Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Country house op Sicilië

Logeren in een 'country house' op Sicilië

'Donalegge al Castellazzo - Sicilië'

Sinds enkele jaren is het 'agritoerisme' in Italië sterk in opkomst. Alleen al bij het horen van het woord, zie je in gedachten kleurrijke en warme beelden. Bij 'agri' denk je aan het beeldige Italiaanse landschap, aan groene weiden, aan glooiende heuvels, aan olijfbomen en wijnranken... 'Agritoerisme' wordt dan een 'dolce far niente' op het paradijselijke Italiaanse platteland. Wij hebben zo'n plekje ontdekt. Een plekje om een heerlijke vakantie door te brengen. Een plekje waar je niet veel woorden nodig hebt om de mensen om je heen te begrijpen. Een plekje waar er niet veel voor nodig is om gelukkig te zijn.

Het aantal 'boerderijen' die zijn ingericht voor 'agritoerisme', is in Italië de laatste jaren sterk toegenomen. Ze liggen stilletjes te baden in het zonlicht. Je bent er nooit geweest maar als je er binnenloopt, word je getroffen door de familiaire sfeer. Je voelt je er direct thuis. En je kunt er van alles doen (paardrijden of wandelen door de bossen, een oude burcht in de omgeving bezoeken, of de kunstwerken in het plaatselijke museum bewonderen). Of gewoon niets doen. Uitrusten of genieten van de natuur, van de plaatselijke keuken.

Het eiland Sicilië met zijn honderden kilometers kust, bijvoorbeeld, biedt de bezoekers vele mogelijkheden om te logeren in bekende (en drukke) kustplaatsen, maar wij geven de voorkeur aan 'groen toerisme'. En 'groen toerisme' is te vinden in het hart van dit goddelijke eiland. Hier vind je 'country houses' waar je kunt logeren in een nog ongerepte natuur, waar je volop kunt genieten van de pure lucht, van de mediterrane begroeiing maar ook van de antieke ruines uit de oudheid.

Tijdens een van onze rondreizen leerden we het 'agritoerisme' op Sicilië beter kennen. We waren te gast in een antiek landhuis - Country House Borgo Donalegge - gelegen op de hoogvlakten aan de rand van het 'Parco delle Madonie'. De boerderij, gelegen in de contreien van 'Donalegge', ligt op 50 minuten afstand van palermo, op 800 meter boven de zeespiegel, op 15 minuten van de skipistes en op slechts 30 minuten van het kustplaatsje Cefalù. De 'boerderij' (als we deze fantastische gelegenheid zo mogen noemen) telt elf slaapkamers met badkamer, een zwembad met een groot terras, een massagevertrek en een kleine bibliotheek. In het restaurant ('Forchetta del borbone) van het country house kun je de streekwijnen en de olijfolie die in de omgeving wordt gemaakt, proeven en kun je genieten van huisgemaakte, typisch Siciliaanse gerechten.

De geschiedenis van 'Borgo Donalegge' gaat ver terug in de tijd, naar de antieke tijd. Toen al werden in deze omgeving de akkers bewerkt en waren er wijngaarden en sappige moestuinen. Het was bovendien een centrum van verschillende culturele invloeden vanwege de vele volkeren die lange tijd op Sicilië verbleven, zoals de Grieken, de Romeinen, de Muzelmannen, de Noormannen. Overblijfselen van deze antieke volkeren (waaronder vooral veel kunstwerken) zijn te bewonderen in het archeologisch museum van Polizza Generosa en in de nabij gelegen dorpjes Petralia, Gangi e Geraci Siculo.

Wij kunnen niet anders besluiten dan met een uitnodiging aan onze lezers om de Siciliaanse keuken te ontdekken, om te genieten van het directe contact met de natuur en om kennis te maken met de antieke agrarische tradities en de rijkdom van de boerencultuur. Wij hebben dit alles beleefd en gedaan, en hebben ervan genoten. En wij niet alleen. Ook de andere gasten die samen met ons in 'Borgo Donalegge' logeerden - of ze nu jong of oud(er) waren - straalden dezelfde tevredenheid uit, in deze vredige en familiaire omgeving, waar de tafel met de heer des huizes en zijn familie wordt gedeeld en waar we ieder moment van de dag met vriendelijkheid en hartelijkheid werden omgeven. Voor ons was het een buitengewone en onvergetelijke ervaring.

Wie geïnteresseerd is in het 'Country House' en meer wil weten over dit onderwerp dat hierboven kort is behandeld, adviseren wij de website www.donalegge.com.

Schrijf je in voor de gratis Trendystyle nieuwsbrief.
Mode, beauty en trends. Klik hierIk ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!