Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Canarische eilanden: Tenerife

Naar de zon in het vroege voorjaar
De Canarische eilanden: Tenerife

Vorige week vertelde Roelke Keus-Vonk van Tui ons over de charmante badplaatsjes Porto Seguro en Arraial d'ajuda in Brazilië. Maar je hoeft niet per se de hele oceaan over voor een heerlijke zonvakantie. De zon is ook dichter bij huis te vinden, op Tenerife bijvoorbeeld. Over deze zonbestemming vertelt Roelke ons deze week.

Tenerife

Algemene informatie
Tenerife behoort tot de Canarische eilanden (spanje). Het is het grootste eiland van deze archipel. In maart ligt de gemiddelde temperatuur al boven de 20 graden. Het aantal uren zon per dag is dan ongeveer zeven à acht. Dat betekent dat de zon praktisch de hele dag schijnt.

De natuur
Tenerife is een veelzijdig eiland. In het zuiden heb je de stranden met palmbomen. Verder naar het noorden vind je steeds meer loofbossen. Het hoogste punt van het eiland is de 'pico del teide', de vulkaan, een overweldigend mooi plekje waar verschillende films zijn opgenomen. De diversiteit van het eiland is een groot pluspunt. Je vindt er voor ieder wat wils.

Wat kun je van Tenerife verwachten? Stranden, mooie natuur en heerlijk wandelen. Verder kun je de vulkaan bezoeken of de dierentuin in Puerto de la Cruz, één van de mooiste dierentuinen van Europa met diverse shows. Santa Cruz, de hoofdstad, heeft een historisch centrum met interessante, culturele bezienswaardigheden. Verder kun je er leuk winkelen.

eigenlijk kun je elke dag wel wat anders doen, zegt Roelke. Ik zou iedereen aanraden om een auto te huren. Het is zo leuk om alle verschillende landschappen te zien. Je vertrekt vanuit de zuidkust en hoe noordelijker je komt, hoe mooier en groener het eiland wordt. Vanaf Playa de las Americas, via de snelweg langs de oostkust, rijd je in anderhalf uur naar Puerto de la Cruz. Ga je via het binnenland - je komt dan langs de vulkaan del tiede - dan ben je veel langer onderweg omdat je dan door de bergen moet. Het is bijvoorbeeld erg leuk om op de heenweg de kust te nemen en terug te rijden via het binnenland, of andersom.

Hoe lang adviseer je op Tenerife te verblijven? Als je echt alles wilt zien en ook nog van zon en strand wilt genieten, dan kun je je er zeker twee weken vermaken. Je kunt voor een week een auto huren en rondtoeren op het eiland, en daarna nog een weekje uitrusten op het strand. Verder kun je natuurlijk ook altijd de combinatie met het buureilandje la gomera maken. Die combinatie is ideaal, zeker voor wandelaars want la gomera heeft een prachtige natuur.

Waar zou je in Tenerife gaan zitten? Op Tenerife behoren Playa de las Americas en Los Cristianos tot de meest geliefde badplaatsen. Playa de las Americas is dé (drukke) badplaats op Tenerife. Los Cristianos, dat tegen Playa de las Americas aan ligt, is veel gemoedelijker, rustiger en autovrij. Als je langs de kust zou varen, dan zou je Los Cristianos heerlijk tegen de berg zien liggen, met schattige witte huisjes en accommodaties. Het ziet er heel schilderachtig uit. Playa de las Americas daarentegen bestaat eigenlijk uit een kilometerslange boulevard die langs de kust kronkelt. Daarachter liggen de accommodaties netjes gegroepeerd, in diverse rijen, vanaf de boulevard tot aan de bergen. Het is veel uitgebreider dan Los Cristianos dat eigenlijk alleen maar bestaat uit een baai met een haventje van waaruit de ferry naar la gomera vertrekt, en een autovrij centrum met diverse bars, restaurantjes en uitgaansmogelijkheden.

de accommodaties op de grens van Playa de las Americas en Los Cristianos zijn ideaal omdat je vanuit die locatie van beide badplaatsen het mooiste mee kunt te pikken. Verder is ook Costa Adeje, eigenlijk een buitenwijk van de Playa de las Americas, erg mooi. Het plaatsje is de laatste tijd sterk in opkomst. Er wordt momenteel veel gebouwd en de accommodaties zijn luxe en ruim opgezet. Eigenlijk zijn er zoveel leuke plekjes waar je kunt logeren. Het hangt er gewoon vanaf wat je zoekt, wat voor soort accommodatie je wilt. Mooie en brede stranden vind je vooral op de grens tussen Playa de las Americas en Los Cristianos.

Praktische informatie
De vliegtijd naar Tenerife is ongeveer 4 ½ uur, de transfer ongeveer een half uur tot drie kwartier, afhankelijk van de gekozen accommodatie. De voertaal is spaans maar je kunt er met Engels en Duits goed uit de voeten. Het is geen gevaarlijk eiland, maar het is wel aan te raden altijd een kluisje te huren voor belangrijke papieren. Je hebt voor deze bestemmingen geen inentingen nodig.

Het prijsniveau
De Canarische eilanden zijn relatief gezien niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat het klimaat erg goed is en de accommodaties in de regel perfect onderhouden en - zo je wilt - erg luxe zijn. Eind maart (2004) begint de prijs voor een pakket (vlucht, transfer en appartement) bij ongeveer 600 euro. Last minutes zijn voordeliger en beginnen bij ongeveer 300 euro. De uiteindelijke prijs is natuurlijk afhankelijk van de accommodatie die je kiest. Er is een keuze te over uit de verschillende accommodaties die variëren van heel eenvoudige appartementen en hotels tot vijfsterren-plus hotels. Vooral aan de Costa Adeje heb je prachtige appartementen met drie of vier kamers, in bungalow- of villastijl.

Met dank aan World of Tui Reisbureau Leiden, Haarlemmerstraat 227, 2312 DR Leiden, tel 071-5143541.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!