Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Rome, weekend in de eeuwige stad

Rome, weekend in de eeuwige stad

Een weekend in de eeuwige stad Rome is een onvergetelijke belevenis. Op afstand van nog geen tweeëneenhalf uur vliegen van Amsterdam bevindt zich een magische wereld waarin heden en verleden hand in hand gaan.

door CHARLOTTE MESMANVia del Corso Rome Elke hoek die je in Rome omslaat, stuit je op een verrassing van overweldigende schoonheid. Schitterende bouwwerken, rijkelijk versierde panden, met sculpturen verrijkte fonteinen en statige kerken strelen het oog. En al deze pracht en praal is ondergedompeld in een sensuele mediterrane sfeer met donkere rondborstige vrouwen die hun hoge hakken op de karakteristieke keitjes laten kletteren en vurige Latin lovers die op scooters voorbijschieten, speurend naar vrouwelijk schoon. (Foto: uitzicht vanuit het Grand Hotel Plaza op de Via del Corso)

Dwalen door Rome

Rome hoef je niet te kennen om er volop van te kunnen genieten. Eenmaal in het hart van de eeuwige stad rol je vanzelf van de ene bezienswaardigheid in de ander en proef je direct de sfeer. Al dwalend door de charmante straatjes en over de grootse pleinen stuit je op imposante bouwwerken maar ook op kleine, verborgen plekjes als een verstilde binnenplaats, een kleine antiquair, een barbier uit de jaren '50.

Fotogalerie Rome

De bezienswaardigheden in kleur. Een exclusieve fotoreportage door Trendystyle.

Via del Corso Rome Spaanse trappen Spaanse trappen Piazza del Popolo Monument van Victor Emanuel II
Monument van Victor Emanuel II Monument van Victor Emanuel II Monument van Victor Emanuel II Colosseum Colosseum
Forum Romanum Forum Romanum Trevi Fontein Trevi Fontein Vaticaan
Hotel Plaza Piazza Navona Pantheon Restaurantje bij het Pantheon Binnenplaats Rome

De Spaanse Trappen

De bezienswaardigheden vind je vanzelf. De Spaanse Trappen koesteren zich in de middagzon en zijn een favoriete rustplaats voor vermoeide toeristen. Eens per jaar zijn deze trappen het decor voor een spectaculaire modeshow die op de Italiaanse televisie wordt uitgezonden en die de nachtmerrie van de modellen is (probeer de ongelijke en gladde treden maar eens met een lange jurk, hoge hakken en een opgeheven gezicht af te dalen). Achter de trappen van Piazza di Spagna verheffen zich de twee torens van de Trinità dei Monti. Op het plein wachten de carrozzelle, open koetsen met koetsier en paarden, geduldig op passagiers.

De Via dei Condotti: de duurste boetieks

Vanaf de Piazza di Spagna loop je zo de Via dei Condotti, de duurste winkelstraat van Rome in. Hier vind je boetieks van de bekendste Italiaanse en niet-Italiaanse merken. Bijzondere aandacht verdient volgens ons de boetiek van Ermanno Scervino, een van de Italiaanse topontwerpers van dit moment, op de Piazza di Spagna, vlakbij het begin van de Via dei Condotti.

Piazza del Popolo

Vanaf Piazza di Spagna ben je in een paar minuten op de Piazza del Popolo, een van de bekendste pleinen in Rome. Op en rondom dit plein vind je een opeenhoping van architectonische stijlen en welgeteld drie kerken. Het geldt als heel chic om tegen de avond een aperitief op het terras van Bar Rosati te nuttigen. Naast deze bar bevindt zich Ristorante Dal Bolognese, bekend om de hoge kwaliteit (en hoge prijzen) en om de cliëntèle die van oudsher bestaat uit de nationale en internationale jetset.

Via Del Corso

Loop je van vanaf Piazza del Popolo de Via del Corso in dan ben je weer terug in onze tijd. In de statige panden van deze winkelstraat vind je bekende winkelketens als H&M, Zara en MNG. Toch blijf je ook hier in de sfeer. Op zaterdagavond, als het winkelende publiek door de straten slentert, staan de deuren van de kerken open en worden de missen opgedragen. Je vindt er schitterende bouwwerken. Het luxueuze en pompeuze Grand Hotel Plaza in de Via del Corso is een bezoekje waard. Ga door de antiekhouten tourniquet en loop even de Salone delle Feste binnen (of drink er een aperitief). Adembenemend mooi!

Piazza Venezia en het monument van Victor Emanuel II

De Via del Corso leidt aan de ene kant naar Piazza del Popolo en aan de andere kant naar Piazza Venezia. Hier kom je oog in oog te staan met het indrukwekkende witmarmeren monument van Victor Emanuel II. Het is een overweldigende massa van pilaren, beelden in marmer en brons, betekenissen en symbolen waar je je op zich al uren aan zou kunnen vergapen.

Het Colosseum

Links van het monument van Victor Emanuel II prijkt trots het Colosseum, het bekendste amfitheater van de wereld. Iedere keer als ik voor het Colosseum sta, word ik erdoor getroffen en dwarrelen beelden van Antiek Rome voor mijn ogen. Ook het Forum Romanum met zijn brokstukken, ruines en antieke gebouwen is ontroerend mooi en ook daar zou je uren kunnen ronddwalen.

De Trevifontein

De Trevifontein in Rome moet je gezien hebben. Deze schitterende fontein schittert, als een verborgen schat, op een door statige panden ingeklemd plein. In het azuurblauwe water baadde eens Anita Ekberg, ster in de film 'La Dolce Vita' van maestro Federico Fellini.

Het Quirinaalpaleis met uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek

Vanaf de Trevifontein is het een kleine klim naar het Quirinaalpaleis, de officiële residentie van de Italiaanse president. Ook hier vind je weer tal van bezienswaardigheden en kunstwerken. Vanaf het uitgestrekte plein op de Quirinaalheuvel heb je een mooi zicht op Rome met als hoogtepunt de Sint-Pietersbasiliek.

Piazza Navona

Als de avond valt, wordt het tijd om je mooi te maken voor een bezoekje aan Piazza Navona. Dit plein met zijn charmante fonteinen is een van de meest geliefde uitgaansplekjes in Rome. Je vindt er restaurantjes en gelaterie (ijssalons) en er is altijd wel iets te beleven.

Het Pantheon

Vanaf Piazza Navona is het even oversteken naar het Pantheon, een antiek Romeinse tempel voor alle goden. Een bezienswaardigheid maar ook een trefpunt voor jong en oud. In deze zone vind je restaurantjes en barretjes en de kronkelende straatjes leiden je terug naar de Via del Corso, winkelstraat in het hart van Rome.

Bucatini all'amatriciana

Met deze korte en vooral ook onvolledige rondleiding door de eeuwige stad doen we Rome tekort, maar we wilden je het sfeertje even laten proeven. Rome is cultuur, maar ook la dolce vita. Het heerlijke leven. Op bijna elke hoek vind je wel een ristorante of trattoria. En in Rome eet je wat de pot schaft: bucatini all'amatriciana, een dikke, holle spaghettisoort met een spek- en tomatensaus. In bijna elk restaurant is het in Rome goed eten.

Romantisch Rome

Heerlijk dwalen over de sanpietrini (de Romeinse keitjes), genieten van gouden zonsondergangen (het licht in Rome is opmerkelijk mooi), chique winkelen of wegdromen langs de rivier De Tiber. Laat je meevoeren terug in de tijd door deze eeuwige stad.

Praktische tips

In het hart van Rome vind je zowel dure hotels (Plaza Hotel in Via del Corso) maar ook minder luxueuze 'alberghi' en bed & breakfasts. Drink je cappuccino of caffè staande aan de bar net zoals de Italianen, tenzij je bereid bent om er véél meer voor neer te tellen. Staande aan de bar gelden vaste prijzen, als je aan de tafeltjes gaat zitten, mag elke prijs in rekening worden gebracht en die prijzen zijn vaak erg hoog. Net zoals elke grote stad, kent ook Rome zakkenrollers. Pas daarom, net zoals in iedere andere stad, goed op je eigendommen. En laat je verder meevoeren en verleiden door de charme van deze eeuwige stad.

Klik hier om naar de fotogalerie te gaan

Ook op Trendystyle: Overlevingsgids voor Italië


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!