Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Rhodos culinair

Rhodos stad gids: culinair

Het Griekse eiland Rhodos is schitterend en zeker het bezoeken waard. Lees ons reisverhaal en 'blader' door ons Rhodos Stad GIDSJE met handige en leuke tips.

door TRENDYSTYLERHODOS GIDS: Rhodos-stad (reisverhaal) | Shopping & stranden | Culinair |Hotels & nightlife | Trendy old town

Rhodos

Rhodos stad is rijk aan restaurants en tavernes. Onze ervaringen met restaurants en tavernes in de oude stad zijn echter niet altijd even goed. Vaak wordt er aangedrongen om meer te bestellen en als je om een liter 'wijn van het huis' vraagt, gebeurt het niet zelden dat er een dure fles op tafel wordt gezet in plaats van het gewoonlijke metalen kannetje.

Maar ook in het nieuwe gedeelte van de stad doet de invloed van het toerisme zich gevoelen. Gelukkig zijn er nog tavernes en restaurants waar je met de gewoonlijke Griekse gastvrijheid wordt ontvangen.

We hebben een paar waardevolle tips voor je.

Meltemi: romantisch aan het strand

Wij hebben altijd bijzonder goed gegeten bij Restaurant Meltemi. Dit restaurant ligt direct aan het strand, in de meest noordelijke punt van de (nieuwe) stad. Met name 's avonds is het relaxed vertoeven op het ruime terras met zicht op de nachtelijke zee. Attanasio en Savvas (doe ze de groeten van ons!) serveren de heerlijkste gerechten zoals verse vis en traditionele Griekse gerechten als moussaka en dolmades. Met zijn tweeën kun je voor circa 50 euro uitgebreid dineren.

Meltemi, Kountourioti Square 8, Tel. 2241 30480

Nescafé frappé drink je in Theodoraki Street

Nescaffé frappé
Nescaffé frappé

De koffie wordt op de Turkse manier gezet in een bronzen brik, 'Briki' genoemd, waarin koffie, suiker en water aan de kook worden gebracht. De koffie wordt geserveerd in kleine kopjes en moet naar Grieks gebruik drie tot vijf minuten rusten en in geliefd gezelschap worden gedronken.

Verder wordt er in de zomer volop van de nescafé frappé (ijskoffie) genoten. Dit drankje wordt nagenoeg overal geserveerd. Wij drinken onze nescafé frappé graag in de trendy koffie bars (Barra Tres en D'Amboise) in Theodoraki Street (in de nieuwe stad). Het is de place to see and be seen :-) Overigens is het tegen het vallen van de avond niet gemakkelijk om er een plekje te bemachtigen. Even geduld, maar dan is de koffie wel zo lekker!

RHODOS GIDS: Rhodos-stad (reisverhaal) | Shopping & stranden | Culinair |Hotels & nightlife | Trendy old town


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!