Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Reizen | Nhow hotel, Milaan

Nhow hotel, Milaan

Een 'no-design' design hotel

Milaan, hoofdstad van mode, design en stijl. Een kreet waarin je - als je hem maar vaak genoeg hoort - nog gaat geloven ook. Maar wie reist en de mogelijkheid heeft om andere Europese steden of misschien zelfs metropolen in andere continenten te bezoeken, zal al gauw tot de conclusie komen, dat het allemaal wel een beetje overtrokken is. Tenminste tot nu toe.

Want eindelijk lijkt er beweging te komen in het monotone, van tradities doorspekte Milaan. Langzaam maar zeker zien nieuwe lokalen en hotels van internationale allure en met een kosmopolitische uitstraling het licht. Tot groot genoegen van een geselecteerd publiek dat om deze of gene reden de modestad aandoet.

Een van de eerste signalen van deze nieuwe koers is ongetwijfeld 'Nhow hotel', in via tortona, Milaan, een luxueus en trendy concepthotel. Als je de charmante, Italiaanse stad maar even kent, dan zul je de via tortona en omliggende zone weten te vinden. Wat eens een volksbuurt was, is in de loop der tijd getransformeerd in een concentratie van alles wat met mode te maken heeft (ook al zijn er projecten die voor de 'mode-driehoek' een heel ander deel van de stad aanwijzen). Je vindt er op loopafstand fotostudio's, modellenbureaus en locaties voor modeshows. De straten waarlangs veel nu voor andere doeleinden aangewende fabrieken, kleuren zich met het opvallend geklede modepubliek en slanke modellen.

Wat nog miste, was een klasse hotel dat aan alle wensen van de internationale reiziger met een fijngevoel voor luxueuze, trendy en moderne omgevingen, voldoet. Een cliëntèle die wel wordt gedefinieerd als 'nomadic bohemien luxury generation', en terecht. We nemen ons de vrijheid om er - wellicht ten overvloede - ook het bijvoeglijk naamwoord 'rijk' aan toe te voegen.

Zoals gewoonlijk kunnen we het niet laten om op onze pagina's aandacht te besteden aan een nieuwigheid van dit kaliber. 'Nhow' is één van die hotels die direct je hart stelen. De basis voor dit milanese hotel is een oud gebouw, waarschijnlijk één van de al eerder genoemde fabrieken in de 'tortona'-zone. 'Nhow' onderscheidt zich al direct met de entrance, een soort tunnel die van de weg naar de lobby van het hotel leidt. Vanuit de tunnel krijg je toegang tot showrooms, locaties voor perspresentaties en congressen. Op de grijze cementmuren worden futuristische video's geprojecteerd.

De lobby is een spectaculair stralend lichtpunt aan het einde van de tunnel. Een enorm ingelijst portret van een fashionmodel staat nonchalant tegen een muur. De liften hebben uitzicht op andere delen van het gebouw en doen futuristisch aan. Voordat je de lift op de begane grond neemt, raden we je aan om even naar beneden te kijken. Verrassing! Afgedekt door een stevige plexiglas plaat zijn daaronder resten uit de oudheid die ter plekke zijn aangetroffen, te zien. Mooi verlicht als in een kunstgalerij.

De bars en restaurants komen allemaal uit op de lobby. De ene trendy omgeving loopt moeiteloos over in de andere. Nergens is een echte afscheiding te vinden. Schrik niet van de stoelen en tafeltjes, her en der verspreid, die wel van harde en pijnlijke kiezels gemaakt lijkt. Ze zitten onverwacht uiterst gemakkelijk. De lobby geeft ook toegang tot een van de showrooms die in het complex aanwezig zijn. Mode, design, creativiteit en elegantie zijn de leidraad die in elk detail, hoe klein ook, terugkomt.

Onder de gasten veel mensen uit de modewereld - modellen, fotografen, buyers, pers. En dan zijn er de toeristen, van een zeker type. Tijdens ons bezoek aan het hotel zagen we veel aziatische toeristen, wellicht aangetrokken door de shopping, en businessmen.

De kamers zijn uiterst verzorgd, bijna 'geheim', zo goed zijn ze verscholen, en heel origineel. De weg ernaar toe voert door lange, door kleine spots verlichte gangen met loodgrijze muren. Hier en daar kom je onverwacht voor een open space te staan met een uitstalling van kunststukken, wederom kundig verlicht. Ook in de kamers kom je maar weinig 'traditioneels' tegen. Meer nog dan hotelkamers lijken het wel miniappartementen met weinig deuren en heel veel gordijnen die als afscheiding dienen, ook voor de badkamer.

Deze nieuwe manier om de traditionele hotelkamer op een andere manier invulling te geven, is een van de concepten die aan de basis van het gehele hotel liggen. Het design is zo uitgesproken dat het een 'no-design' hotel is. Een paradox die het idee heel goed weergeeft. Een mix van nieuw en antiek, contrasten die elkaar completeren, tegenstellingen die een geïntegreerd geheel vormen.

Luxe, design, kunst en creativiteit, mode, trendy people en een snufje snobisme. Meng alles goed door elkaar, en geniet er met volle teugen van, want het is de moeite waard.

Nhow Milano
Via Tortona 35, Milaan
Email: info.nhow@nh-hotels.com
www.Nhow-hotels.com


MEER OP TRENDYSTYLE
 
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.