Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Gianni Ristorante in Bangkok

Gianni Ristorante in Bangkok

Top kwaliteit ingrediënten die maximaal tot hun recht komen in moderne, mediterrane gerechten. 'Ik haat citroen over de vis' - Gianni Favro

Als je ooit in de wervelende miljoenenstad Bangkok bent en jezelf wilt verwennen in toprestaurant met mediterrane cuisine, dan kunnen we je maar één adres aanbevelen: Gianni Ristorante. Gelegen in het businesshart van de metropool, omringd door banken en kantoren, zorgt Gianni Favro voor een staaltje 'haute cuisine' waarmee de Italiaanse maestro kan tippen aan de toprestaurants op internationaal niveau.

Gianni Ristorante Bangkok

Drie pijlers: mediterrane stijl, moderniteit en top kwaliteit ingrediënten

De exquise keuken van Gianni Ristorante in Bangkok is gebaseerd op drie pijlers: een mediterrane stijl, moderniteit en top kwaliteit rauwe ingrediënten. Uitgangspunt is de Italiaanse keuken die Favro op een eigen, moderne manier interpreteert. Favro gebruikt de beste extra-vergine olijfolies en past in zijn keuken, bijgestaan door zijn trouwe en doorgewinterde Thaise staf, de meest geavanceerde kooktechnieken toe. Maar het zijn vooral de ingrediënten van top kwaliteit die Gianni's keuken uitzonderlijk maken.

Wij dineerden al eerder bij Gianni Ristorante en hebben in het verleden al over dit opmerkelijke restaurant geschreven. In de afgelopen jaren heeft Favro zich steeds intensiever toegelegd op het vinden van de allerbeste ingrediënten. Het is voor hem een uitdaging om top ingrediënten - letterlijk het neusje van de zalm - te vinden en die vervolgens zo min mogelijk te bewerken zodat de ingrediënten maximaal tot hun recht komt. Bewerkelijke gerechten en sauzen zijn niet Gianni's stijl. 'Less is more', is zijn motto. 'Ik wil de gaven van de natuur zo min mogelijk bewerken en al helemaal niet verpesten', vertelt Gianni Favro.

We hebben het voorrecht gehad om onze smaakpapillen weer eens met Gianni's cuisine en zijn top ingrediënten te mogen verwennen. Op een donderdagavond namen we plaats aan een luxe gedekte tafel in de hoek op uitzicht op het stijlvolle restaurant: sfeervolle verlichting, moderne kunstwerken en ruim opgezette tafels die de gasten alle privacy tijdens lunch of diner bieden.

Trio van rauwe vis, pasta met vongole, wilde rode snapper

Voor deze donderdagavond staat er vis op het menu. Gianni, een indrukwekkende gestalte in trendy zwart (je kunt hem niet missen!), stelt het diner voor ons samen en schenkt ons alvast een glaasje prosecco in. Als starter krijgen we een laagje spekjes met een luchtige komkommermousse die op het menu als 'Panzanella with Cucumber Espuma' is vermeld. Een schuimend bodempje voor de vele gerechten die nog komen gaan.

Het tweede gerecht is ronduit spectaculair. Gianni brengt ons een trio van carpaccio van zeebaars, tartaar van rode tonijn en rauwe mediterrane scampi. 'Door de jaren heen hebben we de beste leveranciers uitgezocht en we een manier gevonden om snel en efficiënt tweemaal per week de verste top ingrediënten van de ochtendmarkt in Italië naar Bangkok over te vliegen. Op donderdag komt er gewoonlijk veel vis aan. De scampi zijn net een half uur binnen', vertelt Gianni Favro. Zeebaars, tartaar en scampi smelten op de tong. Citroen krijg je er bij Gianni niet bij geserveerd. 'Ik haat citroen over de vis. Citroen is antibacterieel. Dat heb je bij mijn vis niet nodig.'

Het trio van rauwe vis wordt gevolgd door een gefrituurde rock lobster staart in bladerdeeg, geserveerd met een mousse van aubergine en een crème van mozzarella. Het bladerdeeg is krokant, de smaak van kreeft laat zich heel goed combineren met de aubergine en mozzarellacrème.

Rauwe zeebaars, rode tonijn en scampoGefrituurde rock lobster

Volgt een pastagerecht: tagliolini met knoflook, chilipeper en vongole veraci. 'In dit gerecht zijn vier verschillende soorten peperonici (chilipepers) verwerkt, sommige zijn milder, andere sterker van smaak', vertelt Gianni terwijl hij onze glazen bijvult met een witte wijn uit Alto Adige.

Het hoofdgerecht is wilde rode snapper die in de oven is afgebakken en met een mousseline van aardappels met een vleugje citroen wordt geserveerd. Gianni zorgt ervoor dat er alleen wilde vis in zijn restaurant geserveerd wordt. En dat is te proeven. De vis is verrukkelijk, zacht, vol van smaak en behoeft slechts een klein beetje verse tijm. 'Ik gebruik graag alleen verse kruiden waar nodig. Een beetje tijm doet het goed bij deze vis, op de komkommermousse van de starter zag je een toefje venkelkruid.'

Tagliolini met vongole veraciRode snapper

Op de tafels van Gianni Restaurant is geen peper en zout te bekennen. 'Sommige mensen strooien uit automatisme ladingen peper en zout over hun gerechten. Toen ik weer iemand verwoed zag strooien, heb ik direct alle zout- en peperstelletjes van de tafels laten verwijderen', vertelt Gianni. 'Helaas zijn er mensen die alleen lijken te eten om te leven. De kwaliteit van het eten zakt steeds meer af. Ik wil dit tij keren. Er zou veel meer aandacht en respect voor voeding moeten zijn.'

Wij zijn inmiddels aan de kaas. Voor ons een bordje met flinterdun krokant brood met rosmarijn naar traditioneel recept uit Sardinië (carasau) afgewisseld met een zachte pecorino kaas en met als garnering enkele amandelen en druiven. Een volle rode wijn begeleidt deze gang die wederom een genot op de tong is. Een frisse panna cotta met een compote van passiefruit sluit ons diner af. Of toch niet helemaal...

Carasau met pecorinoChocolade en Barbera Chinato

Het is inmiddels bijna 10 uur. Gianni heeft de hele avond gasten begroet, te woord gestaan en keuken aangestuurd. Nu komt hij met een fles Barbera Chinato, een gearomatiseerde rode wijn, heel kruidig van smaak, en een assortiment van chocolaatjes van Amedei uit Toscane. De meesterkok trekt een stoel bij en we klinken op zijn culinaire succes. Cheers! Salute!

Gianni Ristorante, 34/1 Soi Tonson Ploenchit Road, Bangkok 10330 (vlakbij het BTS Station Chidlom), tel. 0-2252-1619, 0-2 652-2922

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!