Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Restaurant Emperor in Hanoi (Vietnam)

Restaurant 'Emperor' in Hanoi

Romantiek en een excellente dis in een Franse villa in Hanoi

Als je in Hanoi (Vietnam) vraagt naar het beste restaurant in town, dan krijg je waarschijnlijk 'The Emperor' te horen. Zo verging het ons in ieder geval. En dus togen we op een licht nevelige maar warme avond langs het imposante opera-gebouw in de aangegeven richting.

Het restaurant is gelegen in gerenoveerde Franse villa, zoals je er veel ziet in de groene straten van Hanoi. Een paadje, overgeven door een exotisch groen en sfeervol verlicht door lampions, leidt ons naar de stijlvolle patio. Gedempt gelach, fonkelende wijnglazen, het zachte getinkel van bestek op borden... Een Frans-koloniale sfeer met toch duidelijk oosterse invloeden. Een mysterieuze mix die zo kenmerkend is voor Hanoi.

Een schone Vietnamese, gekleed in het traditionele lange gewaad, brengt ons naar de gezellige pub achter de patio. Vanaf de lage banken hebben we een prachtig zicht op de façade van de villa. Niet alleen op de patio wordt gedineerd. Ook op de eerste en tweede verdieping zijn warm verlichte vertrekken met houten balkons en tafeltjes.

We krijgen een kunstig beschilderde waaier van groot formaat overhandigd. Met sierlijke letters zijn daarop de drankjes en wijnen vermeld. De rode wijn is zacht en vol, en wordt geserveerd in grote glazen. Het interieur is stijlvol: grote houten kasten, brede gemakkelijke banken, karakteristieke propellers voor enige verkoeling aan het plafond, een dartbord aan de muur. Hardhouten pilaren, grote vogelkooien en de vele lampions voltooien het design. Als de glazen halfleeg zijn, worden we door dezelfde elegante Vietnamese naar ons tafeltje op de patio gebracht.

Om alleen al hier in de koele avondlucht op deze patio te zitten, is een genot. Het is al wat later, Nat King Coole klinkt door de lucht, uit een ver vertrek komt gelach. De kaart belooft veel goeds: licht en geraffineerd. Vietnamese gerechten die net genoeg - en gelukkig niet al teveel! - tegemoet komen aan de wensen van de Europese tong. Gegrilde kip met honing of met citroengras, salade van bananenbloesem, gestoomde springrolls met groenten en garnalen... Wij genieten van gestoomde garrupa-vis, verpakt in bananenbladeren, van de kraakverse springrolls, van frisse papayasalade, vers fruit en Frans ijs. Alles even exquise. Alles even stijlvol en decoratief geserveerd op wit porseleinen borden met stokjes die zijn ingelegd met zilverbeslag.

Zelfs in het toilet voel je in de watten gelegd. Marmeren vloeren, koloniale lattendeuren, grote propellers en spierwitte, kleine handdoekjes... alles onberispelijk schoon. In dit restaurant is niets aan het toeval overgelaten. Veel van wat we gezien hebben, zal ongetwijfeld voortkomen uit de ervaring opgedaan in het succesvolle zusterrestaurant in Ho Chi Minh City, voormalig Saigon. Topkwaliteit gerechten en een smaakvol interieur dat echter nooit afbreuk doet aan de romantische, magische sfeer.

Door de verlaten, donkere straten van Hanoi lopen we terug naar het hotel. De mist is dikker geworden, het is kil. De paar fietslampen die opduiken, vormen het enige teken van leven. Een mysterieus contrast met de warme, intieme patio die we zojuist achter ons hebben gelaten. Een onvergetelijke avond in Hanoi...

Restaurant Emperor
18b Le Thanh Tong str
Hoan Kiem District, Hanoi
04/826-8801, 04/824-0027
Dagelijks geopend van 11:30 uur tot 14.00 uur en van 17:30 uur tot 22.30 uur (de pub waar s' avonds vaak life jazz muziek is, is open tot 24.00 uur)
Prijsniveau: voor twee personen, inclusief wijn, rond de 45 us dollar.

Schrijf je in voor de gratis Trendystyle nieuwsbrief.
Mode, beauty en trends. Klik hierIk ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!