Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Lifestyle | Zomer in Saint-Tropez

Zomer in Saint Tropez

In het begin van de jaren '50 gingen steeds meer bohémienne artisten uit Parijs de zomer in 'Saint-Trop' doorbrengen. Beroemde schrijvers, acteurs en schilders zoals Françoise Sagan, Jacques Prévert en Picasso vielen voor de schoonheid van dit kleine havenstadje aan de blauwe Middellandse zee. Met de komst van Brigitte Bardot in de jaren '60 was de mythe van 'Saint-Trop' voorgoed gevestigd.

Brigitte en haar Parijse clan, trouwe aanhangers van de Sarte-filosofie, vertoefden er lange zomers. Bardot's man, Roger Vadim, nam bovendien vaak zijn film crew mee naar het idyllische plaatsje aan de Middellandse zee.

Thans is het nog steeds een van de meest geliefde badplaats van de Franse en internationale jet set. Nog altijd wordt er zomers druk gefeest en ziet men helicopters overvliegen die de gasten naar de luxueuze villa's aan de baai brengen. Maar ook overdag is het er een komen en gaan. Op zaterdag- en dinsdagmorgen is de markt in Place de lices.

Tussen de plaatselijke bevolking en de toeristen kun je gemakkelijk een beroemdheid tegenkomen, op zoek naar een paar leren tropéziennes sandalen of naar een stukje provençaals aardewerk. En is de shopping gedaan dan is het tijd voor een kopje koffie bij Café de arts.

Jong en oud, beroemd of niet, in Saint-Tropez volgt iedereen dezelfde modetrends. Dit jaar zien we overal de capri-broek die de enkels bloot laat. De jongere meisjes dragen een zilveren of gouden bandje om een van de enkels. Verder ligt het accent op de billen: kleine broekjes, hotpants, zijn helemaal in, als ze maar strak zitten en alle vormen goed doen uitkomen. Een derde must van deze zomer is de strooien tas die je overal kunt kopen op de markt van place de lices.

En dan is het tijd om naar het strand te gaan. De mooiste stranden liggen even buiten Saint-Tropez. Je kunt er het beste met de auto komen. Kies je voor club 55, richting pampelonne, bereid je dan voor op een ontmoeting met prinses caroline van monaco.

's Avonds wordt er geflaneerd. Naast typisch Franse restaurantjes, vind je in Saint-Tropez ook Marokkaanse, Thaise en Italiaanse eethuisjes waar je heerlijk kunt dineren. Wil je echt van Saint-Tropez genieten dan kun je het beste in mei, juni of september gaan. Je kunt dan in alle rust de schattige straatjes verkennen en genieten van de plaatselijke vis- en kruidenmarktjes.


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.