Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Hotel Exedra Boscolo Milaan, Italië

Peperdure 'made in Italy'-stijl voor design hotel in Milaan

Een anticrisis-geluid uit Italië

Tijdens de modeweek in Milaan ontdekten we het luxueuze designhotel: Hotel Exedra Boscolo. Het vijfsterrenhotel ligt op steenworp afstand van de befaamde Via Montenapoleone - fashionista's vast wel bekend - waar de duurste boetieks van de Italiaanse modestad te vinden zijn. Kosten noch moeite zijn gespaard. Het hotel is geheel ontworpen en ingericht door Italiaanse architecten en interieurontwerpers en is een lust voor het oog voor eenieder die van 'modern, strak en luxueus' houdt.

Met zijn uitgelezen interieur en toplocatie is Hotel Exedra Boscolo dat november 2009 officieel de deuren opende, vastbesloten om de eerste plaats op de ranglijst van vijfsterrenhotels in Milaan in te nemen. Het hotel telt 154 kamers waarvan 84 superior rooms, 52 de luxe rooms, acht junior suites, zeven suites en drie presidential suites die variëren van 300 tot 600 vierkante meter. De presidential suite van 600 vierkante meter heeft een privé-zwembad, eigen lift en keuken, en uitzicht op de Dom van Milaan. De prijs voor een onvergetelijke nacht in deze suite? Een 'oliesjeikentarief' zullen we maar zeggen.

Mocht je Milaan bezoeken, loop dan gerust dit intrigerende hotel eens binnen (even om de hoek van San Babila, iedere Milanees én toerist zal je de weg kunnen wijzen). Als 'urban hotel' staat Hotel Exedra open voor gasten van buitenaf en streeft het ernaar om 'the place to be' voor een drankje of exclusief diner te worden. Het restaurant is 24 uur per etmaal open en in de imposante lounge worden tentoonstellingen gehouden. In de beautyspa die ook via een aparte ingang te bereiken is, kunnen insiders én outsiders zich laten vertroetelen. Een open en modern concept naar de buitenwereld. Maar karakteristiek voor het hotel Exedra is vooral het design, een gelukkige samensmelting van innovatie en traditie met een duidelijke 'made in Italy' smaak.

Een hoogstaaltje van Italiaanse architectuur en interieur. Net zoals de zes andere, hoogst exclusieve Exedra-hotels (te Rome, Venetië, Praag, Nice, New York en Budapest) is Exedra Boscolo gesitueerd in een imposant, historisch pand waarvan de uiterlijke karakteristieken geheel behouden zijn. Architect Italo Rota heeft de bank die eens in Corso Matteotti huisde, omgetoverd tot een unicum in de hotelwereld.

Geen suite oogt hetzelfde. Geen detail is aan het toeval overgelaten. Of het nu om het design, het interieur, de technologische vernuftigheden of de gebruikte (kostbare) materialen gaat. Noemenswaardig zijn het futuristische zwembad, de Swarosvki-details op de meest ondenkelijke plaatsen en de displays naast elke kamer- (pardon) suite-deur die bij het invoeren van de elektronische sleutel de persoonlijke berichten (inkomende telefoonberichten of faxen) weergeven.

Een kosmopolitisch concept dat bij een bezoek aan Milaan zeker gezien moet worden. Onze tip: sluit een middagje ongegeneerd shoppen in Via Montenapoleone af met een flute champagne in de Exedra Boscolo champagnebar. Helemaal in stijl! Alsof de kredietcrisis nooit heeft bestaan...

Boscolo Hotel Exedra Milaan
Corso Matteotti 4/6, 20121 Milaan, Italië
Tel. +39 2 77679611


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh jaÖ hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!