Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Venetië in de winter

Venetië in de winter

Foto's en tekst Costanza Cristianini

Venezië
Venetië in de nevel

Venezië
Ponte dell'Academia

Venezië
Peggy Guggenheim Collection

Het is heerlijk om een stad te verkennen als er niemand is. Of bijna niemand dan. In de wintermaanden (maar dan wel buiten de Carnavalsperiode) stuit je in Venetië nu eens niet op een massa slipperdragende toeristen. Vooral januari is een topmaand om deze magische Italiaanse stad te ontdekken en je nu eens niet te beperken tot Piazza San Marco. Dat is ook de reden waarom wij juist in deze tijd een bezoekje aan deze stad brachten.

Je mag er buiten het toeristenseizoen dan wat gesloten winkels aantreffen maar dat kan de pret niet deren. Er zijn zoveel winkels, zoveel restaurants en zoveel musea die in januari in Venetië wél open zijn dat je die paar gesloten deuren nauwelijks zult opmerken. Een voordeel is bovendien dat de hotels in het laagseizoen heel voordelige prijzen aanbieden. In maanden als januari doen zelfs de luxueuze hotels hun kamers zo ongeveer voor de helft van de prijs weg.

Venezië

Voordat je een hotel boekt, raden we je aan om even een paar tripadvisors op internet te raadplegen. Daar vind je niet alleen een overzicht van hotels in Venetië maar ook het commentaar van gasten die er al gelogeerd hebben. Hun ervaringen vertellen je vaak meer dan de hotelbeschrijving. Zoek je een klassiek, misschien wel een luxueus hotel, dan vind je vaak de beste hotelprijzen als je last minute online boekt. Maar wil je wel eens wat anders, denk dan ook eens aan een Bed&Breakfast. In Venetië vind je in antieke huizen de meest charmante B&B's, diep verstopt in steegjes, waar maar vier of vijf kamers ter beschikking worden gesteld, en waar de gastheer of gastvrouw je met Italiaanse gastvrijheid ontvangt.

Venezië
Gondels in Venetië

The Charming House, Dorsoduro 724 is zo'n B&B in een antiek maar gerestaureerd huis. Het is er heerlijk vertoeven. Een ander charmant adres is Dorsoduro 461. Beide B&B's hebben maar weinig kamers en je kunt maar beter vroeg boeken.

De restaurants in Venetië zijn gewoonlijk afgestemd op wat minder veeleisende toeristen en de kwaliteit is vaak minder en de prijs duurder dan in minder toeristische Italiaanse bestemmingen. Maar dat betekent niet dat je in Venetië in het geheel niet goed kunt eten. Wij hebben twee restaurants voor je uitgezocht.

Venezië
Zonsondergang in Venetië

Het eerste is Bistrot de Venise in Calle dei Fabbri, heel geschikt voor fijnproevers. De atmosfeer is goed, de inrichting stijlvol, de muziek mooi en het eten goed. Vooral de vis is een aanrader en verder kun je er typisch Venetiaanse gerechten eten. Maar de rekening zal ongetwijfeld hoog zijn.

Een heel ander verhaal is Acquastanca op Murano. Deze eenvoudige maar schilderachtige osteria is net geopend en je kunt er verse vis voor heel schappelijke prijzen eten en je vindt er maar weinig toeristen (en geen pizza). De inrichting is minimalistisch en smaakvol. Je hebt er uitzicht op het kanaal en op de suggestieve huizen van Murano.

Als je in Venetië bent, mag je de Peggy Guggenheim Collection natuurlijk niet missen. Alleen al het Palazzo Venier dé Leoni, waarin het museum, gelegen langs Canal Grande, gevestigd is, is de moeite waard. In het museum vind je werken van Jackson Pollock, Picasso, Kardinsky en vele andere kunstwerken die de Amerikaanse miljonair tijdens haar verblijf in Venetië heeft verzameld.

Tot slot nog een paar tips. Het openbaar vervoer in Venetië is heel eenvoudig. Of je loopt of je neemt een van de lijnboten die je overal brengen. Je kunt per lijnboot ook heel eenvoudig in Murano of bij het Lido komen. Laat de boottaxi's maar voor wat ze zijn. Die doen wel weer zaken met de Hollywooddiva's die in september naar het Lido komen. Verblijf je meer dan twee dagen in Venetië, dan kun je het beste een openbaar vervoer abonnement nemen.

Venezië
Canal Grande

En wil je in één van de legendarische bars en cafés rond Piazza San Marco iets drinken, kijk dan niet verbaasd op als je 10 euro voor een kopje koffie moet uittellen. Ons advies is om, voordat je een lokaal binnengaat, eerst even op je smartphone te checken wat de mensen die er al geweest zijn erover geschreven hebben. En maak dan je keus.

En tot slot, een heerlijk verblijf toegewenst in de meest romantische stad die je maar kunt bedenken!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh jaÖ hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!