Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Lifestyle | Taipei (Taiwan)

Een dag - en twee nachten - in Taipei

Pagina 1 | Pagina 2 | Pagina 3 | Pagina 4

We vertrekken vanaf Suvarnabhumi, het nieuwe, hypermoderne vliegveld van Bangkok, sinds afgelopen september geopend. De vlucht van Bangkok naar Taipei (we landen op het vliegveld taoyuan) duurt iets meer dan 3 uur. We vliegen richting Laos (dichtbij de grens met Cambodja), Vietnam en dan over de Zuid-Chinese zee.

Steden als Macau en Hong Kong laten we links achter ons liggen. Na tweeëneenhalf uur vliegen, zien we bergruggen die als drakenruggen uit de wolken steken: het eiland Taiwan. We vliegen nu een stuk in noordelijke richting, richting Taipei.

De schemer valt in als het vliegtuig begint te dalen. Onder ons ligt een groen landschap, in keurig nette stukjes verdeeld, en met een opvallend dichtheid aan huizen en andere gebouwen. Een - wat lijkt vanuit de lucht - supermodern treinspoor trekt een rechte streep door landerijen, steden, dorpen en heuvels.

Eenmaal op het vliegveld merken we al snel hoe extreem vriendelijk men hier is. Iedereen probeert het ons naar het zin te maken. Binnen no time staan we met onze koffers buiten. Daar wacht een auto ons op, die ons naar het hotel in het centrum van de stad brengt. Het is druk op de brede snelweg (op sommige stukken zelfs vier banen naast elkaar in dezelfde richting). Normaalgesproken kun je in 40 minuten van het vliegveld in hartje stad zijn, nu doen we er 90 minuten over.

De avond valt snel, binnen een paar minuten is het aardedonker. Althans, zo lijkt het. Vanuit de auto is er nu niets meer te zien. Behalve de rij auto's voor en achter ons. Een lange sliert lichtjes door de nacht. Eindelijk openen de heuvels zich en doemen de lichten van de stad plotseling voor ons op. De hoogste wolkenkrabber ter wereld, de 'Taipei 101', trekt alle aandacht naar zich toe. 101 verdiepingen, ongeveer 450 meter hoog. Je kunt er onmogelijk omheen, de Taipei 101 gaan we straks absoluut het eerst bezoeken.

Taipei is groot en strekt zich ver uit richting de groene heuvels die de stad omgeven. Overal waar je kijkt zie je lichtjes en druk, maar georganiseerd verkeer (het is vrijdagavond, 18:00 uur). Ons hotel ligt vlakbij de 'Taipei 101'. In minder dan vijf minuten zijn we ingecheckt, we zijn nog nooit zo snel geholpen. Wat een service. In de hotelkamer worden we opgewacht door een ober die de koeler met ijsblokjes vult, de minibar aanwijst en de verlichtingsknoppen uitlegt. Een kamer met uitzicht op de Taipei 101 (yes!) en breedband internet (zeer belangrijk). Even snel mail checken, douchen en de avond kan beginnen.

In de imposante lobby van het hotel verdringt een menigte zich rond een bloedmooi meisje - het zwarte haar in een opvallend pagekopje geknipt, het voluptueuze figuurtje geaccentueerd door een nauwsluitende, zijden avondjurk - dat breeduit lacht naar talloze camera's. Ze vertrekt in een witte limousine (met ons eigen digitale toestel hebben we snel wat foto's kunnen nemen). Een serveerster vertelt ons dat de mystery guest niemand minder dan vivian is, een in Taipei bekende zangeres en showgirl.

Het eerst wat me buiten het hotel opvalt, is ...

Pagina 1 | Pagina 2 | Pagina 3 | Pagina 4


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.