Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Milaan

Milaan

In het Noorden van Italië, in Lombardije om precies te staan, ligt Milaan. Een dynamische stad, het 'businesscentrum' van Italië. Een stad die volgens de Milanesen de afgelopen jaren heeft ingeboet aan charme (teveel verkeer, teveel stress) maar die ze toch voor geen andere stad in de wereld zouden willen ruilen.

Milaan laat zich niet gemakkelijk doorgronden. Het is geen aaneenschakeling van adembenemende monumenten en antieke gebouwen zoals in Rome of florence. Milaan kenmerkt zich door grote, ietwat sombere 18e en 19e eeuwse 'palazzi', door de kanalen die eens door Leonardo Da vinci werden ontworpen en door de barokke Duomo (De Dom) met zijn gouden Madonna die zich trots tegen de vaak heiige lucht aftekent. (foto: 'Il Duomo')

Milaan herken je ook aan de perfect geklede zakenmannen en -vrouwen die zich op hun scooters behendig door het verkeer haasten. Milaan is ook even snel een espresso drinken al staande aan de bar. Milaan is mode en design. Niet zelden zul je (top)modellen door de straten zien haasten, hun portfolio stijf onder de arm geklemd. Milaan is de Va Montenapoleone met zijn luxueuze boetieks en auto's met chauffeurs die geduldig wachten op hun shoppende werkgevers. (foto: 'La Galleria' met chique boetieks en nostalgische cafetteria's)

In het noordelijke Milaan zijn de winters koud en de zomers heet. In de weekenden stroomt de stad leeg. 's Winters trekken de Milanesen de bergen in om te skiën, 's zomers ontvluchten veel families de hitte en brengen zij de weekenden aan zee door. Maar met name de herfst heeft zijn charme in Milaan. Dan hangt er een dichte mist in de smalle kronkelige straatjes die de stad iets mysterieus verleent. (foto: een detail van 'Galleria Vittorio Emanuele II')

Milaan is een heerlijke stad om te winkelen. Al shoppende in de Via Montenapoleone, in de Via Spiga en de Corso Vittorio Emanuele zal menig fashionfreak zijn hart ophalen. Maar ook de gourmands komen ruimschoots aan hun trekken.

In de etalages van de vele traiteurs liggen de meest verrukkelijke etenswaren uitgestald: verse pasta, ham die op je tong smelt, grote Parmezaanse kazen, olijven en andere hapjes voor bij het aperitief die je het water in de mond doen lopen.

Milaan is een heerlijke stad om zo maar door te wandelen. Om te dwalen door de pittoreske straatjes met de vele galerieën in de kunstenaarswijk 'Brera', om heerlijk te snuffelen in de antiekzaakjes aan de Navigli, de kanalen die vroeger voor irrigatie zorgden maar die nu een van de meest artistieke buurten van Milaan vormen. 's Avonds kun je genieten van de verrukkelijke Italiaanse keuken in een van de vele trattoria's.

En natuurlijk gaat deze stad prat op een bruisend nachtleven: de stad telt vele trendy bars en discotheken waar het niet ongewoon is om topmodellen, modeontwerpers en vips tegen het lijf te lopen...

Milaan is een stad die je moet beleven... Neem de bus of een van de vele antieke oranje trams met houten bankjes (die jammer genoeg steeds meer worden vervangen door moderne trams) en laat je meevoeren door het bruisende leven van deze stad.

Een paar adresjes

La Rinascente (voor uitgebreid shoppen)
Piazza Del Duomo 10: een luxueus warenhuis. Op de bovenste verdieping is een restaurant met een prachtig uitzicht op de Dom van Milaan. MM Duomo.

Ristorante Al Garibaldi
Een restaurant met een warme uitstraling, geliefd bij veel vips en bekendheden (nationaal en internationaal) om zijn typisch Italiaanse keuken en gezellige ambiance. Het restaurant is perfect gelegen, vlak bij de bekendste clubs en discotheken van de stad.
Ristorante Al Garibaldi, Viale Monte Grappa 7 (Zona Porta Nuova), tel. (0039) 02 6598006

Trattoria alle langhe
Eén van de meest geliefde restaurants in Milaan, in dezelfde buurt als Ristorante Al Garibaldi. De ambiance is typisch Italiaans, informeel en sfeervol. Er worden overwegend gerechten uit Piemonte geserveerd. Het prijsniveau is niet al te hoog en het is er altijd gezellig druk.
Trattoria alle langhe, Corso Como 6, tel. (0039) 02 6554279

Gold van Dolce & Gabbana
Het pompeus ingerichte restaurant van het designersduo Dolce & Gabbana. Cool, overdun, interessant design, duur.
Gold, Via Carlo Poerio 2/a - Milaan, tel. (0039) 02 757 7771

Corso Como Caffé
Een van de meest trendy lokalen van Milaan met een schitterende tuin en een moderne inrichting. De Italiaanse keuken heeft lichte fusion invloeden. Het publiek is perfect gekleed. Hier is het heerlijk 'mooie mensen kijken'.
Corso Como Caffé, Corso Como 10, Milaan, tel. (0039) 02 654831

Schrijf je in voor de gratis Trendystyle nieuwsbrief.
Mode, beauty en trends. Klik hierIk ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!