dolverliefd en besloten al snel om samen te gaan wonen. Alles prima tot zover, maar toch is er een probleem - als ik het zo mag noemen. De badkamer staat vol crèmepjes, gels, maskertjes en andere potjes en tubetjes... Van hem! Als we naar bed gaan, heeft hij een half uur nodig om zich klaar te maken en 's morgens krijg ik nauwelijks de kans iets aan mezelf te doen omdat hij de badkamer nodig heeft. Ik overdrijf niet. Hij gebruikt hydraterende crèmes, gekleurde crèmes (voor overdag), scrubs, oogcrèmes, lotions, speciale shampoos en balsems en weet ik allemaal... Dingen die ik niet eens voor mijzelf zou kopen.'
Tot slot merkt Anja nog op: 'En dan heb ik het nog niet over zijn garderobe gehad. Hij kleedt zich volgens de laatste mode en houdt alleen maar van merkkleding. Ik moet zeggen dat als iemand mij dit van tevoren zou hebben verteld, ik het niet zou hebben geloofd. Ik had nooit gedacht dat mannen zo ontzettend ijdel konden zijn...'

De man van Anja is misschien een extreem geval, maar ook in andere mails kwam het probleem van de 'mannelijke ijdeltuit', ijdeler dan de vrouw, aan de orde. In het algemeen lijkt het erop dat het veel vrouwen in verlegenheid brengt. Ze weten niet goed hoe ze moeten omgaan met dit nieuwe fenomeen, dat misschien extra is aangewakkerd door de media die ons de afgelopen jaren hebben overspoeld met notities over de 'metrosexual', David Beckham en consorten.

Had de man vroeger genoeg aan een lik gel en een goedkope aftershave, nu is dat wel anders. Heel anders. Heb je opgemerkt hoeveel aandacht de cosmetische huizen tegenwoordig aan de man besteden? Hoeveel beautyproducten speciaal voor de man er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Nu de vrouwelijke markt verzadigd is (meer dan een bepaald aantal producten kan een enkele vrouw in haar leven nu eenmaal niet consumeren) is het blijkbaar de beurt van het mannelijke publiek. En dus worden we bespeeld met reclamecampagnes, marketing strategieën, en steeds weer terugkomende notities over de man die zich weet te verzorgen, dit ter ondersteuning van de reclamecampagnes.

En wat gebeurt er dan? Onze mannen, die eerst bijna trots waren op hun onverzorgde macholook, maken zich nu druk om dode huidcellen, om rimpels en de tere huid rond de ogen. En wij vrouwen? Wij zijn even de weg kwijt. We voelen ons een beetje bedreigd op een terrein dat eerst strikt aan ons vrouwen was voorbehouden. We kennen onze mannen in hun nieuwe rol van 'consument van beautyproducten' nog maar nauwelijks terug. Maar we zullen ons wel aanpassen. We zullen er wel aan wennen, misschien gaan we er op den duur zelfs op vooruit. Per slot van rekening is het ook wel grappig, een beetje als toen we nog met vriendinnen op kamers woonden. We kunnen nu producten met hem uitwisselen, van elkaar lenen, elkaar adviezen geven en misschien kunnen we zelfs nog wel iets van hem leren!

Natuurlijk zijn reacties op dit artikel weer van harte welkom. Voor het versturen van je reactie kun je het venster hieronder gebruiken. De leukste en meest interessante artikelen zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
reactie: Sorry hoor Sneeuwwitje, maar je vraagt of een man ook thuis niet iets meer aan zijn uiterlijk kan doen terwijl ik hiernaast in de rubriek lees: “Wat als hij een ijdeltuit is?” Ik denk alleen nog maar: ladieeeeeeeees, PLEASE! Make up your mind! Als je niets zegt over jullie uiterlijk is het niet goed, maar als je wel iets zegt ook niet. Als je geen tijd maakt is het niet goed, maar als je wel tijd maakt is het niet het juiste moment. Dan is het weer te koud, dan is het weer te warm. Ik denk dat ik namens veel mannen spreek als ik zeg: WE WETEN HET NIET MEER! Me dunkt dat de mannen een aardige ontwikkeling hebben doorgemaakt de laatste decennia. De meeste mannen van mijn generatie (ik ben 35) zijn inmiddels zeer actief in het huishouden, koken en het zorgen voor de kinderen. Het mag dus best wel ’s een toontje lager, dames! Voor het geval jullie het niet door hebben: We leven inmiddels in een vrouwenmaatschappij, hoor! Maar goed, dames. 1 advies van een moderne man (al zeg ik het zelf): Wees ’s een beetje tevreden. Neem het leven ‘s wat meer zoals het komt zonder er allerlei hoogdravende eisen aan te stellen. Ik vind dat de mannen een hoop geleerd hebben van de vrouwen (en terecht trouwens, hoor. Begrijp me niet verkeerd), maar het zou volgens mij heel gezond zijn als de vrouwen nu eens van de mannen gaan leren dat het allemaal een stuk eenvoudiger (lees: zorgelozer) en gezelliger kan. Succes!
reactie: ik ben zelf een man (18 jaar) en ik lees wel regelmatig de site gewoon om een beetje te kijken hoe vrouwen nou over mannen denken (soms wel grappig). Maar eerlijk gezegt kijk ik ook in elke spiegel die ik tegenkom, heb ik langer nodig om mijn haar te doen dan al mijn zusjes bij elkaar en draag ik graag exclusieve kleding (90% van mijn salaris gaat op aan kleding, de rest aan drank). Verder als ik uitga doe ik vaak exclusieve geurtjes of deo op (niet overdreven veel omdat ik weet dat vrouwen daar juist niet van houden). Maar tegenwoordig voel ik me haast wel verplicht om zo 'overdreven' met mijn uiterlijk bezig te zijn. Ik ga dus echt niet het huis uit zonder dat ik er zeker van ben dat ik niets onderdoe voor de andere mannen, vrouwen zijn ook constant met hun uiterlijk bezig, dus waarom zou dat hier anders zijn? Thuis maakt het me weinig uit, maar als er onverwachts bezoek is, vlucht ik meteen naar boven, om mijn haren te doen, ff snel een pet te pakken of ik blijf gewoon lekker in me kamer. En ik train ook 6 dagen in de week, anders durf ik gewoon zomers het strand niet eens op.
reactie: Hoi! Mijn vriend is ook nogal ijdel en kijkt in iedere spiegel die hij tegen komt. Zolang hij niet overdrijft vind ik het prima. Mijn vorige vriend was helemaal niet ijdel en eerder onzeker over zichzelf, tot vervelends aan toe. Ik ben zelf ook best ijdel en kijk ook in iedere spiegel, dus nu kijken we samen!!!!
reactie: ik wil tog eens ff een reactie plaatsen op dat artikel over de ijdele man.... Ik heb menig relaties gehad, waarvan dus de vrouwen, jah de vrouwen zich goed verzorgde, maar tog minder met hun uiterlijk bezig dan ik. Nou ik vond de man van anja nogal beetje te, maar ik heb idd ook scrubsgel en maskertjes en oogcontourcreme en peelings en iets van een talgcreme en huidvriendelijke deo, maar het is nie zo dat ik me hele plank vol heb staan met ditjes en datjes, maar ik verzorg me uiterlijk zeker goed en vind het jammer dat er dus nog steeds mannen zijn, zoals beschreven: 1x per week douchen, of de kleren door mamma laten kopen of nog erger een totaal onverzorgd uiterlijk hebben met slecht verzorgde kleding. Trouwens wat mij wel opvalt is dat over het algemeen de mannen die zich het meest verzorgen tog de wat nettere mannen zijn met een normale tot goed betaalde baan en als je kijkt naar de mannen uit die omschreven worden in de verhalen over het algemeen tog uit de wat lagere inkomens komen en nee je hoeft geen goed betaalde baan te hebben om het te kunnen bepalen, want ik draag ook nie altijd merkkleding (de bekende merken dus)of altijd merkartikelen, maar gewoon huismerk van de drogisterij... Dus mannen kom op en besteed maar aandacht aan je uiterlijk is ook voor de vrouwen fijn en het hoeft nie veel te kosten hoor
reactie: hi, Moet zeggen dat ik ook zo'n vriend heb.Besteed meer tijd en aandacht aan zn uiterlijk als ik,terwijl ik in de veronderstelling ben/was daar al vrij extreem in te zijn.Meneer laat zelfs zijn dure cremes,lotions etc uit t buitenland importeren omdat de prijs ervan gewoon schandalig is in Nederland.Ergens moet ik er wel aan wennen,maar dit liever als een manl die zich 1 keer per week doucht,en nog nooit eerder heeft gehoord van t woord "gezichts/uiterlijke verzorging".Een mode bewuste man vind ik zelf wel prettig.Moet er niet aan denken dat ik elk seizoen al zijn kleren moet gaan shoppen,of laat staan dat hij zijn kleding nog door zn moeder laat kopen(wat ik uit eerdere relaties wel heb meegemaakt).Nee geef mij dan toch maar die ijdeltuit, vind het wel lekker een verzord type,die je daar in ieder geval niet in op hoeft te voeden.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!