Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Hôtel de la Paix in Siem Reap, Cambodja

Hotspot: Hôtel de la Paix in Siem Reap, Cambodja

Exlusief boetiekhotel in de omgeving van Angkor Wat

Een fascinerend land in Zuidoost-Azië is Cambodja. Het charmante landje, ingeklemd tussen Thailand, Vietnam en Laos, kan prat gaan op een weelderige natuur en heeft een uiterst bewogen geschiedenis. Tegenwoordig is het evenwel voor toeristen vrij toegankelijk. Een bezoek aan Cambodja is absoluut de moeite waard!

Een van de mooiste plekjes is 'Angor Wat', dat wel als 'wereldwonder' wordt bestempeld. 'Angor Wat', gelegen op ongeveer zes kilometer van het stadje Siem Reap, is een indrukwekkend complex van hindoeïstische tempels dat rond 1110 is gebouwd. één van de belangrijkste beeldhouwwerken is de 'bayon' dat geheel bestaat uit glimlachende gezichten.

Dat Cambodja volop in beweging is en - net zoals de rest van zuidoost Azië - in expansie is, blijkt wel uit het luxueuze en stijlvolle 'Hôtel de la Paix', dat onlangs in Siem Reap is geopend (en dat een bezoek aan 'Angor Wat' zo mogelijk nog aangenamer maakt).

Het boetiekhotel (met maar liefst vijf sterren) is ontworpen door de internationaal bekende designer bill bensley. Het hotel staat voor luxe en onthaalt zijn gasten op een geraffineerde cuisine. Het is gelegen in het hart van het stadje, op loopafstand van de kleurrijke plaatselijke markten en het bruisende nachtleven van Siem Reap, op slechts zeven kilometer afstand van 'Angkor Wat'.

Het middelpunt van 'Hôtel de la Paix' is de binnenplaats met weelderige tuinen. Het hotel zelf is een mix van 'art deco' en Khmer invloeden. Verleden en toekomst ontmoeten elkaar. Al met al is het een unieke 'lifestyle experience'. Het design is beeldschoon, je kunt er genieten van verfijnde gerechten en de heerlijkste wijnen, om nog maar niet te spreken over de luxueuze spa. Dat alles tegen de achtergrond van de tempels van 'angkor wat'.

De hotelkamers - de benaming 'suite' zou voor elk van de vertrekken meer op zijn plaats zijn - zijn schitterend ingericht en hebben een prachtig uitzicht op het fascinerende oosterse straatbeeld of op de tropische tuinen. De inrichting is essentieel, strak maar toch warm dankzij de fraaie kunstwerken. Een perfecte balans tussen modern design en traditionele ambacht.

Het hotel kent verschillende bars en restaurants. In de stijlvolle 'arts lounge' kun je terecht voor een uitgelezen diner, een innovatieve cocktail of een glas wijn van optimale kwaliteit.

'Café de la paix' onthaalt zijn gasten op verse croissants, sandwiches, baguettes, mediterrane salades en huisgemaakte patisserie, ijs en chocolade. Je kunt hier terecht voor een inspirerend internationaal menu met interessante Khmer invloeden.

Wat nog meer te zeggen? Misschien dat Cambodja - volgens de reisgidsen - in de periode van november tot en met februari het meest aangenaam qua klimaat is? Ach... Wij durven wel te stellen dat Cambodja, Siem Reap, 'Angkor wat' en 'Hôtel de la Paix' in ieder jaargetijde, altijd en immer, een unieke ervaring vormen.

Hôtel de la Paix, Sivutha Boulevard, Siem Reap, Kingdom of Cambodja, tel. 855 (0) 63 966 000, fax 855 (0) 63 966 001, website: www.hoteldelapaixangkor.com


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!