Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Zonvakanties

Zonvakanties

Exotisch Bali, Mexico weer in, intrigerend Kaapverdië

De hotste zonreizen volgens Arke/Holland International

Iedereen droomt van zon en warmte. Tijd om de vakantiemogelijkheden voor het komende seizoen eens te bekijken. Wij vroegen Arke/Holland International naar de hotste, leukste en - waarom ook niet? - goedkoopste vakantiebestemmingen voor het voorjaar en de zomer. Ga jij voor exotisch Bali, zonzeker Gambia of het intrigerende eiland Kaapverdië?

Welke vakantiebestemmingen zijn deze zomer erg in trek?

Binnen Europa kiest de klant voor 'value for money'. Egypte, Turkije en Kos (Griekenland) zijn, ook vanwege het prijsniveau, populaire zomerbestemmingen aan de Middellandse Zee.

Verder weg zijn Bali en de Nederlandse Antillen in trek, en ook Mexico is weer terug van weg geweest. Door de aantrekkelijke vliegtarieven is een vakantie naar Bali nog nooit zo voordelig geweest als nu. Zomer 2010 is dan ook het moment om voor een vakantie naar dit mooie eiland te kiezen. De Nederlandse Antillen blijven onverminderd populair bij de Nederlanders, vooral Curaçao en Aruba. Nu Influenza A H1N1 (Mexicaanse griep) over zijn hoogtepunt heen is, neemt de vraag naar vakanties naar Mexico ook weer toe.

Welke vakantiebestemmingen zijn nieuw en nog weinig bekend als zomervakantie, maar zeker interessant om in overweging te nemen?

Gelegen voor de kust van Senegal en duizend kilometer ten zuiden van de Canarische Eilanden is Kaapverdië een goede bestemming voor de vakantieganger die eens iets anders wil. In zeven uur vliegt ArkeFly een keer per week rechtstreeks naar Kaapverdië. De tropische eilandengroep is hiermee een goed en voordelig alternatief voor het verder gelegen Caribische gebied. Kaapverdië heeft een uitgebreid aanbod accommodaties, waaronder de populaire RIU hotels. Een verrassende mix van Afrikaanse en Europese invloeden geeft Kaapverdië een geheel eigen karakter.

Welke bestemmingen zijn interessant voor degenen die een gelimiteerd budget hebben maar toch graag naar de zon willen? Van de zomer maar misschien ook al in het (vroege) voorjaar?

Voor de prijsbewuste vakantieganger zijn Egypte, Turkije, Bulgarije en Tunesië interessant. Stuk voor stuk bestemmingen met een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Wat verder weg is Gambia zonzeker en heel betaalbaar. Het zonovergoten Afrikaanse land met strand, natuur en cultuur, kenmerkt zich door een goede prijs/kwaliteitverhouding van zowel de accommodaties als het eten en drinken. Gambia bevindt zich slechts op zes uur vliegen vanaf Nederland en door het tijdsverschil van twee uur in de zomer, heeft de reiziger geen last van een jetlag. ArkeFly vliegt elke vrijdag naar deze gevarieerde bestemming. Een achtdaagse zonvakantie, inclusief vlucht en accommodatie, kan al vanaf € 399 per persoon worden geboekt bij Holland International of Arke.

De hotste vakantiebestemming voor jongeren/vrijgezellen?

Als vanouds zijn dit Kreta, Kos, Bulgarije en Mallorca. Betaalbare bestemmingen met een uitgebreid uitgaansleven.

Beter vroegboeken of laatboeken?

Als je zeker wilt zijn van een ruim aanbod én beschikbaarheid, dan is het raadzaam om zo vroeg mogelijk te boeken. Bovendien zijn er vroegboekkortingen beschikbaar zodra de gidsen uitkomen. Deze korting kan oplopen tot € 350 per boeking. Naast de vroegboekkortingen zijn er regelmatig acties waarmee nog extra korting verkregen kan worden. Op dit moment geven Holland International en Arke in de maanden februari en maart een extra Zomer Bonus Korting weg van maximaal € 150 per boeking, bovenop de eventueel geldende vroegboekkorting. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft vroeg boeken dus een groot aantal voordelen.

Soms willen vakanties nog wel eens op een teleurstelling uitdraaien. Iedereen kent de verhalen over hotels of appartementen in afgelegen oorden of accommodaties of bestemmingen die geheel niet aan de verwachtingen beantwoorden. Wat kun je doen om zo'n teleurstelling te voorkomen? Waar moet je bij het boeken op letten om ervoor te zorgen dat je met de juiste verwachtingen op reis gaat en 'waar voor je geld krijgt'?

Om teleurstellingen te voorkomen is het van belang om je goed te laten adviseren door het reisbureau. De specialisten achter de balie kennen als geen ander het product wat zij verkopen, ook omdat zij diverse malen per jaar zelf op studiereis gaan om het product te ervaren. De reiziger kan natuurlijk ook beoordelingssites zoals www.cheqqer.nl raadplegen. Op deze site staan meer dan 300.000 ervaringen van vakantiegangers, informatie per land, meest populaire bestemmingen, meest populaire accommodaties, et cetera

Als we even willen wegdromen bij de gedachte aan een superluxe of exotische reis (we letten even niet op het budget), waar zouden jullie dan aan denken?

Superdeluxe en exotisch komen samen op Bali. Bali wordt niet voor niets het kroonjuweel in de Gordel van Smaragd genoemd. Er is geen enkel ander eiland te vinden waar op zo'n relatief kleine oppervlakte zoveel afwisseling bestaat en zoveel is te zien. Het eiland heeft een ondoordringbare jungle, mooie meren, hoge bergen, een gigantische krater, eeuwenoude dorpjes, talloze tempels, sierlijk rijstvelden, prachtige stranden, en niet te vergeten een heerlijke keuken. Op dit tropische eiland zijn veel soorten accommodaties boekbaar, waaronder de meest luxueuze hotels denkbaar, zoals je eigen villa met privé-zwembad direct aan het strand, een exclusief resort in de stijl van een Javaans paleis of trendy spa hotel midden in de natuur op een bergflank en uitkijkend over een meer.

Dichterbij huis is er ook veel luxe te vinden op Tenerife, een van de Canarische Eilanden. Tenerife is opvallend afwisselend; naast bruisende steden, kent het eiland een achterland met idyllische dorpjes en een slapende vulkaan. Aan de Costa Adeje ligt het vijfsterren complex Hotel Gran Bahia del Duque, een luxueus complex in sprookjessfeer direct aan het strand met grote botanische tuinen, spa, 8 restaurants en 5 buitenbaden.

Met dank aan Arke/Holland International


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!