Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Excursiereizen en stedentrips voorjaar en zomer 2010

Excursiereizen en stedentrips 2010

Een muziekreis naar Wenen, cruisen in het Middellandse Zeegebied of met de bus naar Toscane

De stedentrips en rondreizen volgens Peter Langhout Reizen

Ben jij niet het type van de klassieke zonvakanties? Houd je van rondtoeren, andere culturen leren kennen of genieten van mooie landschappen? Dan zit je dit seizoen goed. Het aanbod aan excursiereizen en stedentrips is enorm groot en gevarieerd. Wat dacht je van een rondreis door Noorwegen of cruisen in het Middellandse zeegebied? Of een leuk uitstapje in eigen land. Wij vroegen de staf van Peter Langhout Reizen om ons leuke ideeën voor voorjaar en zomer 2010 aan de hand te doen.

Een greep uit de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen die Peter Langhout Reizen dit seizoen te bieden heeft...

Evenals voorgaande jaren is het aanbod ook voor 2010 weer heel breed. Naast de (bus/vlieg/auto)reizen naar de zon, excursiereizen, stedentrips, vele attractiepark arrangementen en diverse verre bestemmingen, hebben we het aanbod onder meer uitgebreid met een aantal "specials". Aanraders zijn onder meer:

 • Stedentrip Wenen inclusief concert van André Rieu
 • Muziklente en Musikherfst in Oostenrijk
 • Complete busrondreis door Europa
 • Een prachtige reis naar Noorwegen inclusief een cruise met één van de Hurtigruten schepen voor de kust van Bergen
 • Middellandse Zeecruises met bezoek aan onder meer Barcelona, Italië, Tunesië en Mallorca
 • Gevarieerde rondreizen door de USA (eventueel gecombineerd met Canada) (bij Peter Langhout Reizen voor zeer scherpe tarieven).
 • Rondreis Cappadocie & West Turkije
 • Nieuwe autorondreizen door onder andere Engeland, Wales, Duitsland, Noorwegen, Sardinië en Sicilië

Wat voor type reis en welke bestemmingen raden jullie aan aan alleenstaanden die op zoek zijn naar gezelschap en gezelligheid? Voor de jonge singles? En voor de niet meer zo jonge vrijgezellen/alleenstaanden?

Voor ouderen hebben we een aantal specifieke singlereizen in ons aanbod opgenomen. Voor deze reizen geldt geen toeslag voor 1 persoonskamers. Aanraders zijn onder meer een busreis naar Toscane inclusief excursies en een 5-daagse reis naar de Moezel voor wie minder ver weg wil. Verder reizen al jaren veel alleenstaanden met onze reizen mee. Uit ervaring blijkt dat oudere alleenstaanden het wel zo prettig vinden om met een gemengd gezelschap op reis te gaan. Tijdens een busreis heeft men altijd snel contact en het groepsgevoel compenseert het feit dat men alleen op reis gaat.

Voor jongeren hebben we geen specifieke singlereizen. Jongeren die alleen op vakantie gaan kunnen wij onze (bus) stedenreizen en attractieparken van harte aanbevelen. Of van de zomer met de bus naar de zon. Men reist dan ook gezellig met een groep en daardoor zijn contacten makkelijk gemaakt.

Wat heeft ons eigen land dit jaar te bieden?

Voor wie in eigen land op vakantie wil bieden wij tal van weekendjes en midweken aan. Naast een hotel bieden wij onze klanten ook veel extra's inclusief bij het arrangement, zoals fietshuur, diners, winkelgids indien men bijv. een shop-arrangement boekt, wellness, etc. Het aanbod is zeer gevarieerd, van Groningen tot Valkenburg, van een kasteelarrangement op de Veluwe tot een hotel aan de Zeeuwse kust. Relaxen in de Zwaluwhoeve of met kinderen genieten van attracties in de Efteling, Duinrell of bijv. Slagharen. Kortom: voor elk wat wils. Voor een compleet overzicht van het aanbod, zie ook http://www.peterlanghout.nl/auto-reizen_nederland.html.

De top drie vakantiebestemmingen - volgens Peter Langhout Reizen - voor deze zomer.

Voor excursiereizen blijft Duitsland favoriet, evenals Italië. Kroatië en de USA worden steeds populairder. Voor de zonbestemmingen bestaat de top 3 uit: Spaanse Costa's, Kroatië en Turkije. Al is ook het Zonnestrand in Bulgarije in opkomst. Bij de autoreizen zien we de trend dat mensen dichter bij huis blijven. Nederland, Disneyland Paris en de minicruises naar Newcastle en York zijn hier met name populair.

Enkele leuke ideeën voor stedentrips of weekendjes weg.

Voor wie op zoek is naar een leuk weekendje weg kunnen wij e volgende bestemmingen aanraden:

 • Minicruise Newcastle of York
 • Stedentrip Parijs, al dan niet gecombineerd met Disneyland Paris
 • Berlijn
 • Valencia
 • Kasteelarrangement Veluwe
 • Limousine-arrangement Brabant

Met kinderen is het nieuwe indoor Plosa in Coevorden (dat 30 april haar deuren opent) een aanrader, evenals een arrangement inclusief Dolfinarium, dierenpark Emmen, Slagharen of bijv. Duinrell. Al blijft een weekendje strand met kinderen natuurlijk ook leuk, weer of geen weer.

Voor wie verder weg wil en iets meer budget te besteden heeft, raden wij een stedentrip New York of Las Vegas aan, voor ongekend lage prijzen!

Welke ver-weg-bestemmingen zijn voor het komende zomerseizoen helemaal in?

Mede in verband met de ongekend lage prijzen van onze reizen en de scherpe wisselkoers van de dollar is een sterke groei bij reizen naar de USA waar te nemen. Zowel rondreizen als stedentrips USA doen het goed. Daarnaast blijft Egypte populair, zowel rondreizen, Nijlcruises als de zonbestemmingen aan de Rode Zee. En aan de Azië kant doet met name Thailand het goed.

Met dank aan Peter Langhout Reizen


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!