Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Zonvakanties

Zonvakanties (gouden reistips)

Egypte en de Griekse eilanden zijn in

Reisbestemmingen en reistips van Sunweb Vakanties

Ben jij al aan het voorgenieten van de zomervakantie? Egypte is dit jaar helemaal in trek. Je kunt er terecht voor prachtige stranden en een helderblauwe zee. Voor pittoreske plaatsjes moet je zijn op minder bekende Griekse eilanden als Kefalonia en Santorini. Sunweb Vakanties geeft gouden tips over de meest geliefde vakantiebestemmingen voor de zomer en nuttige adviezen die je bij het boeken goed van pas kunnen komen.

Welke vakantiebestemmingen zijn deze zomer erg in trek?

Egypte is één van de bestemmingen die erg goed loopt dit jaar. Prachtige stranden, helderblauwe zee en heerlijke temperaturen. Je kunt er geheel verzorgd op vakantie in één van de prachtige vijfsterrenhotels. Het Griekse eiland Corfu is ook erg in trek, in de gezellige oude dorpjes vind je de traditionele Griekse sfeer. Je kunt er hier heerlijk zelf op uit trekken. Gran Canaria wordt erg goed geboekt dit jaar. Men gaat voor de lange zandstranden, leuke badplaatsen en (kwalitatief) goede hotels of appartementen.

Welke vakantiebestemmingen zijn nieuw en nog weinig bekend als zomervakantie, maar zeker interessant om in overweging te nemen?

Griekenland heeft nog veel eilanden die niet ontdekt zijn door vele toeristen. Zo zijn de eilanden Kefalonia en Santorini twee bestemmingen die nog niet druk bezocht zijn. Hier kan je in alle rust genieten van een heerlijke vakantie. Met een huurauto kan je op eigen gelegenheid het eiland verkennen. Dat is echt een aanrader! In Kefalonia kom je de meest prachtige baaitjes tegen en je kunt een bezoek brengen aan het mooiste strand van heel Griekenland. Het eiland Santorini staat voor het schilderachtige Griekenland met de authentieke dorpjes.

Heeft de crisis invloed op de vakantiegewoontes van de mensen, de bestemmingen en de budgetten die gewoonlijk voor de zomervakantie worden uitgegeven?
De crisis heeft momenteel meer invloed op het moment waarop mensen besluiten te boeken. We zien wel dat zodra we voordelige vakanties van bijvoorbeeld €199,- p.p hebben dat die reizen veel worden geboekt. Maar ook nog de duurdere segmenten blijven in trek.

Welke bestemmingen zijn interessant voor degenen die een gelimiteerd budget hebben maar toch graag naar de zon willen?

Turkije is en blijft in trek. Wat erg in opkomst is en heel populair is bij met name de jongeren is Bulgarije.
Het is hier ter plaatse erg goedkoop. Daarnaast blijft de Costa Brava een goedkope bestemming, waar men ook met de bus of eigen vervoer naar toe kan.

We zien op dit moment advertenties voor de meest fantastische (vlieg)reizen tegen de laagst mogelijke prijzen. Waar moet je bij het boeken van zo'n reis op letten?

Met hoeveel personen je wilt gaan. Vaak wordt er bij een lage prijs een bezetting van 4 personen aangegeven.
Ook kan een hele lage prijs betekenen dat je vanaf Weeze airport in Duitsland moet vertrekken. Geef dus altijd aan vanaf welke luchthaven je wilt vliegen. De prijzen worden tegenwoordig inclusief luchthavenbelasting weergegeven. Eventueel bijkomende kosten zijn reserveringskosten, verzekeringen, borg etc.

Vroegboeken of laatboeken? En hoe laat als je niet 'achter het net wilt vissen' (we willen natuurlijk niet dat alles al volgeboekt is)?

Wanneer je niet "achter het net wilt vissen" raden we echt aan op tijd te boeken. Dan heb je alle keus en voorkom je dat jouw eerste keus vol is.
Wanneer je bijvoorbeeld in het voor- of naseizoen op vakantie wilt gaan en de bestemming maakt niet uit, dan kun je op een last minute wachten. Maar wanneer je met een gezin aan de vakantieperiode vastzit is op tijd boeken echt aan te raden!

Met dank aan Sunweb Vakanties


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!