Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Lifestyle | Bezienswaardigheden in Bangkok

Bangkok

Bangkok is precies zoals je je deze exotische stad voorstelt. Maar ook zoals je je deze stad nu juist nooit zou voorstellen. Dit is geen tegenstrijdigheid. Welkom in Bangkok: stad van contrasten en extremen. Een stad van magische geuren en smog, van zonneschijn en tropische regenval, van wolkenkrabbers en houten huizen, van luxe en hartverwarmende eenvoud.

Voordat we 'Het Land van de Glimlach' bezochten, was Bangkok voor ons niet meer dan een naam voor een verre stad. Een naam die wel wordt geassocieerd met verhalen - al dan niet waar - over armoede, criminaliteit, armzalige hygiënische omstandigheden en seks. Ondanks pogingen van vrienden om ons vage beeld van deze stad met foto's en vertellingen in te kleuren, lukte het ons niet om een goede voorstelling van deze fascinerende stad te vormen. Tenminste totdat we er heen vlogen... Elf vlieguren over landen die wij tot nu toe alleen uit boeken en nieuwsberichten kenden - Afghanistan, Pakistan, India en Birma - brachten ons naar Don Muang International Airport (toen nog in full swing), Bangkok.

De eerste aanblik - vanuit een taxi - van Bangkok is overweldigend. Dergelijke metropolen - deze Oosterse stad telt meer dan 10 miljoen inwoners - kennen wij in Europa niet. In Bangkok vind je wolkenkrabbers die niet onderdoen voor die in New York, uitgestrekte frisgroene parken, snelwegen die op hoge peilers dwars door de stad gaan, futuristische skytrains en shopping malls die meer weg hebben van een kleine stad dan van een winkelcentrum... Maar ook houten barakken op open plekken midden in de stad en duizenden houten paalwoningen langs de kanalen en vertakkingen van de rivier Chao Phraya. Rijkdom en armoede gaan in Bangkok hand en hand, verbonden door de eeuwige glimlach op de gezichten van de mensen, altijd vriendelijk en bereid om te helpen.

Bangkok is ook een exotische mengelmoes van geuren. Geuren van pittige gerechten die opstijgen uit de pannen van de ambulante keukens die op elke hoek van de straat wel te vinden zijn. Geuren van kruiden en specerijen, fruit en groenten die op de vele marktjes worden aangeboden en gul aftrek vinden. Want waar je in Bangkok ook kijkt, altijd zul je wel mensen zien eten. Eten - zo lijkt het - is de voornaamste en meest geliefde bezigheid van de thai.

Iets anders wat ons direct opviel, is de verfijnde schoonheid van de Thaise meisjes. Ranke figuurtjes met donkerglanzend haar en zwarte ogen, altijd perfect gekleed en met een lichte glimlach om de lippen. Dat leverde ons bij terugkomst in de Westerse wereld een heus trauma op. Is het dan echt teveel gevraagd om (tenminste) verzorgd door het leven te gaan?

Een ander aspect van Bangkok dat - hoe banaal ook -niet onbesproken mag blijven is het verkeer. Verkeer zoals wij dat nog nooit gezien hadden. Smog en herrie vullen de straten van Bangkok. Auto's, brommers, taxi's, vrachtwagens, bussen - soms zonder raampjes en deuren, soms met airconditioning - denderen in hoog tempo door de stad. Vertrouw er bij het oversteken niet op dat de gemotoriseerde weggebruikers wel voor je zullen stoppen, want dat doen ze niet! Sterker nog, het lijkt wel of ze recht op je afkoersen... Tenminste dat was onze persoonlijke ervaring toen wij - net aangekomen in Bangkok - (toen nog) onbevreesd de uiterst drukke Silom Road overstaken. Gelukkig steken verkeersagenten - strak in het uniform en gewapend met anti-smogmaskertje - de onbeholpen voetganger hier en daar de helpende hand toe. (p.s. De straat oversteken is op veel plaatsen verboden, gebruik de daarvoor bestemde oversteekbruggen)

De vele restaurants - steevast met airconditioning - bieden de verhitte en hongerige toerist verkoeling en een overvloed aan geurige Thaise gerechten. Behalve de hoge kwaliteit en het gevarieerde aanbod (in Bangkok vind je naast de vele Thaise restaurants ook internationale restaurants van ongekend hoog niveau) is de prijs het vermelden waard. Voor een paar euro's heb je in de perfect verzorgde foodcourts in de grote warenhuizen al een verrukkelijke maaltijd. Op een avond dineerden wij uitgebreid in een van de meest geraffineerde restaurants van Bangkok. De prijs lag niet hoger dan die van een paar hamburgers en een Cola in Nederland. Het algemene prijsniveau in Bangkok ligt vele malen lager dan in de Westerse wereld (tenzij je de vijfsterrenhotels opzoekt, dan wordt het duur). De prijzen voor hotels, taxi's, maar ook kleding en schoenen (niet import-kleding van internationaal bekende merken), Thaise snuisterijen en zijde zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld.

Het nachtleven in Bangkok is - net zoals de stad zelf - fascinerend en soms ondoorgrondelijk. Sommige redlight districten zoals het semi-vriendelijke Patpong waar je gerust met je vriendin of ouders een kijkje kunt nemen, hebben veel weg van een decor uit de film 'Blade Runner': roodgekleurde lichten, donkerharige meisjes die dansen aan een paal, een avondmarkt en dampende pannen op de straathoeken. Behalve bars telt Bangkok ook vele exclusieve clubs waaronder de Supperclub (ja, zoiets als in ons vertrouwende Amsterdam) en enorme discotheken met live optredens.

Een laatste maar toch heel opvallend aspect van Bangkok is de hygiëne. Nooit zagen wij een properder volk dan de Thais. De hotels zijn brandschoon, de lakens perfect gestreken, openbare toiletten zijn door een ringetje te halen. Maak eens gebruik van de laundry service in je hotel en je zult versteld staan. Overhemden en broeken, jurken en jasjes komen als nieuw terug. Reinheid staat in Thailand hoog in het vaandel en een Thai - hoe rijk of arm ook - zal je nooit in een vieze of ongestreken kleding aantreffen.

Een reis naar Thailand - en dan hebben wij het alleen nog maar over Bangkok gehad - is als een reis naar een andere wereld, een andere dimensie, waar zelfs de jaartallen, het aanduiden van de uren en het elkaar begroeten anders zijn dan in onze Westerse wereld. Een reis naar Bangkok verandert je voorgoed. Ben je er eenmaal geweest, dan is de kans groot dat je teruggaat. Want Bangkok zal met een grote glimlach je hart stelen.

Wij kozen een paar hotspots in Bangkok voor je uit en stelden een praktische pocketguide voor je samen.

Bezienswaardigheden
Dineren

MEER OP TRENDYSTYLE
 
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.