Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Reizen | Nhow hotel, Milaan

Nhow hotel, Milaan

Een 'no-design' design hotel

Milaan, hoofdstad van mode, design en stijl. Een kreet waarin je - als je hem maar vaak genoeg hoort - nog gaat geloven ook. Maar wie reist en de mogelijkheid heeft om andere Europese steden of misschien zelfs metropolen in andere continenten te bezoeken, zal al gauw tot de conclusie komen, dat het allemaal wel een beetje overtrokken is. Tenminste tot nu toe.

Want eindelijk lijkt er beweging te komen in het monotone, van tradities doorspekte Milaan. Langzaam maar zeker zien nieuwe lokalen en hotels van internationale allure en met een kosmopolitische uitstraling het licht. Tot groot genoegen van een geselecteerd publiek dat om deze of gene reden de modestad aandoet.

Een van de eerste signalen van deze nieuwe koers is ongetwijfeld 'Nhow hotel', in via tortona, Milaan, een luxueus en trendy concepthotel. Als je de charmante, Italiaanse stad maar even kent, dan zul je de via tortona en omliggende zone weten te vinden. Wat eens een volksbuurt was, is in de loop der tijd getransformeerd in een concentratie van alles wat met mode te maken heeft (ook al zijn er projecten die voor de 'mode-driehoek' een heel ander deel van de stad aanwijzen). Je vindt er op loopafstand fotostudio's, modellenbureaus en locaties voor modeshows. De straten waarlangs veel nu voor andere doeleinden aangewende fabrieken, kleuren zich met het opvallend geklede modepubliek en slanke modellen.

Wat nog miste, was een klasse hotel dat aan alle wensen van de internationale reiziger met een fijngevoel voor luxueuze, trendy en moderne omgevingen, voldoet. Een cliëntèle die wel wordt gedefinieerd als 'nomadic bohemien luxury generation', en terecht. We nemen ons de vrijheid om er - wellicht ten overvloede - ook het bijvoeglijk naamwoord 'rijk' aan toe te voegen.

Zoals gewoonlijk kunnen we het niet laten om op onze pagina's aandacht te besteden aan een nieuwigheid van dit kaliber. 'Nhow' is één van die hotels die direct je hart stelen. De basis voor dit milanese hotel is een oud gebouw, waarschijnlijk één van de al eerder genoemde fabrieken in de 'tortona'-zone. 'Nhow' onderscheidt zich al direct met de entrance, een soort tunnel die van de weg naar de lobby van het hotel leidt. Vanuit de tunnel krijg je toegang tot showrooms, locaties voor perspresentaties en congressen. Op de grijze cementmuren worden futuristische video's geprojecteerd.

De lobby is een spectaculair stralend lichtpunt aan het einde van de tunnel. Een enorm ingelijst portret van een fashionmodel staat nonchalant tegen een muur. De liften hebben uitzicht op andere delen van het gebouw en doen futuristisch aan. Voordat je de lift op de begane grond neemt, raden we je aan om even naar beneden te kijken. Verrassing! Afgedekt door een stevige plexiglas plaat zijn daaronder resten uit de oudheid die ter plekke zijn aangetroffen, te zien. Mooi verlicht als in een kunstgalerij.

De bars en restaurants komen allemaal uit op de lobby. De ene trendy omgeving loopt moeiteloos over in de andere. Nergens is een echte afscheiding te vinden. Schrik niet van de stoelen en tafeltjes, her en der verspreid, die wel van harde en pijnlijke kiezels gemaakt lijkt. Ze zitten onverwacht uiterst gemakkelijk. De lobby geeft ook toegang tot een van de showrooms die in het complex aanwezig zijn. Mode, design, creativiteit en elegantie zijn de leidraad die in elk detail, hoe klein ook, terugkomt.

Onder de gasten veel mensen uit de modewereld - modellen, fotografen, buyers, pers. En dan zijn er de toeristen, van een zeker type. Tijdens ons bezoek aan het hotel zagen we veel aziatische toeristen, wellicht aangetrokken door de shopping, en businessmen.

De kamers zijn uiterst verzorgd, bijna 'geheim', zo goed zijn ze verscholen, en heel origineel. De weg ernaar toe voert door lange, door kleine spots verlichte gangen met loodgrijze muren. Hier en daar kom je onverwacht voor een open space te staan met een uitstalling van kunststukken, wederom kundig verlicht. Ook in de kamers kom je maar weinig 'traditioneels' tegen. Meer nog dan hotelkamers lijken het wel miniappartementen met weinig deuren en heel veel gordijnen die als afscheiding dienen, ook voor de badkamer.

Deze nieuwe manier om de traditionele hotelkamer op een andere manier invulling te geven, is een van de concepten die aan de basis van het gehele hotel liggen. Het design is zo uitgesproken dat het een 'no-design' hotel is. Een paradox die het idee heel goed weergeeft. Een mix van nieuw en antiek, contrasten die elkaar completeren, tegenstellingen die een geïntegreerd geheel vormen.

Luxe, design, kunst en creativiteit, mode, trendy people en een snufje snobisme. Meng alles goed door elkaar, en geniet er met volle teugen van, want het is de moeite waard.

Nhow Milano
Via Tortona 35, Milaan
Email: info.nhow@nh-hotels.com
www.Nhow-hotels.com


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!