Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Relatietips | Liefde en eigenliefde

Liefde en eigenliefde

Om van een ander te kunnen houden, moet je eerst van jezelf houden. Hoe vaak hebben we dit niet gehoord? Misschien hebben we het zinnetje zelf uitgesproken of op onszelf toegepast.

Er zal dus wel een kern van waarheid in zitten. En zo moeilijk is het nu ook weer niet om te begrijpen waar deze volkswijsheid vandaan komt. Iedereen weet immers dat je zonder zelfvertrouwen en eigenliefde in de liefde (en in het leven) niet ver komt. En dan hoef je niet eens direct aan een relatie te denken. Ook in de 'flirt-fase' zul je er zonder een flinke portie liefde voor jezelf niet veel van bakken.

De een is van nature behept met voldoende (of veel!) eigenliefde (of heeft zijn of haar opvoeding of cultuur mee), de ander moet ervoor vechten. Een grote vijand van eigenliefde zijn negatieve gedachten over jezelf en zelfblaam. Hieronder vind je een paar 'commun-sense'-adviezen die je kunnen helpen om... Meer van jezelf te houden.

Verban negatieve gedachten over jezelf

Vermijd gedachten als 'ik ben het niet waard', 'ik ben lelijk', 'ik ben dom'. Het zijn negatieve gedachten die nergens toe leiden (en waarschijnlijk ook helemaal niet waar zijn). Probeer jezelf het tegenovergestelde voor te houden. 'ik ben het waard', 'ik ben mooi', 'ik ben slim'. Spreek jezelf moed in. Ademhalen en doorlopen!

Onderneem actie

Beklaag jezelf niet - 'weer een pukkel erbij' of 'weer een bad hair day' - maar kom in actie. Maak een afspraak bij de huisarts voor een geschikte crème of ga naar de kapper voor een nieuw kapsel. Met zelfmedelijden kom je nergens.

Vergelijk jezelf niet (nooit!) met anderen

Iedereen heeft zijn (haar) sterke en zwakke punten. Iedereen is uniek. Jij ook! Houd dat jezelf voor ogen en vergelijk jezelf niet met anderen. Nooit!

Trek de schuld niet naar je toe

Je vriendje komt doornat thuis met een boodschap waar jij je hem om gestuurd had, de winkel waar jij je man op zijn vrije middag mee naartoe hebt gesleept is dicht, de trein rijdt voor jullie neus weg omdat jij je lippen nog moest stiften? Trek de schuld niet naar je toe. Probeer de dingen te nemen hoe ze komen. Neem alles niet al te serieus. Haal je schouders op, probeer iets positiefs in de situatie te ontdekken en ga door met je leven.

Neem alles niet persoonlijk op

Kom je die discotheek niet binnen? Word je niet uitgenodigd voor dat superfeest? Gaan je vrienden zonder jou op vakantie? Neem het niet al te persoonlijk op. Er zal best wel een objectieve reden voor zijn. Je hoeft echt niet te denken dat iedereen jou moet hebben (want vaak genoeg is dat helemaal niet zo)

Hecht niet teveel aan het oordeel van anderen

Probeer je eigen gang te gaan en trek je niets aan van het oordeel van anderen. Je vriendje vindt je nieuwe jurk niet mooi? Jammer dan, jij vindt hem te gek en trekt hem dus gewoon aan. Je ouders zijn het niet eens met je nieuwe baan omdat die 'onder je niveau' is? Als jij het er naar je zin hebt, waarom zou je je er dan druk om maken? Jij kent jezelf het beste en kunt je eigen beslissingen nemen.

Wees niet bang voor veranderingen

Om de adviezen hierboven in de praktijk te brengen, zul je moeten veranderen. In plaats van met zelfbeklag beantwoord je een scherpe opmerking opeens met een glimlach of een schouderophalen. Dat kan je in het begin veel moeite kosten en de reactie van je omgeving zal het niet gemakkelijker maken. Maar probeer door te zetten. Denk positief. En wees niet bang voor veranderingen!


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.