Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Zomer in Saint-Tropez

Zomer in Saint Tropez

In het begin van de jaren '50 gingen steeds meer bohémienne artisten uit Parijs de zomer in 'Saint-Trop' doorbrengen. Beroemde schrijvers, acteurs en schilders zoals Françoise Sagan, Jacques Prévert en Picasso vielen voor de schoonheid van dit kleine havenstadje aan de blauwe Middellandse zee. Met de komst van Brigitte Bardot in de jaren '60 was de mythe van 'Saint-Trop' voorgoed gevestigd.

Brigitte en haar Parijse clan, trouwe aanhangers van de Sarte-filosofie, vertoefden er lange zomers. Bardot's man, Roger Vadim, nam bovendien vaak zijn film crew mee naar het idyllische plaatsje aan de Middellandse zee.

Thans is het nog steeds een van de meest geliefde badplaats van de Franse en internationale jet set. Nog altijd wordt er zomers druk gefeest en ziet men helicopters overvliegen die de gasten naar de luxueuze villa's aan de baai brengen. Maar ook overdag is het er een komen en gaan. Op zaterdag- en dinsdagmorgen is de markt in Place de lices.

Tussen de plaatselijke bevolking en de toeristen kun je gemakkelijk een beroemdheid tegenkomen, op zoek naar een paar leren tropéziennes sandalen of naar een stukje provençaals aardewerk. En is de shopping gedaan dan is het tijd voor een kopje koffie bij Café de arts.

Jong en oud, beroemd of niet, in Saint-Tropez volgt iedereen dezelfde modetrends. Dit jaar zien we overal de capri-broek die de enkels bloot laat. De jongere meisjes dragen een zilveren of gouden bandje om een van de enkels. Verder ligt het accent op de billen: kleine broekjes, hotpants, zijn helemaal in, als ze maar strak zitten en alle vormen goed doen uitkomen. Een derde must van deze zomer is de strooien tas die je overal kunt kopen op de markt van place de lices.

En dan is het tijd om naar het strand te gaan. De mooiste stranden liggen even buiten Saint-Tropez. Je kunt er het beste met de auto komen. Kies je voor club 55, richting pampelonne, bereid je dan voor op een ontmoeting met prinses caroline van monaco.

's Avonds wordt er geflaneerd. Naast typisch Franse restaurantjes, vind je in Saint-Tropez ook Marokkaanse, Thaise en Italiaanse eethuisjes waar je heerlijk kunt dineren. Wil je echt van Saint-Tropez genieten dan kun je het beste in mei, juni of september gaan. Je kunt dan in alle rust de schattige straatjes verkennen en genieten van de plaatselijke vis- en kruidenmarktjes.

Schrijf je in voor de gratis Trendystyle nieuwsbrief.
Mode, beauty en trends. Klik hierIk ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!