Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Shopping in Bangkok

Top 10 shopping malls in Bangkok

Shoppen in Bangkok? Ja. De afgelopen jaren - en dan bedoel ik twee of drie jaar - is Bangkok sterk veranderd. De Thaise metropool wordt met de dag moderner. Shopping malls schieten als paddenstoelen uit de grond. Bangkok is sterk in opkomst. Stel je eens voor: zelfs in Hong Kong en Singapore, metropolen die bekend staan als walhalla's voor fashionista's, staat Bangkok momenteel als vakantiebestemming hoog op het verlanglijstje. De combinatie van luxe warenhuizen en lokale markten, van een groot aanbod buitenlandse luxe goederen maar ook van kleding, schoenen en tassen van Thaise makelij, origineel en betaalbaar, is uiterst aantrekkelijk.

De shopping malls zijn gemakkelijk te bereiken. Ze liggen nagenoeg allemaal langs de sky rail (BTS genoemd). De malls zijn groots opgezet, vele blinken uit door hun design en elke mall heeft wel iets karakteristieks. Sommige mails zijn überchic, in andere malls waan je je in een museum van moderne kunst of in een soort sprookjeswereld, weer andere malls zijn opgezet als markten maar dan binnenshuis.

Zelf kom ik graag in Bangkok en als fanatiek trend watcher ken ik inmiddels de weg. In dit artikel hebben wij een top 10 shoppings malls in Bangkok samengesteld voor iedereen die Bangkok als vakantiebestemming heeft gekozen of op het verlanglijstje heeft staan. Bij elke mall hebben we het BTS station vermeld. De malls openen in de regel om 10 of 11 uur 's morgens en sluiten om 21 of 22 uur.

Siam Discovery
BTS Sky train, station: Siam

Siam Discovery

Siam Discovery is waarschijnlijk één van de meest trendy malls van het moment. De mall heeft onlangs een complete restyling ondergaan en is omgetoverd tot een concept-warenhuis waarin kunst, design en shopping met elkaar versmelten. De boetieks zijn veelal kleine 'open spaces' zodat je in deze mall ver kunt kijken. De designers van Siam Discovery hebben de winkeliers de vrijheid gegeven om zelf de verlichting te verzorgen waardoor je een bijzondere mix van atmosferen krijgt. Het is een heerlijke omgeving om te vertoeven en toeristen en de lokale bevolking zoeken maar al te graag de relax-corners met royale sofa's en Alice-in-Wonderland tronen op. Het fijne is verder dat je in deze mall nooit drommen mensen zult aantreffen.

Terminal 21
BTS Sky train, station: Asoke

Ready for take-off? Terminal 21 is opgezet als een heuse luchthaven. De informatiebalie lijkt op een check in counter, de meisjes achter de balie zijn gekleed als stewardessen. Eenmaal binnengekomen begint jouw wereldreis. Elke verdieping neemt je mee naar een ander metropool. Reis af naar Tokyo City, naar London's Carnaby Street, naar de souk in Istanbul of naar antiek Rome. Wandel (en verdwaal) in de kleine straatjes met winkeltjes waar je voornamelijk artikelen van Thaise makelij vindt. Mode, modeaccessoires, gadgets. Het is één van onze favoriete malls. De mall is ruim en suggestief opgezet. Zelfs de toiletten zijn een lust voor het oog.

Siam Paragon
BTS Sky train, station: Siam

Siam Paragon opende in 2005 en is sindsdien de favoriet van de Thaise upper class. Het is een mall to see and to bee seen. Vooral op zondag is het een grote parade van modieus uitgedoste Thais. Hier vind je de luxe boetieks van de internationale brands en als je wilt kun je hier zelfs een peperdure sportauto kopen. Het is een big-budget mall maar de sfeer is aangenaam en niet stijf. In deze mall vind ik het vooral vermakelijk om het publiek te bekijken. De Thais kleden zich voor een bezoekje aan Siam Paragon mooi aan en als fashionsta doe je hier ongetwijfeld veel wat ideeën op. De moeite waard is verder nog de food court (helemaal beneden) en het Siam Ocean World, een reuze aquarium met tropische vissen, pinguïns en haaien.

CentralWorld/Zen
BTS Sky train, station: Siam of Chidlom

CentralWorld en het geïncorporeerde warenhuis Zen zijn een paar jaar geleden gerenoveerd. Shoppen in CentralWorld is als shoppen in een stad met airconditioning. Je vindt er vele internationale winkels als Zara, Guess en MNG. Het aangrenzende Zen biedt een interessant aanbod van Thaise en internationale merken. Ook hier kun je uren zoet zijn. Het is een shopping complex dat ik graag opzoek vanwege zijn ruime opzet en enorme aanbod.

MBK (Mahboonkrong)
BTS Sky train, station: National Stadium

Mahboonkrong, kort gezegd MBK, is een must-see als je voor het eerst in Thailand bent. Het is als een enorme markt maar dan verdeeld over verschillende verdiepingen met airconditioning waar vooral de Thais graag winkelen (qua sfeer en prijs het tegenovergestelde van malls als Paragon Siam). Je vindt er honderden winkels: schoenenwinkels, parfumerieën, kappers, een grote kledingafdeling op verschillende verdiepingen (Tokyu), een hele verdieping met telefonie, een bioscoop, een kantoortje waar je je belastingaangifte kunt laten doen en (wederom) een food court (zevende verdieping) waar je voor circa 100 baht per persoon (iets meer dan 2 euro) heerlijk kunt eten (wel eerst even bonnen kopen bij de kassa, want daar betaal je bij de verschillende kraampjes mee. De bonnen die je over hebt kun je naderhand weer inwisselen). De food court op de vijfde verdieping is wat geraffineerder en prijziger, maar zeker ook de moeite waard. En als je moe bent van het winkelen kun je je altijd nog laten verwennen in één van de vele massagesalons (grote ruimtes met tientallen massagestoelen naast elkaar - heel bijzonder om te zien maar met wel erg weinig privacy).

The Emporium Mall
BTS Sky train, station: Phrom Phong

The Emporium is als een elegante dame met grijzend haar. Het was een van de eerste luxe malls in Bangkok en na al die jaren heeft dit warenhuis nog steeds haar charme. Op de begane verdieping vind je fashion brands als Louis Vuitton en Chanel. Op de hogere verdieping vind je elektronica en een uitgebreid assortiment keukengerei. Net zoals de meeste andere warenhuizen uit ons rijtje heeft ook deze mall een supermarkt, een food court en een bioscoop. Overigens wordt op dit moment aan de overkant van de straat The Emporium 2 gebouwd en dat belooft iets heel groots te worden.

Gaysorn shopping mall
BTS Sky train, station: Chidlom

Gaysorn is waarschijnlijk de enige mall met een wat hogere drempel. Zo'n omgeving waar je wenst dat je wat beter gekleed was. Gaysorn staat voor alles wat LUXE is. Het is de favoriet van de Thaise hi-so en (rijke) toeristen uit het Midden-Oosten. Je vindt er exclusieve boetieks en een dikke portemonnee is een voorwaarde als je hier gezellig inkopen wilt doen. Overigens is het wel de moeite waard om er even een kijkje te nemen. Na het drukke verkeer is het koele en rustige Gaysorn een ware oase. Vergeet niet een kopje echt Italiaanse koffie te drinken bij de originele Illy-bar.

Central Chidlom
BTS Sky train, station: Chidlom

Central Chidlom is een wat oudere mall die echter zijn charme nog niet verloren heeft. De begane grond wordt geheel in beslag genomen door de beauty afdeling. Als je make-up of een crème nodig hebt, moet je hier zijn. Verder vind je in deze mall een uitgebreid assortiment aan dames- en herenmode, een interessante lifestyle afdeling, een grote boekenafdeling en een food court - Food Loft - waar ik graag mag lunchen. Ruim en licht, luxe, en met een keuze uit verschillende keukens.

Platinum Fashion Mall
BTS Sky train, station: Chidlom (plus circa 10 minuten lopen)

Platinum Fashion Mall telt vier verdiepingen met meer dan 1000 kleine winkeltjes met kleding, lingerie, pruiken en mode accessoires. Stuk voor stuk creatieve en aparte dingen, met liefde vervaardigd door jonge Thaise designers. De mall is geliefd bij trendy jongeren en studenten die graag de trends volgen. Sommige artikelen zijn bestemd voor de groothandel, maar worden (tegen een licht verhoogde prijs) ook per stuk verkocht. De prijzen zijn uiterst betaalbaar (zeg maar: goedkoop). Platinum Mall ligt iets verder van de BTS dan de overige malls. Het ligt om de hoek van CentralWorld en het is zo'n tien minuten lopen van Chidlom BTS-Station. Ga niet te laat, de winkeltjes sluiten 's avonds eerder dan de overige malls.

Pantip Plaza
BTS Sky train, station: Chidlom (plus circa 10 minuten lopen)

Ben je toch bij Platinum Fashion Mall loop dan even door naar Pantip Plaza (het ligt er zo ongeveer naast). Je zult er je vriendje of man een enorm plezier mee doen. In Pantip Plaza vind je werkelijk alles op het gebied van IT. Het is een soort 'wild west' van computers, computeronderdelen, camera's, software programma's, en computerspelletjes. You name it, they have it! Een beetje kennis is wel vereist om hier goede aankopen te doen.


Charlotte Mesman
Trendystyle

Bezienswaardigheden
Dineren


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!