Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatietips | Eerste afspraakje na een break-up?

Eerste afspraakje na een break-up?

Het is niet gemakkelijk om weer deel te gaan nemen aan het leven als je een echtscheiding achter de rug hebt of als je net een punt hebt gezet achter een lange en intense relatie. Maar hoe verdrietig, boos of teleurgesteld je ook bent, er komt een moment waarop je weer zin in het leven gaat krijgen. En dat is maar goed ook!

Maar er is wel één maar. De euforie die je kan overvallen als je je realiseert dat er ook voor jou nieuwe mogelijkheden in het leven en in de liefde zijn, kan soms wat kwetsbaar maken en leiden tot niet al te handige zetten. Denk maar eens aan het eerste afspraakje na een lange tijd van single-zijn. Zo'n eerste date heeft niets te maken met de dates uit je jeugd of van vòòr je relatie. Stel je niet op als een uitgelaten tiener die net haar vrijheid heeft ontdekt, maar besef dat je het anders moet aanpakken. Je zou een potentiële nieuwe liefdesrelatie toch niet direct in de kiem willen smoren. Hier zijn onze tips om na een break-up weer te gaan daten. En om zonder kleerscheuren uit de strijd te komen!

Tips voor het eerste afspraakje na een break-up

  • Als je geen 20 meer bent (en ook geen 30 meer) draag dan geen superkorte minirok en supersexy naaldhakken. Kleed je vrouwelijk maar ga niet op overduidelijk op de sexy toer.

  • Begin niet over verjaardagsfeestjes of problemen met de kinderen.

  • Hetzelfde geldt voor je ex. Praat niet over onderwerpen als omgangsregelingen, alimentatie en rechtszaken, ook niet als hijzelf net een echtscheiding achter de rug heeft. Houd de conversatie tenminste de eerste keer luchtig.

  • Je mag dan nog zoveel van je herwonnen vrijheid genieten (en dat is je goed recht!) maar verveel hem niet je nieuwe theorieën over seksuele vrijheid en andere dingen die je op dit gebied aan het ontdekken bent. Je zou er wel eens vriend maar geen liefdespartner aan over kunnen houden.

  • Vertel hem niet dat je een blog hebt waarin je al je after-break-up ervaringen vastlegt. Hij zou zich wel eens niet meer zo vrij bij je kunnen voelen en bang kunnen zijn dat hij in je volgende post verschijnt.

  • Plaats geen berichten over eerste afspraakjes en nieuwe aanwinsten op Facebook en Twitter. Wat er ook gezegd wordt, social networks doen de intimiteit van relaties beslist geen goed.

  • Het eerste afspraakje met een interessante man hoeft echt niet te eindigen in een relatietherapie. Tel tot tien voordat je je onzekerheden en complexen op tafel legt. Of beter nog: houd ze voor je. Hij zou er wel eens weinig zin in kunnen hebben om als punching ball voor jouw problemen te moeten fungeren.

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!