Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Relatie & seksualiteit | Slow sex

Tijd voor slow sex

Geduld en toewijding - in het Verre Oosten worden deze twee karakteristieken wel beschouwd als de belangrijkste peilers van een gelukkige relatie. Een ieder kan op zijn klompen aanvoelen dat dit net zo goed voor onze westerse maatschappij geldt. Jammer genoeg zijn het juist deze elementen die bij ons vaak ontbreken. We leiden een hectisch leven, moeten voortdurend prestaties leveren, hebben nauwelijks tijd voor onszelf, laat staan voor onze partner.

Meestal tollen we 's avonds uitgeput ons bed in. Er is vaak geen tijd om te praten en nog minder voor de liefde. Veel paartjes hebben er daarom een gewoonte van gemaakt om de liefde op vaste tijden (de zaterdagavond bijvoorbeeld) te bedrijven. Het is een soort routine geworden waar maar weinig gevoel en emoties bij aan te pas komen. Vaak gaat het er alleen maar om om zo snel mogelijk het hoogtepunt te bereiken. Aan knuffelen, kussen en echt 'ouderwets vrijen' komt men niet meer toe. De erotiek is verdwenen.

Als Eros je relatie heeft verlaten, is het hoog tijd om de liefdesgod weer aan te roepen. Hoe? Door 'slow sex', een manier van de liefde bedrijven die volgens therapeuten geliefden in staat stelt om de intimiteit en passie uit het begin van de relatie weer terug te vinden, en zelfs om een relatie die gedoemd lijkt om te stranden weer nieuw leven in te blazen.

Slow sex betekent niet alleen tijd nemen voor de liefde, voor het voorspel, maar vraagt ook om een emotionele betrokkenheid. Om slow sex te bedrijven heb je tijd en toewijding nodig. Het betekent de knop omzetten. Even niet denken aan het wasje dat nog gedraaid moet worden, aan het voetbalprogramma dat over een half uur begint, aan het boek dat je graag nog wilt uitlezen. Het vergt volledige concentratie en overgave, en gaat dus verder dan alleen maar het voorspel.

Verder gaat het niet om 'bedprestaties'. Het bereiken van het hoogtepunt is slechts bijzaak. De opwinding die het lange voorspel, het kussen en elkaar strelen kan veroorzaken, kan het genot van het bereiken van het hoogtepunt zelfs overstijgen. Tijdens slow sex ontdek je je eigen lichaam en dat van je partner opnieuw (of misschien wel voor de eerste keer). Het strelen van plekjes van het lichaam waar je normaal geen aandacht aan besteedt (schouders, armen, voeten) kan opeens heel opwindend blijken te zijn. Want seks is geen mechanische handeling. Er komt heel wat chemie bij kijken. Strelen, knuffelen en zoenen stimuleren de productie van hormonen en maken dat endorfine (waardoor je prettig gaat voelen) vrijkomt. Daarom is het zo belangrijk dat voor het bedrijven van de liefde de tijd wordt genomen.

Tijd vrijmaken voor slow sex is vandaag de dag een luxe. Toch is het de moeite waard. Omdat de tijd ons niet zomaar komt aanwaaien, moeten we slow sex - helaas - voorbereiden. Hoe kunnen we dat doen?

-Creëer de perfecte omgeving: schemerlicht, zachte muziek, een aangename kamertemperatuur, mooie lingerie, een glas goede wijn of champagne. Heb je kinderen, breng ze dan voor een avondje naar opa en oma. Doe mobiele telefoons uit, net zoals de televisie. Concentreer je volledig op jezelf en je partner.

-Maak je mooi, zodat je je ook bij hem mooi voelt. Onthaar je benen, neem een ontspannend bad, gebruik een geparfumeerde bodylotion, was je haar, lak je nagels, epileer je wenkbrauwen en voel je goed.

-Neem je tijd om met je partner te praten, over emoties, over de dingen die je voelt. Stel je ook open voor zijn gedachten en luister naar hem. Zet alle gedachten aan dagelijkse dingen van je af, maar concentreer je op je lichaam. Volg in gedachten zijn handen, zijn mond en geef je over aan het lichamelijke genot.

-Neem de tijd voor jezelf en voor hem. Ontspan je en geniet van zijn strelingen. Besteed ook ruimschoots aandacht aan hem. Herontdek zijn lichaam. Wees creatief en observeer zijn reacties nauwkeurig (adem, bewegingen) om te weten te komen wat hij fijn vindt.

-Zet elke gedachten aan prestaties en haast van je af. Dwing jezelf en je partner er toe om alles langzaam te doen. Snelheid doet afbreuk aan de kwaliteit en heeft niets te maken met de intensiteit. Als je de dingen langzaam doet, kun je ze beter controleren en er ten volste van genieten.Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!