Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Cruise reizen 2010

Cruise vakanties

Exclusieve cruisereizen met droombestemmingen

Interview met Managing Director Maurits Kruytzer van MSC Cruises

Veel mensen dromen van een cruisereis, maar slechts weinig mensen zetten deze droom om in werkelijkheid. Misschien omdat een weekje varen door exotische wateren gewoon te mooi is om waar te zijn? Misschien omdat een cruisereis luxe klinkt en daardoor (te) duur overkomt? We weten het niet, maar we denken dat een cruisereis best wel eens meer binnen handbereik zou kunnen liggen dan men in het algemeen denkt. (foto: MSC cruiseschip Splendida in Venezië)

Om er meer over te weten te komen, interviewden we Managing Director Maurits Kruytzer van MSC Cruises, exclusieve cruisereizen met droombestemmingen in de hele wereld.

Waar varen de MSC cruises reizen naartoe? Uit welke gebieden kan men kiezen?

MSC Cruises vaart bijna over de gehele wereld. In de zomerperiode zijn onze schepen in Europa te vinden. Drie schepen varen in Noord -Europa waarvan één schip vertrekt vanuit Amsterdam. Alle andere schepen varen op de Middellandse Zee. In onze winter gaan de schepen 'de zon achterna'.

Drie schepen, welke speciaal voor wintercruises in Europa uitgerust zijn (o.a. overdekt zwembad), varen in de winterperiode langere cruises (11 nachten) richting Egypte en Canarische Eilanden. Alle andere schepen varen, na eerst een prachtige Transatlantische cruise gemaakt te hebben, in Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en de Caribbean. Genoeg keuze voor iedereen. (foto: overdekt zwembad van MSC cruiseschip Magnifica)

Wat zijn de populairste cruisegebieden bij het Nederlandse publiek?

Veruit de meeste passagiers die met MSC Cruises varen, doen dit met onze cruises vanuit Amsterdam naar het Noorden en Baltische Staten of op de zeer uitgebreide hoeveelheid Westelijke of Oostelijk Middellandse Zee cruises.

Wat is volgens u de meest trendy cruisereis die MSC voor deze zomer te bieden heeft?

Moeilijk te zeggen, daar ik eigenlijk alle reizen die wij aanbieden wel trendy vind.
Wat er uitspringt, zijn de cruises die aangeboden worden tussen New York en Quebec. Dit gebeurt in 'the Indian Summer' (september / oktober) en is natuurlijk een prachtig jaargetijde in deze omgeving en uitstekend te combineren met een aantal nachten voor of na de cruise in New York. (foto: MSC cruiseschip in New York)

Ook de cruises in de Middellandse Zee, waar men iedere ochtend ontwaakt op een andere bestemming is natuurlijk erg trendy. Wanneer kun je nu vijf steden in één week bezoeken met al hun winkelmogelijkheden en culturele uitspattingen?

Hoe ziet een cruisereis er qua programma uit? Wordt er elke dag een bestemming op land aangedaan? En hoe wordt de tijd daar doorgebracht? Zijn er speciale programma's of verkent ieder op zich de bestemming?

Laten we uitgaan van een 8-daagse Middellandse Zee cruise. Op deze cruises wordt er elke dag een andere bestemming aangedaan. 's Nachts vaart het schip en overdag ligt het schip in de haven. Vanuit deze haven kunnen onze passagiers prachtige excursies maken, die aan boord te koop zijn om de bestemming te ontdekken. Andere gasten kiezen ervoor om zelf erop uit te trekken. Zij hebben dan meestal op internet al verkend hetgeen zij willen gaan bezichtigen.
Echter, je hoeft niet van het schip af. Ik vind het heerlijk om op het schip te blijven als het in de haven ligt. Het hele zwembad is dan van jou alleen.

Wat voor publiek treft men op de cruiseschepen aan? De 'Love Boat'-serie heeft ons ingeprent dat de gemiddelde cruisereiziger 'welgesteld en op leeftijd' is. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Love boat is zo 1970 :-). Het huidige cruisen op een rederij zoals MSC Cruises, heeft niks met hetgeen destijds in deze serie te zien was. (foto: fitness centrum op MSC cruiseschip Splendida)

Moet je welgesteld zijn? Nee, omgerekend per nacht kun je al voor €100 per persoon aan boord verblijven. Let wel, dat is voor een product waarbij je accommodatie inbegrepen is, veel faciliteiten gratis zijn en inclusief alle maaltijden. Ga dat maar eens vergelijken met een 4-5 sterren hotel. Dus de gedachte dat deze soort van vakantie vieren duur is, gaat niet op. Ook heeft MSC Cruises een speciaal aanbod voor gezinnen: kinderen tot en met 17 (!) jaar cruisen gratis mee als 3e en 4e persoon in de hut.

Op leeftijd? Ja en nee. Hangt helemaal van de route af die men uitkiest. Op de cruises op de Middellandse Zee en in de Caribbean is de gemiddelde leeftijd 35-40. Dezelfde leeftijdsopbouw zie je terug in een land-based resort ergens in de Middellandse Zee. In de vakantieperiodes cruisen veel gezinnen met kinderen, in de maanden juni en september veel jongere couples en in het voor -en naseizoen vaak wat ouderen. Eigenlijk niets anders dan andere zonbestemmingen aan land.
Maak je cruises naar het Noorden of de langere Transatlantische cruises, dan is de leeftijd inderdaad hoger. Maar zelfs dan zie je elk jaar de gemiddelde leeftijd zakken.

Tegenwoordig is het niet gemakkelijk om er een paar weken tussenuit te gaan. Zijn er ook kortere cruisereizen die ons toch helemaal uit de dagelijkse sfeer halen?

De meeste cruises die wij aanbieden zijn weekcruises. Maar vindt de klant dat te lang, dan wij bieden in voor -of najaar ook een aantal kortere cruises aan (3-4 dagen). (foto: MSC cruiseschip in Noord-Europa)

Claustrofobie en angst om zeeziek te worden kunnen er soms van weerhouden om een cruise te boeken. Terecht of niet?

Niet terecht. De schepen van tegenwoordig zijn dusdanig gebouwd dat je onder normale omstandigheden niet eens door hebt dat je vaart. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar dat kan ook niet anders. Je bent immers op zee. Zeeziekte wordt vaak veroorzaakt door een lege maag. Het voelt hetzelfde als een "kater". Je lichaam geeft aan dat je niet wilt eten maar doe dit wel. Met een goed gevulde maag is de kans op zeeziekte echt veel kleiner. Claustrofobie? Wellicht alleen in één van de 12 liften aan boord.

Hoe ziet een cruisepakket bij MSC eruit? Wat omvat zo'n pakket? Zit daar ook de reis naar de vertrekhaven bij?

MSC Cruises biedt haar klanten een volledig pakket aan. Vluchten, transfers naar/van de in/ontschepinghaven en de cruise zelf. Wat je echter steeds meer ziet is dat klanten zelf met de auto naar de haven in de Middellandse Zee rijden. Gaan lekker 2 of 3 weken op vakantie en in die periode zit dan die 8 -daagse cruise. Helemaal leuk.

Zijn er verschillende prijscategorieën voor de cruises? Kunt u ons een idee geven van de prijs van een van de meest voordelige cruisereizen en wat je voor die prijs krijgt? En kunt u ons ook een idee geven van een van de meest luxe aanbiedingen en wat we voor zo'n droomreis mogen verwachten?

De voordeligste accommodatie aan boord is een zogenaamde binnenhut. Een prachtige ruimte met alles erop en eraan, echter het enige dat ontbreekt is een raam. Een buitenhut is zo'n zelfde accommodatie, met als enige verschil een raam. Op de meeste nieuwe schepen zie je veel balkonhutten. Natuurlijk is er dan ook voor de zeer verwende en luxe reiziger de MSC Yacht Club. (foto: MSC Yacht club)

MSC Yacht Club is eigenlijk een 'ship in a ship' concept. Zeer luxe suites, een eigen lounge en eigen zwembadgedeelte, butlers die 24/7 voor de klant klaarstaan en als leuke gimmick elke dag je favoriete Nederlandse krant onder de deurmat.
Om een prijsindicatie te geven, MSC Cruises biedt al een Fly-Cruise pakket aan vanaf 799 euro pp. Dat is inclusief vlucht en transfer v.v. Voor de meest actuele prijzen en aanbiedingen kan men onze website raadplegen, www.msccruises.nl

Laatste - maar wel een belangrijke - vraag. Waar kan men een MSC cruisereis boeken?

Een cruise van MSC Cruises boekt men bij alle reisbureaus of cruisespecialisten in Nederland.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!