Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Cloud 9, Shanghai

Cloud 9 Shanghai

In de wolken in Shanghai

Het gebeurt niet iedere dag dat je, al nippend aan een goed glas wijn en achterover geleund in een gemakkelijke stoel, kunt genieten van een adembenemend panorama. Adembenemend is het juiste woord, want we bevinden ons op de 89ste verdieping van de Jin Mao Tower, het hoogste gebouw van Shanghai, en het panorama waar we het over hebben is - je hebt het al begrepen - dat van de moderne metropool Shanghai by night.

'Cloud 9' is de naam van de hoogste bar ter wereld. We kozen de loungebar als beginpunt van een zwoele augustusavond in Shanghai. Je neemt een taxi, wijst naar de skyscraper (je kunt de toren al van verre aanwijzen) om de taxichauffeur duidelijk te maken waar je heen wilt en laat je dan meevoeren naar deze wonderbaarlijke loungebar, eerst horizontaal, door de brede straten van Shanghai, dan verticaal, de lucht in.

Om de bar dat in het uiterste puntje van de toren gelegen is, te bereiken, moet je maar liefst drie (!) liften nemen. Vanaf de begane grond 'reis' je naar de 54ste verdieping, waar zich de lobby van het Hyatt Hotel bevindt (het hotel beslaat een twintigtal verdiepingen, vanaf de 54ste verdieping). Daar verwissel je van lift en ga je naar de 80ste verdieping (het kan ook 79ste of 81ste zijn - je geheugen laat je soms even in de steek als je je aan de andere kant van de planeet bevindt en iedere keer weer voor verrassingen komt te staan) totdat je uiteindelijk de 89ste verdieping bereikt.

Direct bij de lift word je ontvangen door een lieftallige en elegante hostess die je door de smalle gangen en vele tafeltjes zal begeleiden naar de tafel die voor je gereserveerd is. De muren zijn zwart, de vloer is zwart, de ramen lopen van de vloer tot aan het plafond en geven wijds zicht op het schitterende, hypnotiserende panorama. In het begin is het even moeilijk om je te oriënteren maar ook hier zal de hostess je te hulp schieten.

In de sfeervolle lounge-bar woedt er een stil gevecht voor een tafeltje zo dicht mogelijk bij het grote raam. Wij hebben geluk. Er komt juist een 'gewild' tafeltje vrij en we nemen plaats op een van de mooiste plekjes van 'Cloud 9'.

Geraffineerde muziek, een omgeving als in een film, een menu met uitgelezen wijnen maar met alleszins schappelijke prijzen en een zicht op de stad dat, zoals we al zeggen, je adem beneemt. Shanghai is de stad van de duizenden wolkenkrabbers, en toch lijkt het vanaf 'Cloud 9' alsof de gebouwen die we ver onder ons zien niet groter zijn dan een blokkendoos.

De brede rivier trekt een duidelijke scheiding in het panorama. Een drukke verkeersader ligt goud op. Lichtjes flikkeren groen, rood (vooral rood) en blauw. Aan de andere kant van de rivier licht een gebouw met een 'kroon van bloemblaadjes' wit op.

Ondertussen zijn onze glazen wijn geserveerd en kunnen we ons helemaal overgeven aan het panorama dat blijft fascineren. 'Cloud 9' is een onvergetelijke ervaring, een must voor wie Shanghai aandoet. Al was het maar om een idee te krijgen van de grootsheid van deze miljoenenstad die steeds vaker genoemd wordt...

Cloud 9 - Grand Hyatt Shanghai
Jin Mao Tower, 88 Century Boulevard, Shanghai 200121, P.R.C. Phone (86) (21) 5049 1234 ext 8787


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!