Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Nilaya Hermitage: een goudblauwe droom

Nilaya Hermitage: een goudblauwe droom

Goud en blauw. Een mix van Indiaas koloniale stijl, van warm mediterrane invloeden, van echo's uit de exotische mauritius. Cultuur en relax smelten samen in dit rijkelijk gekleurde paradijs, Nilaya Hermitage, in Goa, India.

Nilaya Hermitage, Goa

Dertig jaar geleden was Goa, een tropisch paradijs gelegen aan de westkust van India en eens een portugese kolonie, een geliefde verblijfplaats voor freaks, intellectuelen en hippies. Nu is het een etno-chique badplaats, een oase van rust en schoonheid, waar alleen de plaatselijke vlooienmarkt op ajuna beach - een erfenisje van de hippies uit de jaren '70 - voor de nodige afwisseling zorgt. In het gouden zonlicht van elke woensdagmorgen vind je er een overvloed aan pracht: antieke pareo's, geborduurde kussen, kostbare zijde. Dezelfde spirit van beauty en well-being is te vinden in Nilaya Hermitage.

'Nilaya komt uit het sanskriet', legt Claudia Derain uit, 'En betekent 'boven in het blauw' ofwel 'hemel'.' zij, Claudia, komt uit Frankrijk, Parijs, waar zij werkte als fashion-stylist. Hij, hari ajwani, is geboren en getogen in India en heeft een aanstelling als ingenieur in berlijn als de twee elkaar tijdens een vakantie in Goa ontmoeten. Het is liefde op het eerste gezicht en ze besluiten zich voorgoed in dit paradijsje op aarde te vestigen.

De aankoop van een landgoed in de heuvels van arpora, op tien minuten afstand van de oceaan, is het begin van Nilaya Hermitage. Claudia zelf richt de ruime en koepelvormige vertrekken in. Als basiskleur kiest zij - hoe kan het ook anders? - 'ni' (= blauw in het sanskriet). Hemelsblauw vormt een schitterend contrast met de gouden koepel van het hotel en is rustgevend voor lichaam en geest.

Volgende pagina >>


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!